Çubuk Belediyesinin cenaze hizmetleri

Çubuk Belediyesinin cenaze hizmetleri

Çubuk Belediyesi tarafından bu yıl 610 kez cenaze taşıma aracı, cenaze yıkama ve taziye otobüsü ile taziye çadırı hizmeti verildiği bildirildi.

Belediye Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Akif Topçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe merkezi ve mahallerde istenen her yere ücretsiz cenaze hizmeti götürdüklerini söyledi.

Defin raporunun Cenaze Hizmetleri Servisi'nde düzenlendiğini belirten Topçu, "Servisimiz tarafından cenaze hastanede ise alıp eve götürülüyor, cenaze sahibin istediği yere seyyar gasilhane hizmeti verilirken, oradan camiye, camiden mezarlığa taşınıyor. İstenildiği zaman taziye için gelenlerin ağırlandığı taziye çadırı hizmeti veriliyor. Bununla da kalınmayıp taziye için servis hizmeti veriliyor. Maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımız için ücretsiz cenaze kefeni ve levazımat paketi veriliyor" diye konuştu.

Topçu, bu yıl ilçe içi ve dışı olmak üzere 610 kez cenaze hizmeti sunduklarını aktardı.

Mehmet Akif Topçu, şöyle devam etti:

"Bunlardan 118’ine seyyar gasilhanemizde, 217’sine ise hastane morgunda görevlilerimiz tarafından cenaze yıkama hizmeti verilmiştir. Ayrıca 250 cenaze sahibine taziye servisi hizmeti verilirken, 135 cenaze için ise seyyar gasilhane aracı sevk edilmiştir. Bu hizmetlerin yanında 266 cenaze taşıma hizmeti ve 58 cenaze sahibine ise taziye çadırı hizmeti verilmiştir. Toplamda ise merkezde 376 ve mahallerde 234 olmak üzere 610 defin işlemi gerçekleştirilmiştir. Yaptığımız hizmetle vatandaşlarımızın en acı günlerinde kederlerini paylaşıyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum