Çubuk Belediye Meclisinden Barış Pınarı Harekatı'na destek

Çubuk Belediye Meclisinden Barış Pınarı Harekatı'na destek

Çubuk Belediye Meclisi, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na destek verdi.

Çubuk Belediye Meclisi, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na destek verdi.

Olağanüstü toplanan belediye meclisi, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. 

Çubuk Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Kılıç, MHP Gurup Başkan Vekili Ali Çankaya, CHP Grup Başkan Mehmet Özgören ve İYİ Parti Grup Başkan Vekili Raşit Burkay Özgün meclis üyelerince ortaklaşa hazırlanan bildiriyi imzaladı.

Meclis üyelerinin oy birliğiyle hazırladığı metni meclis katiplerinden Tunahan Zengin tarafından okunurken, bildiri Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş tarafından gazetecilerle paylaşıldı.

Başkan Demirbaş, Türkiye'nin etnik temizlik uygulayan, demografik yapıyı kendi ideolojileri çerçevesinde değiştiren örgütlere karşı milli güvenliği sağlamak için uluslararası antlaşmalardan aldığı yetkiyle Suriye Milli Ordusu ile birlikte Barış Pınarı Harekatı başlattığını hatırlattı.

Operasyonun bölgeyi teröristlerden temizleyip, yurtlarından edilmiş Suriyelileri ülkelerine geri göndermeyi hedeflediğini belirten Başkan Demirbaş, şunları kaydetti:

‘’Bölgemizin istikrar, barış ve refahına karşı en büyük tehdit olan DEAŞ, PKK, PYD,YPG terör örgütlerinin bu yıkıcı faaliyetlerini sonlandırmak, yurtlarını zulüm, sürgün, baskı ve katliamla yitirmiş yüz binlerce Suriyelinin vatanlarına dönüşlerini sağlamak için düzenlenen Barış Pınarı Operasyonu'nu Çubuk Belediye Meclisi olarak destekliyor, ordumuza muvaffakiyet diliyoruz. Çubuk Belediye Meclisimiz, kahraman Mehmetçiklerimizin yanındadır.’’

-‘’Belediye Meclisimiz kahraman Mehmetçiklerimizin yanındadır’’

Daha sonra sıraya partilerin grup başkan vekilleri söz alarak gruplarının düşüncelerini dile dile getirdiler. 

AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Kılıç, Türkiye'nin, güvenlik kuvvetleriyle bölücü terör örgütü PKK'ya karşı yıllardan beri büyük bir mücadele verdiğini ifade ederek, ‘’Bu operasyonun tek bir sebebi vardır oda terör örgütlerinden temizlemek ve yurtlarından edilen Suriyeleri geri ülkelerine göndermek içindir’’ dedi. 

Her türlü teröre lanet okuduklarını ifade eden MHP Gurup Başkan Vekili Ali Çankaya’da, ‘’Genel başkanımız her türlü terör operasyonlarını sonuna kadar destekliyor. Bizde genel başkanımızın yolunda yapılan bu operasyonu sonuna kadar destekliyoruz. Şehitlerimize Allah’tan gani gani rahmet diliyoruz’’ diye konuştu. 

Söz konusu vatan ise gerisi teferruat diyen CHP Grup Başkan Mehmet Özgören ise, ‘’Millibirlik ve beraberlik konularında bizim duruşumuz sabittir. Her zaman devletimizin ve ordumuzun yanındayız’’ ifadesini kullandı.

9. gününde olunan Barış Pınarı Harekatı'nın vatan ve millet sevdasıyla savaşan askerlerimizin hiçbirinin ayağına taş değmeden tamamlanmasını dileyen İYİ Parti Grup Başkan Vekili Raşit Burkay Özgün, ‘’Bu harekatın, ülkemiz özelinde Ortadoğu genelinde  coğrafyamıza barış ve huzuru getirmesini temenni ediyorum. Rabbim ordumuzun yanında olsun’’ dedi. 

Olağanüstü toplantının ardından toplantıyı takip eden ilçedeki oda başkanları ve sivil toplum örgütleri temsilcileri de sırayla söz alarak, ilçedeki STK’ların Barış Pınarı Harekatı’na tam destek verdiklerini bildirdiler. 

Toplantının sonunda belediye meclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri hep birlikte asker selamı verdiler. 

2dsc04469.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.