Çubuk Barajında Olta Avcılığı Neden Yasak?

Çubuk Barajında Olta Avcılığı Neden Yasak?

Çubuklu avcı ve doğa severler Çubuk 2 Barajında olta balıkçılığının yasaklanmasının keyfi bir uygulama olduğunu söyleyerek ,olta balıkçılığının yasaklanmasına tepki gösterdiler.

Konuyla ilgili Çubuk Avcılar Derneği tarafından şu açıklama yapıldı"

İlçemizde bulunan Çubuk II Barajında olta balıkçılığı yapamıyoruz. Barajın içme suyu amaçlı olduğu için yasaklandığını görevliler tarafından söylenmekte ve olta balıkçılığına görevliler balık tutmak yasak deyip musade etmeyip müdahale etmekte. Amatör balıkçılık yani olta balıkçılığı dünyanın her yerinde ve Ankara’nın diğer içme suyu amaçlı barajlarında serbest ,sadece burada Çubuk II Barajında yasaklanıyor.

Birde Çubuk II barajında YOL SORUNU ve PARK SORUNU var. Baraja gidenler görmüştür, iki araba yan yana geçemiyor. Pikniğe gidenler arabasını park edemiyor. Böyle bir durumda İlçenin Yerel Turizmi nasıl canlanacak.  Bu durum Yerel Turizmide etkilemekte ve ilçe esnafı zarar görmekte.

Hani derler ya Millet Ay’a gidiyor bizde yaya misali. Ama Biz yaya bile değil Geri gidiyoruz. İlçe halkı ve esnaf ne yapacak. Kahvehanelerdemi oturacak? Pekiyi bu durum karşısında çıkarı olan mı var? Burada olta balıkçılığı yapmak isteyenler haksız yere ceza görmektedirler. Halbuki Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını düzenleyen Tebliğ 5 Kasım 2008 Tarihli ve 27045 Sayılı Resmi Gazetede yayınlandı.

       Bu Resmi Gazete’nin Birinci Bölümünün Madde 1’in (2) Tebliğinde aynen şöyle yazmaktadır.

       (2) Bu Tebliğ; 1/9/2008 – 31/8/2012 tarihleri arasında amatör (sportif) amaçlı su ürünleri avcılığında uygulanacak yasak, sınırlama ve yükümlülükleri düzenler.

       Bu Tebliğin Yedinci Bölümün Madde 24’ün Ek 1 ve Ek 2’de Ankara Çubuk II Barajı yasak kapsamında değildir.

       Çubuk II Barajındaki bu haksız uygulamanın kaldırılarak Kanunun verdiği haklarla Amatör (Sportif) amaçlı balık avlayamayacakmı?   

       Çubukta yaşayan ilçe halkı yapılışında Çubuklu Babalarımızın ve Dedelerimizin çalıştığı ve çalışma esnasında 2 kişinin kaza ile öldüğü (Bu kişiler Barajın girişinde Sol tarafta yolun kenarında yatmaktadır)   Çubuk II Barajına gidemeyecekmi?

        Barajın bent üzerine çıkıp çekirdek işleyerek suyu seyretmek artık bir hayal oldu. Çünkü bente giriş tellerle kapatıldı. Böyle bir durum karsısında soruyorum bu ne demektir?

        Birde şunu söylemek isterim hani Çubuk ilçemiz tanıtılmaya uğraşılıyor ya bu nasıl olacak yasaklı bir ilçe olarak mı tanınacak?

        Çubuk halkını en yakın piknik alanının ve en yakın amatör (sportif) amaçlı su ürünleri balık avcılığını yaptığı yere mahrum burakmayın sayın yetkililer. Yaptığınız bu durum kanuni değil ve sizlere yakışmıyor. Unutmayın ki burada yaşayan insanlar bizim insanlarımız.   

        

                       Çubuk   Avcılar Derneği Başkanlığı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum