Çubuk Avcılık Şenliği ve Yarışmaları Yoğun Katılımla Düzenlendi

Çubuk Avcılık Şenliği ve Yarışmaları Yoğun Katılımla Düzenlendi

Çubuk Avcılar ve Doğayı Koruma Derneği tarafından düzenlenen ‘Çubuk Avcılık Şenliği ve Yarışmaları’yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Çubuk – Şabanözü Devlet Karayolu üzerinde Karadana Mahallesi kum ocakları bölgesinde bulunan alanında gerçekleştirilen şenlikte, Çubuklu avcıların yanı sıra çevre il ve ilçelerden de çok sayıda avcı katılı.

Avcılar arasında dayanışma, kaynaşma, birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla gerçekleştirilen şenliğin bu yıl 9’uncusu gerçekleştirildi. Bol hediyeli yarışmaların yapıldığı şenliğe avcıların yanı sıra çok sayıda vatandaş da izlemek için katıldı. Atıcılık ve trap yarışmalarında da düzenlendiği şenlikte, yaklaşık 500 avcı hünerlerini sergilemek için yarışmalara katıldı.

Bazı nedenlerden dolayı bu yıl geç gerçekleştirilen şenliğin, üyeler arasında kaynaşmayı sağlamak amacıyla yapıldığını belirten Çubuk Avcılar ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı Ayhan Şahan, “Çubuk'ta her yıl geleneksel olarak avcı bayramını ve avcı şenliğini dostlarımızla birlikte kutluyoruz. Burada trap, havalı tüfek ve tek kurşun atışı yarışmaları ile hediye çekilişleri yapılıyor. Misafirlerimize yemek ikramımız oluyor. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda yaklaşık 3 bin civarında bir katılım gerçekleşti. Şenliğimize katılan tüm misafirlerimize biz teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Dernek Başkanı Şahan'ın "rastgele" diyerek ilk atışı yapmasının ardından trap ve tek kurşun yarışmaları gerçekleştirildi, hediye çekilişleri yapıldı.

Kadınların ve çocuklarında yoğun bir şekilde katılığı yarışmalarda tek kurşun atışında İsa Aslan birinci, Adem Orak ikinci, Ali Semerciler üçüncü olurken, trap atışında ise Kemal Özsoy birinciliği, Onur Hasdemir ikinciliği ve Nusrel Eray ise üçüncülüğü elde etti.

Çubuk Avcılık Ağalığını 3 yıldır üst üste kimseye kaptırmayan Ayhan Şahan yeniden seçilirken, yarışmalarda etap birincilerine birer tüfek ve plaket hediye edildi. Şenliğe katkı veren ve sponsor olan firmalara da plaket hediye edildi.

Yarışmaların ardından gerçekleştirilen çekilişte ise Bekir Kutaş’a, Muhammed Ali Şahan’a, Fatih Çakırcı’ya ve Serdar Ütü’ye av tüfeği hediye edilirken, Nuri Kaya’ya ve Halil Akyel’e de havalı tüfek hediye edildi.

Seçim zamanı olmadığı için siyasilerin, yöneticilerin ve bürokratların rağbet etmediği şenliğe sadece Ak Parti İlçe Başkanı Baki Demirbaş ve ile çevredeki il ve ilçelerdeki avcılar katıldı.

2dsc09644-tile.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.