Çubuk Akademi’de İlk Mezuniyet Heyecanı

Çubuk Akademi’de İlk Mezuniyet Heyecanı

Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından kurulan ‘Çubuk Akademi’ ilk mezunlarını düzenlenen törenle verdi.

Çubuk Belediyesi tarafından kurulan ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de destek verdiği proje kapsamında okullarda başarılı lise öğrencileri arasından seçilerek bu yıl ilk defa kurulan ve eğitimini devam ettiren ‘Çubuk Akademi’ öğrencileri düzenlenen törenle mezuniyet belgelerini aldı.

Çubuk Akademi’de kültür, sanat ve akademik alanlarında kariyer sahibi kişiler ile seminer, sempozyum, mülakat ve söyleşilere katılarak eğitimi alan öğrenciler Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen sertifika töreninde heyecanlı oldukları gözlemlendi.

 Öğrencilerle tek tek sohbet eden Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, öğrencilere okullarında elde ettikleri başarılarını ve akademinin kendilerine olan katkılarını sordu.

Bugüne kadar yapılan eğitim ve öğretim çalışmalarının tanıtımıyla başlayan ‘Çubuk Akademi’ öğrencileri mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan Çubuk Akademi Başkanı Şükrü Acıelma, bugüne kadar birçok yazar, şair ve konusunda uzman kariyer sahibi insanı akademi öğrencileri ile buluşturduklarını söyledi. Öğrencilere yönelik inceleme gezisi düzenlediklerini de hatırlatan Acıelma, “Bir daha ki yıllarda daha da kurumsallaşarak vizyonuyla, misyonuyla ve ilkeleriyle daha iyi şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Akademi öğrencilerinin kültür, sanat ve eğitim alanında başarılı öğrencilerden seçildiğini hatırlatan Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, ilçenin cevherlerini ortaya çıkartmak amacıyla projenin hayata geçirildiğini vurguladı. 

Yazar Hüseyin Su’yun tavsiyesi üzerine akademinin kurulduğunu anlatan Başkan Acehan,”Biz bu öğrencilerimizi bırakmayacağız. Önümüzdeki yıllarda da hatta üniversite yıllarında da sürekli takip edeceğiz ve bir araya geleceğiz. Sporda, resimde, müzikte, edebiyatta, dil veya düşüncede öne geçmiş evlatlarımızı daha profesyonel, daha donanımlı bir hala getirmek için inşallah önümüzde ki sene daha güzel bir programla yolumuza devam edeceğiz. Nefesim oldukça, ömrüm oldukça bu yolculuğa yeni öğrenciler de devam edeceğiz sizlerle beraber” ifadelerini kullandı.

Yapılan çalışmayı tıbbi yönden de anlatmaya çalışan Başkan Acehan, öğrencilere ve projeyi destekleyen herkese teşekkür ederek, “Nasıl ki vücudumuzun kemik yapısı, kas yapısı bir egzersize ihtiyacı varsa, beynimizin de ondan daha çok ihtiyacı var. Bakın şuanda çağdaş bir hastalık var. Alzheimer dediğimiz hastalığa, okuyan yazan, bulmaca çözen, müzikle uğraşan, güzel sanatla uğraşan bir insanın yakalanma oranı binde birdir. Bu nedenle çok okuyacağız, herhangi bir sanatla uğraşacağız” diye konuştu.

Çubuk Akademi’nin Osmanlı ve Selçuklu’da olduğu gibi eğitim çalışmasının bir benzeri olduğunu ifade eden Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan ise, kabiliyetli ve yetenekli çocukların önünü açmak için bu projenin hayata geçirildiğini kaydetti.

Protokol konuşmalarının sonunda söz alan öğrenciler de Çubuk Akademi’ye katılmanın mutluluğunu ve sevincini yaşadıklarını dile getirdiler.

Konuşmanın ardından mezun olan öğrencilere mezuniyet belgesi Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan ve protokol üyeleri tarafından tek tek verildi. Daha sonra belgelerini alan öğrenciler hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. 

cubuk-akademi41-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.