Çubuk Agat Taşından Gece Lambası ve Tablo Yaparak Satıyor

Çubuk Agat Taşından Gece Lambası ve Tablo Yaparak Satıyor

Çubuk’ta yaşayan 71 yaşındaki Mustafa Gürağaç takı tasarımında kullanılan Çubuk Agat taşından gece lambası ve tablo yapmaya başladı.

 

 

                Yalnız yaşayan 71 yaşındaki Mustafa Gürağaç, Çubuk Sanayi Sitesinde hem ev hem de atölye olarak kullandığı yerde Çubuk agat taşı işliyor. Özellikle son yıllarda takı tasarımında kullanılan Çubuk Agat taşını farklı bir tarzda işleyen Gürağaç, kendi kurduğu atölyede dilimleyerek parlattığı taşlardan tablo ve gece lambası yapıyor.

2img_0090.jpg

                Yaklaşık 5 yıldır arazide topladığı tonlarca taşı atölyede işlediğini söyleyen Gürağaç,  mevcut makineleriyle kolye veya yüzük gibi takı yapamadığını, bunun yerine ev veya ofislerin süslemesinde kullanılacak dekoratif amaçlı tablo ve gece lambaları yaptığını belirtti. İşinin taşları keserek içindeki renkli alemi keşfetmek olduğunu vurgulayan Gürağaç, ’’Birçok insanın yolda görüp taş deyip geçtiği taşları toplamakla yıllarım geçti. Daha önce bu taşları çok cüzi miktarlara ham olarak satıyordum. Kendim işlemek istedim ve bir atölye kurmaya karar verdim. Elimdeki imanlarla sanayideki bu atölyeyi kurdum’’ dedi.

                Çevresindekilere ve arkadaşlarına taş sevdasını bir türlü anlatamadığını kaydeden Gürağaç, ‘Sen iyi değilsin galiba.’ esprileriyle bile karşılaşırken, ama ne bu serzenişler ne de bu işin maliyeti kendisini alıkoyamadığını ve taş sevgisinin her geçen gün arttığını belitti. Dağlara çıkıp taş toplayarak ve taşları işleyerek huzur bulduğunu anlatan Gürağaç, emeğinin karşılığını alamamaktan yakındı. Taşın sert olmasından işlemenin çok zor ve maliyetli olduğunu ifade eden Gürağaç, ’’Elimdeki imkanlarla taşları işlemeye çalışıyorum. İnce dilimler halinde kestiğim taşları daha sonra parlatıyorum. Kendi yaptığım çerçevenin içerisinde bir cam üzerine yerleştirdiğim bir birinden farklı taşların arkasını ışıklandırıyorum. Bu güne kadar festivallerin haricinde pek fazla taş satamadım. Ancak yeni başladığım ve isteğe göre çeşitli ebatlarda yaptığım gece lambası yapımı ile satış yapmaya başladım’’ diye konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.