ÇUBUK 15 TEMMUZ'U UNUTTURMUYOR

ÇUBUK 15 TEMMUZ'U UNUTTURMUYOR

Çubuk Belediyesi "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" kapsamında bir dizi etkinlik yapmaya hazırlanıyor.

 

15 Temmuz hain darbe kalkışmasının püskürtülmesinin yıldönümünde 15 Temmuz 'un unutulmaması ve unutturulmaması adına çalışmalarını sürdüren Çubuk Belediyesi, 11 -15 Temmuz tarihleri arasında "Demokrasi Nöbeti" tutacak.

11 Temmuz'da başlayacak etkinlikler  saat 11.00’de şehitlik anıtında yapılacak program ve akabinde 15 Temmuz şehidi Ömer Takdemir’in Yakuphasan Mahallesi’ndeki kabri ve Kahramankazan’da ikamet eden ailesini ziyaret ile okunan Kuranı Kerim ve dualarla başlayacak. Ziyarete, Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet ve Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan’ın yanı sıra daire amirleri ve vatandaşlarda katılacaklar.

Hafta boyunca şehit ve gazilerin ziyaretiyle devam edecek programlarda ayrıca 15 Temmuz ve sonrasının simge fotoğraflarının yer aldığı Atatürk Parkı’nda açılacak bir serginin de açılışı yapılacak.  Vatandaşlara Çubuk Belediyesi tarafından bastırılan 15 Temmuz Fotoğraf Albümünün dağıtılacağı hafta boyunca yine Atatürk Parkı’nda Saat 21.00-24.00 saatleri arasında “Demokrasi Nöbetleri” tutulacak.

15 Temmuz'da ise "15 Temmuz Şehitler Anıtı'nın" açılışının ardından Ankara merkezde yürüyüş başlayacak. Önce Çubuk’tan otobüslerle Ulus'a ardından da resmi tören için TBMM'ye yürünecek. Bu programa da tüm ilçe halkı davetli.

15 Temmuz ve sonrası için Çubuk halkının müthiş bir duyarlılıkla hareket ettiğini söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, 15 Temmuzun Çubuk’ta unutulmadığını ve bundan sonrada unutulmayacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile birlikte ilçe halkının 30 gün boyunca nöbet beklediğini dile getiren Başkan Acehan, 15 Temmuz'un Ülkemiz için önemli bir dönüm noktası olduğunun altını çizdi.

15 Temmuz’un asıl amacının ne olduğuna da değinen Başkan Acehan, "İç savaş ve bölünmeyi amaçlayan bu hainlik "tek bayrak, tek vatan, tek devlet ve tek millet" ülküsünü ortadan kaldırmayı da planlıyordu, eğer darbe gerçekleşseydi bir daha demokrasiden söz edemezdik. Dolayısıyla bu darbenin amacı doğrudan istilaya yönelikti ve hedef Türkiye Cumhuriyeti Devletiydi. O gece Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ve milletimizin mücadelesi hain planı bozdu" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.