ÇİM-DER’İN 1. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

ÇİM-DER’İN 1. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

Çubuk İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (ÇİMDER)’ in 1. Olağan Genel Kurulu 17 Ekim 2015 Cumartesi günü saat 14.00’de Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde yapıldı.

 Şuayip YAMAN

Tek listenin oylandığı seçimde Dernek başkanlığına Ahmet Karakuş getirildi.

 

Eski adı Çubuk İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği yeni adıyla Çubuk İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (ÇİM-DER) ‘in 1. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

 

Divan Başkanlığına Mustafa Tarlacı, divan üyeliklerine ise Adem Tuğluca ve Faruk Taşcı seçildiler.

divan.jpg

Camii Kebir İmam Hatip vekili Nuri Aydın, Kuran’ı Kerim tilaveti okudu.

nuri.jpg

Metin Öztürk yaptığı açılış konuşmasında katılımcılara teşekkür etti.

metin-ozturk-001.jpg

ÇİM-DER Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Karakuş günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, “Çubuk İmam Hatip Lisesi 1976 yılında Çubuk Müftülüğüne bağlı Merkez Kuran Kursu’na ait bir binada 167 öğrenci ile eğitim-öğretim faaliyetlerine başladı.

ahmet-karakus-001.jpg

1977-78 Eğitim –Öğretim yılında ise İmam Hatip Yaptırma, Yaşatma ve Öğrencilerini Koruma Derneği’nce yaptırılan ve bugün Çubuk İmam Hatip Ortaokulu olarak hizmet veren yeni binasına taşındı.

 

Yeni okul binasının hizmete girmesinden sonra, Kuran Kursu’na ait bina, aynı yıl Dernek tarafından pansiyon binası olarak kullanılmaya başlandı.

 

1992 yılından itibaren ise artan yatılı öğrenci talebini karşılamak amacıyla pansiyona 50 kişilik Devlet Parasız Yatılı Öğrenci kontenjanı tahsis edildi.

 

167 öğrenci ile eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayan Çubuk İmama Hatip Lisesi 1982-1983 eğitim-öğretim yılında, ilk mezunlarını verdi.

 

Sonraki yıllarda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu Çubuk Şubesi’nce yaptırılan Ortaöğretim Erkek Öğrenci Yurdu’nun işletmesi Çubuk İmam Hatip Lisesi’ne tahsis edilmiştir. Böylece öğrenciler Merkez Kuran Kursu binasından taşınarak 150 yatak kapasiteli yeni pansiyon yerleştirildiler.

  

Boşalan Çubuk Müftülüğü’ne ait Kuran Kursu’na ise 8 adet yeni derslik açılarak artan öğrenci sayısının eğitim ihtiyacının giderilmesine çalışıldı.

 

1994 yılında Devlet-Millet işbirliği ile inşaatına başlanan şu andaki Çubuk İmama Hatip Anadolu Lisesi’nin içinde eğitim-öğretim faaliyetlerini yürüttüğü 16 derslikli yeni bina 2006 yılında hizmete girdi.

 

Ülkemizde yaşanan 28 Şubat (1997) süreciyle birlikte İmam Hatip Okulları’nda öğrenci sayısı tüm ülkede olduğu gibi Çubuk’ta da hızla düşmeye başladı. Bu süreçte öğrenci bulmak için yoğun hayret sarf edilerek kapı kapı, köy köy dolaşılmış, okulun eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmesi sağlanmıştır.

 

2005-2006 Eğitim-Öğretim yılından itibaren ise Çubuk İmam Hatip Lisesi binasında ayrıca Çubuk Anadolu İmama Hatip Lisesi de açıldı.

 

Çubuk İmam Hatip okulları 2013-2014 eğitim-öğretim yılından itibaren;

 

  • Çubuk İmam Hatip Ortaokulu,
  • Çubuk İmam Hatip Lisesi,
  • Çubuk Kız İmam Hatip Lisesi olarak üç ayrı okulda, toplam 1800 öğrenci ile eğitim- öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. 
  • Dördüncü okul olarak da hayırsever Halil İbrahim Yılmaz (Karadayı lakaplı) tarafından bağışlanan bir arsaya da yeni bir Kız İmam Hatip Okulu’nun inşasına başlanmış olup en kısa zamanda faaliyete geçecektir.

 

Yine bu hayırsever vatandaşımız Yazlıca (Manastır) Mahallesi’ndeki Hazreti Osman Camii’nin hem arsasını bağışlamış ve hem de adı geçen Cami’yi yaptırmıştır.

 

İmam hatip okullarımız şimdiye kadar 32 dönem mezun vermiştir. Bu mezunlarımız devletin çeşitli kademelerinde ve üst makamlarda görev yapmaktadırlar.

 

Güçlü bir mezun portveyimiz ve potansiyelimiz var. Bir diğer amacımız da bu potansiyelleri harekete geçirmek, okullarımızı en iyi imkânlarla donatarak öğrencilerimizin yetişmesini, gelişmesini ve ülkemize faydalı bireyler kazandırılması en büyük hedefimizdir.

 

Çünkü bu ülkenin imam hatiplere de ihtiyacı var.  Aynı zamanda ülkenin gelişmesi, kalkınması ve dünyaya ayak uydurabilmesi, neticede güçlü bir toplum, güçlü bir Türkiye en büyük arzumuzdur.

 

Derneğimizin şu anda 122 üyesi bulunmaktadır.

 

Neden ÇİM-DER? 

 

  • Peygamber sorumluluğuna sahip bir nesillere ihtiyacımız var.
  • Peygamber postunda oturduğunun şuurunda basiretli liderlere ihtiyacımız var.
  • Kuran ahlakını almış, toplumu aynı şekilde ahlaklandırma arzusu olan liderlere ihtiyacımız var.
  • Kıbleye dönüp tekbir aldığında, arkasındaki cemaatle birlikte Kabe’de olabilecek liderlere ihtiyacımız var.
  • Allah’ın (CC) bak dediği yerden hayata bakabilmeyi bir hakkı öğrenmiş liderlere ihtiyacımız var.
  • Mümine mümin olduğunu hatırlatacak ve lezzeti yaşatacak önderlere ihtiyacımız var.
  • Ümmet şuuru oluşmuş, bir mümin kardeşinin canı yandığında arkasındaki cemaati ile birlikte bunu hissedebilen imamlara ihtiyacımız var.
  • Bu hissiyatı gür sesiyle haykırabilecek, minarelerden yükselen sesi ile zalimin korkulu rüyası, mazlumun güven duygusu olabilecek Bilali Habeş’lere ihtiyacımız var.
  • Kan ağlayan İslam dünyasına umut olacak, merhem olacak bir topluma ve bu toplumu yetiştirecek Suffa öğretmenlerine ihtiyacımız var.

 

Bu sorumluluk bilinci ile ÇİM-DER’ i kurduk.

Çok acil, çok gecikmiş bir proje olduğunu düşündüğümüz için ÇİM-DER’ i kurduk.

Sahip olduğumuz kimliğin hesabını verebilelim diye ÇİM-DER’ i kurduk.

Rabbimize, “Biz de senin rızan için şunları yaptık. Şahit ol ey Allah’ım” diyebilmek için ÇİM-DER’ i kurduk.

 

Ve kendisini bu endişelere sahip hisseden bütün kardeşlerimizi bu camianın mensubu kabul ediyoruz vesselam.

 

Bir diğer amacımız ise zamanla tüm mezunlarımıza ulaşarak, derneğe üye olmalarını sağlamak, onlara çalışmalar hakkında bilgilendirmek. İlçede faaliyet gösteren STK’larla iyi ilişkilerde bulunmak ve uyum içerisinde olmak, ilçenin sorunları hakkında asgari müştereklerde ortak hareket etmektir.

 

Özellikle de 3 imam hatip okulu ile birlikte inşaatı devam eden dördüncü imam hatip okulunun okul yöneticileri ile iyi bir işbirliğine gideceğiz.”

 

Kurucu Müdür Muzaffer Ünalan, okullar adına Emrullah Kılıç ve Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, Muhittin Alagöz, Eski belediye başkanı Adem Tuğluca birer konuşma yaptılar.

 

Faaliyet raporu, gelir-gider hesaplarının görüşülmesi, tahmini bütçe ayrı ayrı görüşüldü ve Genel Kurul üyeleri tarafından ayrı ayrı ibra edildi. 

 

Derneğin ilk müracaatta 11 olan yönetim kurulu üyeliği Genel Kurul’da yapılan tüzük değişikliği ile 25’e çıkartılmıştır.

 

Dernek yetkili organlarının seçimine geçildi.

 

Tek listenin oylandığı seçimde Ahmet Karakuş başkanlığındaki:

 

Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine;  İbrahim Taşkesti, Salih Çakırgöz, Fahrettin Çıtak, Faruk Taşçı, Hamza Günay, Alaaddin Durmuş, Recai Özdemir, Metin Öztürk, Hamza Aydoğdu, Abdurraman Filis, Şükrü Acıelma, Şakir Arıkan, Handan Muslu, Sevil Ünalan, Naciye Çayırhan, Veysel Karakuş, Cemalettin Söğüt, Salih Gökçe, Selman Erdoğan, Salih Söğüt, Ayhan Gökmen, Salim Tokmak, Fehmi Demirtaş, Yusuf Mertoğlu.

 

Denetim Kurulu Asil Üyeliklerine; Adem Aktan, Nusret Demir ve Osman Bostan.

 

Disiplin Kurulu Asil Üyeliklerine; Abdurrahim Kılıç, Oktay Develi ve Necmettin Kuzucu seçilmişlerdir.

 

 

AİDAT VE BAĞIŞLARINIZ İÇİN:

 

VAKIFLAR BANKASI ÇUBUK ŞUBESİ

 

İBAN:

 

TR26 0001 5001 5800 7303 4422 99

İLETİŞİM

 

ADRES: Cumhuriyet Mahallesi Kıbrıs Caddesi Ege Sokak No: 1 / 3 Çubuk/ANKARA

 

 TELEFON: 0 530 252 44 21 – 0 535 498 51 75

cimder-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.