Çiftçilere Ağaç Budama Eğitimi

Çiftçilere Ağaç Budama Eğitimi

Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından çiftçilere meyve ağacı budama teknikleri eğitimi önce anlatıldı daha sonra uygulamalı olarak gösterildi.

Kuruçay Köyünde çiftçilerin meyve bahçesinde verilen uygulamalı meyve ağacı budama teknikleri eğitimine İlçe Tarım Müdürü Cengiz Akbayrak, Ziraat Mühendisleri ve çiftçiler katıldı.

İlçenin önemli meyvecilik bölgelerinden biri olan Kuruçay Köy konağında verilen eğitim, daha sonra meyve bahçesinde devam etti. Köylülerin büyük ilgi gösterdiği eğitimde konuşan İlçe Tarım Müdürü Cengiz Akbayrak, budamanın büyük bir önem arz ettiğini kaydederek, amaçlarının çiftçilere bilinçli budamanın öğretilerek verimin arttırılması olduğunu söyledi. İlçede meyveciliğin daha da geliştirilmesi için çalıştıklarının altını çizen Akbayrak, '' Meyveciliğin gelişmesi için sadece meyve fidanını toprakla buluşturmak yetmiyor. Verim budamasından kasıt ağaca verilecek terbiyedir. Terbiye fidanın dikiminden itibaren başlar. Ağacın meyvesinin ve sürgününün dengeli olması gerekiyor."dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.