CHP'Lİ VEKİLLER ÇUBUK ADLİYESİ’NDE ŞİKÂYETÇİ OLUP, İFADE VERDİ...

CHP'Lİ VEKİLLER ÇUBUK ADLİYESİ’NDE ŞİKÂYETÇİ OLUP, İFADE VERDİ...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıya ilişkin 2 milletvekili, 1 avukat ve CHP liderinin 2 danışmanından oluşan CHP'li heyet, Çubuk Adliyesi'ne gelerek suç duyurusunda bulundu. ...

 Şuayip YAMAN

 

CHP’li vekiller Çubuk Adliyesi’nde şikâyetçi olup, ifade verdi.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun şikâyet dilekçesi ise Avukatı Celal Çelik aracılığı ile verildi.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun şehit cenazesinde saldırıya uğradığı anda yanında bulunan Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara 2. Bölge Milletvekili Yıldırım Kaya, Ankara 2. Bölge Milletvekili Dr. Murat Emir, CHP liderinin danışmanları Deniz Demir ve Kenan Nohut, Avukat Celal Çelik ile birlikte Çubuk Adliyesi'ne geldi.

 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun saldırıya uğraması olayını araştıran Çubuk Başsavcılığı önünde oluşabilecek olumsuzluklara karşı Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından Çubuk Adliyesi çevresinde geniş ve sıkı güvenlik tedbirleri alındı.

 

Şikâyette bulunarak ifade veren Ankara 2. Milletvekilleri Yıldırım Kaya ve Dr. Murat Emir daha sonra adliye önünde bekleyen basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya yaptığı açıklamada, Sürecin hukuki olarak ortaya çıkarılmasını istiyoruz.

 

Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 99. Yılı.

 

Türkiye parlamenter sisteme kavuştuğu bir günde, Türkiye'nin çok büyük bir olayı atlattığı günün ifadelerini ve sanıklarını gün yüzünü çıkarmak için ne yazık ki, çocuklarımızla mutluluğu paylaşacakken, burada Türkiye'nin acılı bir gününü yaratanların kanun önünde hesap vermesi için buradayız.

 

Milletvekillerinin ifadesinin alındığı, bizim tanıklığımıza başvurulan bir süreci biz kendimiz takip ediyoruz.

 

Çünkü Çubuk'ta yaşanan olay sadece Akkuzulu Mahallesi'nin sorunu olmadı. Bir şehidimizin acılı gününü şehit yakınlarının acısını yaşamadığı bir günü yaratan vatan hainlerinin, bir güruhun, Türkiye'ye yaşattığı acıyı yasalar önünde hesap vermeleri için takip etmek için buradayız. Mutlaka adaletin, hakkın, hukukun bu süreci açığa çıkarmasını istiyoruz dedi.

“Olay 9 kişi ile çözülecek bir olay değil”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, olayla ilgili 9 şüphelinin gözaltına alındı.

Yakalanan ve gözaltına alınanlar değil, bu oyunu kuranlar ve yönetenlerin açığa çıkarılması gerekiyor. Mesele 9 kişi ile çözülecek bir mesele değildir.

 

Orada dünya kamuoyunun gözleri önünde cereyan eden yüzlerce güruhun, vatan haininin bir şehit cenazesinin namazını kılanlara bile saygı göstermediği, ne dini geleneklere, ne örf ve adetlerimize, ne de insanlığa sığmayacak bir davranışla karşı karşıya kaldık.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu linç etmek üzere kurgulanmış bir tezgâhı el birliği ile bozmaya çalıştık. Türkiye'ye bir kez daha geçmiş olsun. Bu oyunu kuranlar, tezgâhı kuranlar ve linç girişiminde bulunanları tahrik edenlerin mutlaka yargı önünde hesap vereceği günü takip edeceğiz.

Parlamentoda bunun peşini bırakmayacağız, adliye koridorlarında bunun peşini bırakmayacağız. Yurttaşlarımızın bu acılı yürekleri ancak şehitlerimizin artık gelmediği bu tür provokasyonların olmadığı bir Türkiye'de mümkün.

 

99'uncu yılında Parlamenter Sistem’den vazgeçmenin nelere mal olacağını bir kez daha yaşayarak öğrendik. Bu ülkede bir daha şehitler olmasın, biz şehit cenazelerine gitmeyelim.

 

O gün biz Türkiye'nin bir kan gölüne dönmesine, bedenlerimizi, yumruklara, çakılara, bıçaklara, sopalara, taşlara siper ettik. Çünkü CHP Genel Başkanı’na atılacak bir yumruk 82 milyona atılacak yumruk olacaktı.

 

Bunları atlattık, bunları yaratanlar ve bu oyunları kuranları mutlaka gün ışığına çıkacağız.

“CHP'de 8 Vekil daha ifade verecek”

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, şu anda 3 kişinin ifade verdiğini, 8 kişinin daha olayla ilgili ifade vereceğini belirterek, şunları söyledi: “Bizden sonra 8 arkadaşımız daha ifade verecek. Mağdur ve şikâyetçiyiz. 

 

İçişleri Bakanlığı koltuğunu işgal eden zat, savcılık soruşturması başlatmadan olayları sanki bitmiş gibi gösteriyor. 3-5 kişinin tahrikleriyle yapılmış bir olay gibi anlatmaya çalışıyor.

 

Bu doğrudan doğruya adliyeyi savcıyı ve adalet mekanizmasını yönlendirmeye yeltenmektir. Görevini yapmayanlar başkasının görevini yapmayı engellemeye kalkmasınlar.

 

Bu, gün ışığına çıkmazsa bu ülkede hiç kimse barış ve huzur içinde yaşayamaz. Bizim derdimiz 82 milyon bir arada yaşamasıdır. Vatanı bölmek isteyenler o gün şehit cenazesini kana bulamak isteyenlerdir. Çok açıktır. Vatan hainliği budur zaten.

“Partimiz 31 şüpheli tespit etti”

Olay günü çekilen görüntülerden parti olarak 31 şüphelinin kimliğini tespit ederek savcılığa verdik.

 

Görüntülerdeki kişilerden bıçak kullanan, sopa kullanan, taş kullanan, yumruklarla saldıran. Biz sadece slogan atarak protesto edenlerden şikayetçi olmadık. Fiilen öldürmeye kast edenlerden şikâyetçi olduk. Bunlar bizim tespit ettiklerimiz.

 

Yüzlercesini savcılık ve adli merciler de tespit edecek. Görüntülerden tespit ettiklerimiz bunlar.

 

Bunların gözlerini kan bürümüş. Evi yakamadıklarını sosyal medyadan anlatan caniler, “O evi yakamadık bir gün sizi yakacağız” diye tehditlerine devam ediyorlar.

 

Sosyal medya hesaplarına baktığınızda bize saldıranlarla suçu üstlenenlerin aynı kişiler olduğu görülüyor. Sanıyorum savcılık bunları tek tek açığa çıkaracaktır. Bizim talebimiz bu iş takibimizle olacak iş değil.

 

 Cumhuriyet Başsavcısı bunu takip edecek. Biz yargıya, adalete güveniyoruz ama adalete gölge etmesinler istiyoruz.

Dr. Murat Emir;  “Vatandaşlarımız galeyana getirildi”

CHP Ankara milletvekili Murat Emir ise yaptığı açıklamada, “Gerçeğin ortaya çıkması ve adaletin yerini bulması için Çubuk Adliyesi'ne geldik.

 

Pazar günü burada tezgâhlanan bu olaylar Türkiye'nin barışına, kardeşliğine, demokrasisine

yapılmış ağır bir saldırıdır. Hep beraber Türkiye'nin ve dünyanın önünde önce provokatörler görev başındaydılar. Sonrasında vatandaşlarımız galeyana getirildi.

 

 Akkuzulu olmayan Çubuklu olmayan birçok saldırgan bize saldırmaya başladı. Bunu da oradaki başta Milli Savunma Bakanı olmak üzere yetkiler izlemekle yetindiler.

 

Arkasında kimler var?

Kimler azmettirdi?

Kimler tezgâhladı?

Kimler bu olaylardan hoşnuttu?

Kimler etkili müdahale de bulunmadı?

Kimler bu işlenen ağır suçu hafif göstermeye çalışıyorlar?

 

İşte biz bunu ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bizim başta Genel Başkanımız olmak üzere canımıza kast edilmiştir. Öldürülmek istendik. Çiğnenmek istendik. Tartaklandık.

 

Zaman zaman sopalarla kullanıldı. Bizzat görmedik ama bazılarının elinde çakı olduğu söyleniyor. Yakılmakla tehdit edildik. Sığınmakta olduğumuz eve girmek istediler. Bunlar herkesin gözü önünde oldu."

“Kimse olaya müdahale etmek istemedi”

“Bizim için iki nokta çok önemli.

Bizim Genel Başkanı aracına götürmek istediğimiz mücadele yarım saatten fazla sürmüştür ve herkesin gözü önünde olmuştur.

 

Kimse olaya müdahale etmek istememiştir. İkinci noktada bizim güvenli bulduğumuz, sığınmak zorunda kaldığımız evin önünü güvenlik güçlerince 3-4 metre temizlenmesi neredeyse 20 dakikayı bulmuştur.

 

Burada sorumluluk noktasındakilerin yeterli refleksi yeterli kararlığı göstermediklerinin açıkça göstergesidir. Her şeye rağmen başta genel başkanımızın dirençli, kararlı ve sukutunu koruyan duruşu ve sonrasında bütün çubuklu ve vatandaşlarımızın çabası ile çok daha ağır sonuçlar gerçekleşmeden bu olayı atlattık.

 

Bundan sonra arayışımız hak mücadelesidir, adalet mücadelesidir. Bu mücadeleyi mecliste de adliyelerde de her yerde vereceğiz. Gerçek ortaya çıksın istiyoruz. Kamu vicdanı rahatlasın istiyoruz. ve bur daha bu tür provokasyonlara kime karşı yapılırsa yapılsın buradan ağır bir cevap almalarını umuyoruz.

Kaya ve beraberindeki heyet, açıklamanın ardından tekrar Adliye’ye girdi.

chp01-vert1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.