CHP ÇUBUK İLÇE OLAĞANÜSTÜ KONGRESİ YAPILDI...

CHP ÇUBUK İLÇE OLAĞANÜSTÜ KONGRESİ YAPILDI...

İki Listenin yarıştığı Olağanüstü Kongre’de seçimde 59 delegenin oyunu alan Can Kaderoğlu İlçe Başkanı oldu.

Şuayip YAMAN

CHP Ankara İl Başkanlığı tarafından alınan kararla Çubuk ilçe yönetiminin görevden alınmasının ardından ilçe başkanlığına 31 Mayıs 2022 tarihinde Can Kaderoğlu atanmış, Kaderoğlu başkanlığında atanan kayyum heyetinde Alaaddin Cinalioğlu, Cumhur Aydos, Dilek Uçar ve İsa Dilsiz yer almıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Çubuk ilçe örgütünde Genel Merkez tarafından görevden alınan yönetimin yerine kayyum atanmasının ardından 17 Kasım 2022 tarihinde olağanüstü kongreye gidildi.

Olağanüstü Kongre 17 Kasım 2022 Perşembe günü saat 13:00 de Çubuk Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda yapıldı.

Kongreye; Ankara Milletvekili ve PM Üyesi Gamze Taşçıer, Ankara milletvekilleri  Yıldırım Kaya ve Ali Haydar Hakverdi, CHP Kadın kolları genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı ve yönetim kurulu üyeleri, delege ve partililer katıldı.

Divan Başkanlığına Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, divan üyeliklerine ise eski ilçe başkanlarından Ali Naci Yeşiltepe ile ....İbrahim Akkuzu seçildiler.

MESAJLAR...

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gn. Bşk. Yrd. Seyit Torun,

Muharrem Erkek, Levent Gök, Aylin Nazlıaka ve Ali Haydar Hakverdi’nin mesajları okundu.

CHP GENEL BAŞKANI SAYIN KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN MESAJI:

İlçe Kongre Divan Başkanlığına,

Sevgili Cumhuriyet Halk Partililer,

Değerli Yol Arkadaşlarım,

Cumhuriyetin temel değerlerine bağlı, Büyük Atatürk’ün koyduğu çağdaş uygarlık seviyesinin de üstüne çıkma hedefi doğrultusunda çalışan, Türkiye’de adaleti özgürlüğü hâkim kılmak için mücadele eden sizlere şükranlarımı sunuyorum.

Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte partimizin de kurucusu olan ULU Önder Mustafa kemal Atatürk’ün, önümüze koyduğu hedeflerle aydınlatan bir yoldan yürüyoruz. Halkçı bir iktidarı kuracağımız bu yolun sonunda, Cumhuriyetimizi 100. yılında demokrasi ile taçlandıracağız. Dolaysıyla her bir kongremiz, Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandır kararlılığımızın  örnekleri olarak kabul edilmelidir.

Kongrelerimiz, birbirimizle rekabetin zeminine değil, “Hak, Hukuk, Adalet” ülküsünden güç alan birlikteliğimizin şölenine dönüşmelidir. İnanıyorum ki, her zaman büyük sorumlulukları hakkıyla yerine getiren ve en doğru seçimi yapan Cumhuriyet Halk partililer  bugün de demokratik bir olgunlukla  iradelerini ortaya koyacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle sizleri selamlıyor, kongremizin partimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

Saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunmasının ardından Divan Başkanı Yıldırım Kaya yaptığı konuşmada, “13. Cumhurbaşkanı adayımız kesnlikle Kemal Kılıçdaroğlu’dur.

Ülkemiz zor günlerden geçmekte.

Sınır namustur. Sınırlarımızı korumamamız gerekir.

Cumhuriyetin kurucusu Cumhuriyet Halk Partisi’ni hep birlikte iktidara taşıyacağız.

Gamze Taşcıer ise Yıldırım Kaya2ya benzer bir konuşma yaptı.

Çubuk Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Olağanüstü CHP Çubuk İlçe Kongresi'nde kayyum Başkan Can Kaderoğu ile eski başkan Vural Çokcan başkanlığında iki liste yarıştı.

Divan Başkanlığını CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’nın yaptığı kongrede konuşan başkan adayları birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları verdi.

SEÇİMLERE GEÇİLDİ...

Konuşmaların ardından oy verme işlemine geçildi.

Konuşmaların ardından oy verme işlemine geçildi.

Seçime 84 delegeden 80’i katıldı.

Oyların Dağılımı:

Can Kaderoğlu ve listesi: 59

Vural Çokcan ve listesi: 20

Boş (geçersiz) ; 1

Gelmeyen Delege sayısı: 4

Oylama sonucunda 59 oyla can Kaderoğlu CHP Çubuk İlçe Başkanı seçilirken, rakibi Vural Çokcan ise 20 oy aldı.

Can Kaderoğlu Başkanlığındaki yönetim kurulu üyeliklerine ise; Cumhur Aydos, Erdoğan Balcı, Alaaddin Cinalioğlu, Bünyamin Çevik, İsa Dilsiz, Hülya Erdinç, Ercan Eryılmaz, Ali Rıza Gökoğlu,  İzel Karadağ, Murat Koçak, Eren Kuzukıran, Ali Metin, Aydanur Sümer ve Dilek Uçar seçildiler.

Seçim sonrası Salon’da hatıra fotoğrafları çekildi.

Can Kaderoğlu İlçe binası önünde partililer tarafından alkışlarla karşılandı.

Kaderoğlu burada yaptığı konuşmada, “Bundan sonra durmak yok. Sizleri akşama kadar toplantıya çağırıyordum. Bundan sonra gece geç saatlerde bile ve hatta gece saat 02:00’de bile çağırabilirim” dedi.

Salon’da yaptığı konuşmada ise, “Ben bugün kendimi uzun süredir koşan bir yarışmacının elinden bayrağı teslim aldım. Bu bayrağı hep birlikte göndere çekeceğiz.

Hepimize düşen görev önce CHP’lilerin, CHP’ye gönül verenlerin ve  oy vermeyenlerin partimizin kapısını çalarak, oy vermesini sağlamaktır. Bunun gece-gündüz demeden çalışacağız.

Şurada seçimlere çok az bir süre kaldı. Önümdeki günlerde her mahalleye bir “öbek” kuracağız. Yani her mahalleye veya her sokağa bir temsilci görevlendireceğiz.

Buradan Çubuk halkına ve Çubuk’a sesleniyorum; sizlere en güzel hizmeti vermek için iktidara geleceğiz...” ifadelerini kullandı.

20221117-170608-vert1.jpg20221117-171230-vert2.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.