CHP ÇUBUK İLÇE’ DE “ÖĞRETMENLER GÜNÜ” KUTLAMASI...

CHP ÇUBUK İLÇE’ DE “ÖĞRETMENLER GÜNÜ” KUTLAMASI...

CHP Çubuk İlçe Başkanlığı 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeni ile bir kutlama programı düzenledi.

Şuayip YAMAN

CHP İlçe Binası’nda yapılan kutlama programına CHP İlçe Başkanı Vural ÇOKCAN, İlçe yönetim kurulu üyeleri ve emekli öğretmenler katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda kendisi de bir emekli öğretmen olan İlçe Başkanı Vural ÇOKCAN yaptığı konuşmada ATATÜRK’ün başöğretmenliğinin kabul edildiği günün 24 Kasım Öğretmenler Günü olduğunu hatırlatarak, öğretmenlerin doğruları öğretenler olduğunu söyledi. Ve konuşmasına şöyle devam etti; “Saygıdeğer, fedakâr öğretmenlerim başta Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere hepinize sonsuz saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Ben de sizlerin yetiştirdiği bir öğretmenim.

 

Sevgili öğretmenlerim sizlere ne kadar saygı ve minnet duysak azdır. Çünkü sizler tarih, coğrafya, matematik, fen bilgisi, müzik, resim ve daha birçok dersi öğretmekle kalmadınız,

 

Cumhuriyetimizi, vatanımızı, bayrağımızı ve atamızı sevmeyi öğrettiniz.

 

Sizler bize büyüklerimize saygı, küçüklerimize sevgiyi öğrettiniz. Sevgili öğretmenlerim sizler bize doğru olmayı, dürüst olmayı çalışkan olmayı, hakkımız olmayana asla el uzatmamayı, başkalarının haklarına saygı göstermeyi öğrettiniz.”

 

Bugünün eğitim anlayışı ve uygulamasının Atatürkçü düşünceden, Atatürkçü ilke ve devrimlerinden akılcı ve bilimsel eğitimden uzaklaşma yönünde olduğunu savunan ÇOKCAN “Bu nedenledir ki; öğretmenlerin hizmet anlayışı üzerindeki siyasi baskı, korku, kuşku yerine onlara nitelik kazandırmak gerekmektedir. Nitelikli öğretmenler nitelikli eğitimin vazgeçilmezidirler” dedi.


Atanamayan 350 bine yakın öğretmen varken başka branş öğretmenlerinin yatay geçişler atanmasının akılla izah edilemez bir uygulama olduğunu ve bunun iktidarın bakış açısı olarak ortaya konulduğuna işaret eden ÇOKCAN, “Tüm öğretmenlerimizin baskılardan etkilenmeden sorumluluklarını yerine getireceklerinden şüphe duymuyoruz. Millet olarak da öğretmenlerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz.

 

Bu vesileyle 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor ve Başöğretmen Atatürk’ü sevgi, saygı ve özlemle anıyorum.

 

Ulusal birlik ve beraberlikle kurulan Cumhuriyetimizi ve değerlerimizi aklın, bilimin rehberliğinde gelecek kuşaklara aktaran siz değerli öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum” dedi.

 

Konuşmanın ardından İlçe Başkanı ÇOKCAN kutlamaya katılan öğretmenlerin ellerini teker teker öperek “Öğretmenler Günü’nü kutladı. Onlara birer karanfil verdi. Gününü anısına birer tükenmez kalem hediye etti. Ayrıca çeşitli ikramlarda bulunuldu. 

chp01-vert-002.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.