Cenaze Hizmetleri Tek Çatı Altında Toplandı

Cenaze Hizmetleri Tek Çatı Altında Toplandı

Çubuk'ta belediye tarafından sunulan cenaze hizmetleri, "Cenaze Hizmetleri Şefliği" adı altında tek çatı altında toplandı.

Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan Cenaze Hizmetleri Şefliği, 2 deneyimli hoca, 3 cenaze yıkama aracı, 2 taşıma aracı ve 3 otobüs ile 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veriyor.

Yıllık ortalama 300 cenaze hizmeti verdiklerini bildiren Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, her cenaze için mezara dikilmek üzere ücretsiz çam fidanı verdiklerini belirtti.

Bundan sonra vatandaşların cenaze hizmetleriyle ilgili Cenaze Hizmetleri Şefliği'ne müracaat edeceklerini anlatan Özden, vatandaşların memnuniyetini artırmak ve maksimum memnuniyeti sağlamak amacı ile cenaze hizmetleri şefliğinin 7-24 esasına göre hizmet vereceğini kaydetti.

Cenazesi olan vatandaşın cenazesi için sağlık kuruluşundan aldığı ölüm raporu ile cenaze hizmetleri şefliğine müracaat etmelerinin veya telefonla aramalarının yeterli olacağını vurgulayan Özden, şunları söyledi:

"Cenaze yakını aldığı sağlık raporunu şefliğimize getirdikten sonra işlemleri başlamaktadır. Belediyemizden alacağı hizmetleri örneğin, cenaze anonsu, mezar kazımı, taziye otobüsü, cenaze taşıma aracı ve yıkama aracı istiyorsa bunları bilgisayar üzerinde dolduruyor. Daha sonra istediği saati ve yeri bildirdikten sonra cenaze yakınının servisle işi kalmıyor. Tüm istedikleri servisimiz tarafından imkanlar doğrultusunda yerine getiriliyor. Merkez mahalleler ve köyden mahalle olan yeni mahalleler dahil, istenen her yere ücretsiz cenaze hizmetini götürüyoruz. Cenaze hastanede ise alıp eve götürülüyor, istenen yerde cenaze yıkama araçları ile cenazenin yıkanması sağlanıyor. Evden camiye, camiden mezarlığa taşınıyor. Belediye cenaze hizmet ekibi, Çubuk Cumhuriyet Başsavcılığınca tüm ölümlü adli vakalara da çağrılıyor. Cenaze hizmetleri tecrübeli personelimiz tarafından, vardiyalı 7 gün 24 saat hizmet veriyor. Servisimiz 2010 yılında şehir içi ve dışı olmak üzere toplam 305 kişiye cenaze hizmeti sundu. Bu yılın ilk üç ayında ise toplam 91 kişiye cenaze hizmet verildi."

Özden, doğumdan ölüme kadar insan yaşamının her anında hizmet verdiklerini dile getirerek, belediye olarak vatandaşların en mutlu oldukları günlerinde nikah sevinçlerini, en acı günlerinde de kederlerini paylaştıklarını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.