ÇANAKKALE’YE EĞİTİM GEZİLERİ...

ÇANAKKALE’YE EĞİTİM GEZİLERİ...

İlçemizden iki lise ‘Çanakkale Gezisi’ne katılacak...

  Şuayip YAMAN

Bu tür geziler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 10 yıldır geleneksel olarak düzenleniyor.


Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ankara Ticaret Odası (ATO) işbirliği ile "Çanakkale Eğitim Gezileri Projesi" kapsamında ilçemizde faaliyet gösteren Yunus Emre Anadolu Lisesi ile Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi öğrencileri 4-6 Nisan 2016 tarihleri arasında Çanakkale’ye gidecekler.


ATO ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak girişimi ile geleneksel olarak düzenlenen 'Çanakkale Eğitim Gezileri' kapsamında 80 okuldan yaklaşık 4 bin başkentli öğrenci Çanakkale’yi görme fırsatını elde edecek.

 

Çanakkale Gezileri, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Ankara Ticaret Odası (ATO) arasında yapılan protokol ile “Milli ve manevi değerleri çocuklara öğretmek (Çanakkale'nin daha iyi tanıtılması ve anlaşılması) amacıyla düzenleniyor.

 

Geziye katılacak okullar, daha önceleri müracaat eden okullar arasından seçiliyor.

 

Geziye her iki okuldan 47’şer öğrenci katılacak ve öğrenciler 2 gece konaklayacaklar. Öğrencilere öğretmenleri refakat edecek.

 

4-6 Nisan 2016 tarihleri arasında Çanakkale Gezisi’ne Çubuk İlçesi’nden iki, Mamak İlçesinden bir, Yenimahalle İlçesi’nden bir ve Beypazarı İlçesi’nden bir okul katılacak. 250 kişinin yer aldığı kafilede öğrenciler ve rehber öğretmenler olacak.


16 kafile gidecek...


Ankara'nın 80 lise-ortaokullarından maddi durumu yetersiz öğrenciler için başlatılan 'Çanakkale Eğitim ' gezileri başladı. ATO'nun finanse ettiği ve 10 yılda 22 bin öğrencinin yararlandığı gezinin ilk kafilesi iş adamları, bürokrat ve eğitimcilerin katıldığı bir törenle uğurlandı. (30 Mart 2016)

 

Başkentin ilçelerinden 4 bin öğrenci ve onlarca rehber öğretmen 250'şer kişilik gruplardan oluşan 16 kafile halinde gezilerini tamamlayacak.

 

Etkinliğe katılacağı için çok mutlu olduğunu belirten bir lise öğrencisi, "Bugüne kadar kitaplarda okuduğumuz, duyarak izleyerek öğrendiğimizi tarih sahnelerinin canlandırıldığı topraklara ziyaret edeceğiz. Güneşin battığı topraklara, 101 yıl önceki inançla ulaşacağız. Gittiğimiz gibi değil atalarımızdan bizlere kalan vatanın her köşesine sımsıkı sarılmış olarak döneceğiz" dedi.

10 yıldır düzenleniyor...


Etkinliği 10 yıldır büyük bir heyecanla yaptıklarını belirten İl Milli Müdürü Erol Bozkurt, "Bir tarihin yazıldığı yere gitmek, tarih şuuruyla yetiştirmenin ve o anlara tanık etmenin heyecanı içerisindeyiz. 80'e yakın okulumuzdan seçilen öğrenciler her hafta 250 kişilik gruplarla Çanakkale'ye gidecekler. Çocuklarımız atalarının bu ülkeyi nasıl savunduklarını hissedecekler" dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.