Büyükşehire Çağrı! Yol yapılmazsa herkese zararı oluyor

Büyükşehire Çağrı! Yol yapılmazsa herkese zararı oluyor

Kentin birçok noktasındaki caddelerde asfalt sıkıntısı olduğuna dikkat çeken Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Birinci Başkanvekili AK Partili Fatih Ünal, “Caddelerin hali ortada. Bu yol yapılmazsa herkese zararı oluyor, kent kaybediyor” dedi.

Başkent’te bazı bölgelerdeki yolların kötü durumda olduğunu belirten Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Birinci Başkanvekili AK Partili Fatih Ünal, Büyükşehir’e ‘asfalt’ çağrısında bulundu. Kış gelmeden yollardaki sıkıntının giderilmesi gerektiğini kaydeden Ünal şunları söyledi: “Amacımız şikâyet değil, kent sorunlarını çözmek. Türk Ocağı Caddesi’nde, Gençlik Caddesi’nde iyi asfaltı kaldırıyorsunuz yeniliyorsunuz, tamam yenilensin ama art bölgedeki yerleri de yapmak lazım. Büyükşehir’de asfaltla ilgili ihale süreci gecikti. Ankara’nın birçok noktasında büyük problem var. Vatandaştan bize yollarla ilgili çok şikâyet geliyor. Bağlum’da 6-7 aydır sıkıntı çekiliyor, 50 bine yakın nüfusu var. Kahramankazan’a, Çubuk’a, Pursaklar’a Bağlum ve Sirkeli üzerinden bağlanılıyor.

 

Yol yapılmazsa herkese zararı oluyor

 

BU GÖRÜNTÜLER ANKARA’YA YAKIŞMIYOR

Buralar kullanım açısından da hareketli bölgeler. Bağlum’un merkezinde yüz binlerce insanın gelip geçtiği cadde perişan halinde. ASKİ çalışma yapıyor ama kazılan yerlerin hemen arkasından asfaltlanması gerekiyor. Yolların bozuk olması nedeniyle araçlar zarar görüyor. İnsanlar tozdan dolayı evlerinde camlarını açamıyor. Bağlum’daki caddeler için Keçiören Belediyesi’ndeki arkadaşlarla görüşüyorum. ‘Büyükşehir giremeyince biz de giremiyoruz’ diyorlar. Burası başkent, bu görüntüler Ankara’ya yakışmıyor.

500 METRELİK YERİ SÖYLEDİK YAPTIRAMADIK

Kuzey Ankara’da da aynı şekilde oturumun başladığı yerlerde yolların hali kötü. Çubuk’ta Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne giden caddede, Yenice girişinde 500 metrelik bir yeri söylememize rağmen yaptıramadık. Burayı bizzat Mansur Bey’e kendim söyledim. ‘Programa alındı’ denildi, bir ay geçti halen çalışma yok. Günlük, öğrencisiyle öğretim görevlisiyle 10 bin insan kullanıyor bu yolu. Şehir dışından bir öğrencinin ailesi gelse bu yolu görse ne düşünür? Şehrin reklamı açısından da kötü.”

MANSUR BEY’İ DE GÖRMEYE DAVET EDİYORUM

Ünal, “Mansur Bey’e bu sıkıntıları söylediğimiz zaman ‘geçen dönem yapmamışsınız ki’ diyor. Artık 8 ay olmuş biz geçen dönem yapacağımızı yaptık. Bu saatten sonra yeni yönetimin yapması gerekiyor. Zaman kaybederek, birbirimizi suçlayarak bir yere varamayız. Biz birini suçlamak için burada değiliz bir gerçeği göstermek istiyoruz. Caddelerin hali ortada. Bu yol yapılmazsa herkese zararı oluyor, kent kaybediyor. Kış geliyor bu yollar yapılmazsa büyük sıkıntı yaşanacak. Yarın yağmur, kar yağınca daha çekilmez hale gelecek. Hiç değilse bari yama yapılsın. Mansur Bey’i de gelip buraları görmeye davet ediyorum. Çankaya’dan bir çıkıp gelsin, yaşanan sıkıntıyı yerinde görsün” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum