BÜROKRATLAR VE İŞADAMLARI ÇUBUKSPOR İÇİN BİR ARAYA GELDİ

BÜROKRATLAR VE İŞADAMLARI ÇUBUKSPOR İÇİN BİR ARAYA GELDİ

Çubuk’ta spor ve Çubukspor’un kaderi için ilçe bürokratları ve iş adamları bir araya geldi. Toplantıda Çubuklu işadamları ve ilçe yöneticileri Çubukspor ve Çubuk ilçesi için birlik ve beraberlik sözü verdiler.

Çubuk’ta spor ve Çubukspor’un kaderi için ilçe bürokratları ve iş adamları bir araya geldi. Toplantıda Çubuklu işadamları ve ilçe yöneticileri Çubukspor ve Çubuk ilçesi için birlik ve beraberlik sözü verdiler.

2img_8459.jpgBekir Ağalar Konağında yapılan toplantıya Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Ak Parti İlçe Başkanı Av. Baki Demirbaş, Çubukspor Başkanı Sedat Yiğiner, Kent Konseyi Başkanı İsmail Tekaüt, Çubuk Platformu Başkanı Şuayip Demirbaş, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda başkanları ve Çubuklu işadamları katıldı.  

2img_8494.jpg

Yerel seçimlerin ardından ikinci kez bir araya gelen ilçe yöneticileri Çubukspor’un bu günkü durumunu ve geleceğini konuştular.

Çubuk’ta geçlerin spora teşvik edilmesi gerektiğini söyleyen Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin,’’Bu gençlerimiz bizim geleceğimiz, bunları çok iyi eğitmek zorundayız. Sağlıklı toplum oluşturmak için özellikle spor başta olmak üzere, sosyal ve kültürel etkinliklere destek vermek zorundayız. Hepimizin bildiği çağımızın belası bir takım hastalıklar var. Maalesef bundan ilçemizi de uzak tutmak mümkün değil. Bunlar özellikle madde bağımlılığı ve uyuşturucu bağımlılığıdır. Bu sorun endişe edilmeyecek durumda değildir. Bunun için hepimizin sorumlu davranması gerekiyor. Bizler bu gençlere sahip çıkmalıyız ve bu illetlerden korumamız gerekiyor. Gençleri spora yönlendirerek kötü alışkanlıklardan koruyabiliriz’’dedi.    

-Çubuk’ta görev yaptığı sürece spora ve eğitime önem verecek

İlçede amatör spora önem vererek gençleri kötü alışkanlıklardan ve uyuşturucu illetinden korumak için spora yönlendireceklerini söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, konuşmasında şunları söyledi:

’’Çubuk şehir stadımız geçmişte Türkiye’nin sayılı statları arasındaydı. Bugün ne bu güzel stadımızdan eski ihtişamından nede Çubuksporumuzdan bir eser var. Buradaki duyarlı insanlarımızın burada toplayan en önemli neden Çubukspor’un ve geçmişte ki stadın, coşkulu seyircisinin bugün artık görünmemesi nedeniyledir. Okullar tatile girdi ve bizim 22 binden fazla çocuğumuz şuanda sokaklarda. Ne yazık ki yeterli spor, kültür ve sosyal uğraş alanları faaliyet alanları olmadığı için çocuklarımız maalesef amaçsız, gayesiz ve kendi haline bırakılmış durumda. Bu nedenle çocuklarımızın önünü açacak bir Çubukspor’un varlığını çok elzem görüyoruz. Sahaya çıkıp oynayan altyapısı, gençleri, yıldızı, çocuklarından oluşan Çubuklu sporcuları yetiştiren Çubukspor’a ihtiyacımız var.  Yeniden Çubuk’ta sporun canlandırılacağı bir ortamı biz inşallah istiyoruz. Gençlerimizin geleceği için spora ve Çubukspor’a önem vereceğiz. Yasal olan her şeyde belediyemiz amatör spor kulüplerinin yanında olacaktır. Gerekli yardımı imkanları çerçevesinde yapacaktır. Burada toplanan kardeşlerimiz de bu amaç doğrultusunda bir araya geldiler.’’

Çubuk’ta futbol sevdalısının çok olduğunu ve seyircisinin de her zaman tutkulu olduğunu anlatan Başkan Acehan, başta işadamları olmak üzere tüm spora gönül verenlerin Çubukspor’a maddi ve manevi destek sağlaması gerektiğini sözlerine ekledi.

- Çubukspor’a Çubuklular sahip çıkması gerekiyor

Kardeşi Mehmet Yiğiner’in isteği üzerine Çubukspor’a başkan olmak zorunda kaldığını ve yaklaşık bir yıldır maddi manevi destek vermeye çalıştıklarını söyleyen Çubukspor Başkanı Sedat Yiğiner, bir yıllık süreçte ne yöneticilerden ne de ilçe esnafından destek göremediklerini belirtti.

Bu güne kadar tüm masrafları Mehmet Yiğiner’in kendi cebinden harcadığını anlatan Sedat Yiğiner, “ Biliyorsunuz kardeşim Mehmet Yiğiner geçtiğimiz yıl buraya yaptığı ziyarette esnaflardan ve sivil toplum kuruluşlarından Çubukspor’a sahip çıkılması istenmiş. Kendisi de beni bu konuda görevlendirdi. Bende Çubuk’a gelerek Çubukspor’a bir yönetim oluşturmaya çalıştım ama hiç kimse bu konuda yanaşmadı. Bu konuda ne o zamanki belediye başkanı ve yöneticileri, ne de ilçedeki esnaflar bu konuda bize yardımcı olmadı. Bunun üzerine, “Mehmet Yiğiner ilçeme gücüm yettiğince destek olacağım” deyine bize bu görevi verdi. Kendisi Allah razı olsun hem madden hem de manen destek verdi ve bizde Çubukspor’u belirli bir konuma getirdik. Bir yıl içerisinde tamamen Mehmet Yiğiner kendi cebinden para harcayarak 4 takım kurdu. Bu takımda toplam 130 Çubuklu öğrenci lisanslı spor yaptı. Biz elimizden geldiği kadar Çubukspor’a ve Çubuklu gençlere bir şeyler yapmaya çalıştık, bundan sonra bu hizmete Çubuklular sahip çıkmalılar’’ diye konuştu.

Konuşmaların ardından toplantıda bulunanlar görüş ve önerilerini sundular. Çubuk Kent Konseyi Başkanı İsmail Tekaüt’ünde destek vereceği sözünü verdiği toplantıda, Çubukspor’un yeni yönetimine ilçeden işadamları ve sivil toplum kuruluşları katılacaklar. Toplantı sonunda bazı işadamları da gençleri spora teşvik etmek için Çubukspor’a maddi anlamda destek vereceklerinin sözünü verdiler. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum