BURHAN ŞAN YENİDEN BAŞKAN...

BURHAN ŞAN YENİDEN BAŞKAN...

Üç adayın kıyasıya yarıştığı Çubuk Muhtarlar Derneği seçiminde Burhan Şan en yakın rakibine bir oy fark atarak başkan seçildi.

   Şuayip YAMAN

 

Burhan Şan, Çubuk Muhtarlar Derneği’nin 7. Olağan Kongresi’nde en yakın rakibi Ayhan Şahan’a (41-14) 27 oy fark atarak başkan seçilmişti.

 

8. Kongre’deki seçimde başkanlığı 18 oy farkla (32-50) Abdullah Esre’ye teslim etti.

 

9. Olağan Kongre’de ise başkanlığı (31-30) bir oy farkla Abdullah Esre’den devraldı.

 

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi Salonu’nda saat 11.00’de başlayan Kongre’de Divan Başkanlığına Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Recep Taş, Kâtip üyeliklerine ise Yavuz Selim Mahallesi Muhtarı Hikmet Oran ve Dalyasan Mahallesi Muhtarı Gülsüm Kahyaoğlu seçildiler.  

Gülsüm Kahyaoğlu ilçemizin ilk kadın muhtarıdır.

Kongre’ye; TBMM İdare Amiri ve AK Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili Orhan Yeğin, İlçe Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş, Belediye Başkan Yardımcıları Harun Olmuş ve Lokman Kılıç, Belediye meclis üyeleri, Ak Parti İlçe Başkanı Erhan Kuşçu, CHP Çubuk İlçe Örgütü Başkanı Vural Çokcan, MHP İlçe Başkanı Ali Çankaya, İYİ Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ali Osman Vurucu, Çubuk Düşünce (Platformu) Derneği Başkanı Şuayip Yaman,  Çubuk Dernekler Federasyonu (ÇUDEF) Genel Başkanı Fuat Tuyan, Çubuk Muhtelif Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Celalettin Rumi Türkoğlu, Çubuk Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fatih Raşit Neşeli, ASKİ Çubuk Bölge Müdürü Mehmet Akyıldız, Başkent EDAŞ Çubuk İşletme Müdürü Selçuk Yılmaz, muhtarlar ve davetliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Faaliyet Raporu, Çubuk Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Esre tarafından okundu.

Abdullah Esre yönetim olarak görev yaptıkları 2 yıl içerisindeki faaliyetlerini anlattığı konuşmasında; Görev yaptığımız süre zarfında yönetim kadromuzla birlikte tam bir uyum içerisinde çalıştık.

İlçenin sorunlarını ilgili mercilere ulaştırdık, takibini yaptık. Sizleri mutlu ettiysek ne mutlu bizlere.

Bu çatı önemli bir çatı.. Sorunların birlikte bir araya getirilip bu çatı da çözülmesi önemli bir olay.. Bu çatıdaki birlik, beraberlik ve kardeşlik çok önemlidir. 

Büyükşehir Kanunu’ndan kaynaklanan hizmet akışında; Büyükşehir ile ilgili olanlarını Büyükşehir’e iletiyoruz. Mahallelerimize en güzel hizmetleri yapmaya çalıştık.

Bizleri tekrar seçerseniz çalışmalarımızı aynı şevk ve kararlılıkla devam edeceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.

Seçilemez isek yeni seçilecek yönetime destek ve katkılarımız devam edecektir.

 Mali Rapor ve Denetim Kurulu Raporu; Divan Başkanı Recep Taş tarafından okundu.

Raporlar üzerinde söz alan olmadı.

PROTOKOL KONUŞMALARI

 

CHP Çubuk İlçe Örgütü Başkanı Vural Çokcan, Muhtarlarımızın 9. Oğlan Kongresi’ni kutluyorum.

Bugün 12 Eylül. Kara bir gün. Demokrasiye karşı faşist bir darbenin yıldönümü. Lanetle kınıyorum.

Değerli arkadaşlar sivil toplum örgütleri demokrasinin olmazsa olmazlarıdır.

Muhtarlar Derneğimizi, 20 yıldır ilçemize yaptığı çalışmalardan dolayı kutluyorum.

Bizim için kim kazanırsa kazansın, yanlarındayız.

İlçemizin sorunlarının iletmek için muhtarlarımıza çok iş düşüyor.

İlçemizin “Yaşanabilir Bir Kent” olması için hepimize görevler düşüyor.

Bu konuda Büyükşehir Belediyemizin çalışmaları hızla devam ediyor.

Bazı yolların (Karagöl Caddesi ve Çubuk Sosyal Hizmet Müdürlüğü önündeki Kordon 16 Sokağı’ndaki yolun) malzemeli bakımı yapıldı ve sıcak asfalt atıldı.

TOKİ Blokları ile Yukarı Çavundur Mahallesi arasında yol genişletme (14 m.) çalışmaları ve malzemeli bakımı yapıldı. Asfaltı yakın zamanda atılacak.

Eski su depolarının yenilenmesi ve mezarlıkların tel çitle çevrilmesine yakında başlanacak.

Bilindiği üzere su % 20 indirildi.

İşsizliğin azaltılması, istihdamın artması da görevlerimiz arasında.

İlçede sosyal medyada dedikodular ortalıkta dolaşıyor.

Birisi bir şey söylüyor, aslı astarı olmayan dedikodular ayyuka çıkıyor...

Bu yüzden her şeyi yetkililerden öğrenmekte fayda var.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı, CHP’nin üyesidir.

İlçeye hizmet için yetkisiz kişilerden ziyade muhtarların bizlerle iletişime geçmelerini rica ediyorum. 

MHP Çubuk İlçe Başkanı Ali Çankaya, 31 Mart’ta “Cumhur İttifakı” olarak Belediyemizi yönetmeye başladık Bundan sonra da yönetmeye devam edeceğiz.

 Muhtarlarımızın eksikliklerini, gediklerini birlikte halledeceğiz. Çubuğumuzu en iyi yere götürmek için çalışacağız. Sizlerin yanında ve arkasındayız.

Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Genel Kurul’un hayırlara vesile olmasını diliyorum.

 MHP İlçe Teşkilatı olarak her zaman her hizmette mahalle muhtarlarının yanında olacağız.”

 AK Parti Çubuk İlçe Başkanı Erhan Kuşçu, Belediye Başkanımız Av. Baki Demirbaş ilçede ‘Cumhur İttifakı’ adayı olarak 31 Mart seçimlerine girdi ve yüzde 65 oy aldı.

ilçenin tek seçilmiş yetkilisi var o da AK Parti ve MHP’ in Cumhur İttifakı adayı Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş idi.

Toplamda 84 mahallemiz bulunmaktadır.  Biz siyasiler hep birlikte ilçemizi daha da  yukarılara yükseltmek için çalışacağız.

12 Eylül darbesinin sonuçlarını birlikte gördük.

Bizler muhtarlarımızla birlikte yapılacak güzel şeylere imza atmaya çalışacağız.

Bizim dönemimizde 17 yıldır ilçemize çok güzel hizmetler yapıldı.

AK Parti Çubuk İlçe Teşkilatı Başkanı Av. Baki Demirbaş, Kongremizin İlçemiz için hayırlı ve uğurlu olmasını istiyorum.

Sandıktan ne çıkarsa ona saygı göstereceğiz. Seçilmemizdeki gaye;  İlçemize, köyümüze ve mahallemize hayırlı vr uğurlu hizmetler yapmak olmalı.

Aşure günleri ise birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmek olmalı.

12 Eylül’ü yaşamadım. Ama verdiği zararları iyi biliyorum. Allah böyle bir darbeyi bir daha nasip etmesin...

31 Mart Yerel Seçimlerinde tüm mahallelerimiz gezdik. Seçim kampanyası müddetince 90 bin nüfusumuz var. Kimseye ayrımcılık yapmadık. Herkesi kucakladık.

Yüzde 65 oyla seçildik.

Çubuk 1882 yılında kurulmuş bir ilçe ve 137 yıllık bir tarihi var.

Geçmişten bu güne kadar ilçemizde bu döneme kadar seçilmiş bir insanın var olarak kabul edilmediği bir başka dönem görmedim.

Değerli arkadaşlar Çubuk Belediyesi’nin resmi bir binası, resmi bir makamı, kurumsal bir yapısı, mührü vardır. Hizmetleri yürütmek anlamında, koordine edecek yerde Çubuk Belediyesi’nin makamıdır.

Son zamanlarda sosyal medyadan bir takım kişiler tarafından yapılanları tasvip etmediklerini ifade eden İlçe Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş;

Arkadaşlar; Çubuk Belediyesi, ilçesi emlak bürosundan yönetilecek bir Belediye değildir. Bunu seçilmiş olan herkesin kınaması lazım. Bu yönetim şeklinin eğer hukuka, hakka, Çubuk ilçesinde yaşayan insanlara saygısı varsa bunun kınanması lazım.

 Eğer Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri gelecekse, Büyükşehir’in burada bir varoluşu varsa, hep birlikte hizmet almak için mücadele edeceksek, bir koordinasyon sağlanması lazım ve bunu da yapacak Çubuk Belediyesidir. 

Çubuk halkı için bir metre hizmet yapılacaksa biz her zaman varız.

Burada hiçbir hizmet “Şu hizmet gelmesin”, “Şunun adı olur”, “Bunun adı olur” şeklinde engellenemez.

Engellediğimiz zaman onun hesabını siz bana sorun.

Yapılan küçük hizmetlerin en çok hizmet yapıldı gibi kamuoyuna yansıtılması ise uygun değildir.

Bazı nedenlerden dolayı hizmetler geri çekildi gibi bir algı oluşturuluyor.  Çubuk halkını cezalandırmak, hizmeti vermemek kimin hakkıdır? Kimin böyle bir hakkı vardır?

 “Ben oraya kepçe göndermem, hizmet göndermem’’  gibi söz söyleyenler de varmış. Böyle bir şeye kimin cüreti vardır? Eğer kınanacaksa biraz önce söylediğim gibi Çubuk Belediyesi’nin kurumsallığını, makamını yok sayanlar kınanmalıdır.

Emlak Ofisi’nde ASKİ Bölge müdürünü ve şefini yanına alarak Çubuk’a hizmet verilmez.

İlçemizde önümüzdeki günlerde yapılması planlanan; Olimpik Yüzme Havuzu, Millet Bahçesi ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversite’sinin ilçede yapacağı projeleri hakkında da bilgi veren Başkan Av. Baki Demirbaş, “5 aydır bizde buradayız.

Karagöl Caddesine 500 metre asfalt atıldı.

Biz birlikte çalışacağız. Birlikte sorunları halledeceğiz.

Çevresindeki tüm problemlere rağmen Türkiye’nin bölgesinde istikrarını koruyan bir ülke olduğunu söyleyen TBMM İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Orhan Yeğin, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştiren, kendi üslubunca kimseyi üzmeden sürdürdüğü anlamlı konuşmasında, Son 17 yılda Türkiye büyük mesafe kat etti. Bütün sorunlarımızı sizlerin desteğiyle aşarak bu memleketi nasıl 16 yılda hiç olmayan noktalara getirdiysek, inşallah sizlerin desteğiyle bundan sonra da çok daha iyi yerlere taşıyacağız.

İstediğinize mal satar, istediğinize mal satmazsınız. Bu konuda her türlü hak elinizde.

Daha zengin daha güçlü bir devlet olmak elimizde. Hiç kimsenin buru kanamasın, her şey güllük gülistanlık olsun...

Her türlü zorluğa rağmen sınırlarımızın dibindeki bölünmeler, savaşlara ve sıkıntılara rağmen, askeri, ekonomik ve siyasi güç olarak onurlu bir duruşa sahip bir ülkeyiz. Bu yüzden dik duruşumuza sahip olarak birlikte ülkemizi en iyi yere getirmeye çalışacağız.

Bizim ihtiyaçlarımız bitmez.  Sizlerin de desteği ile bu güzel ülkeyi en iyi yerlere taşıyacağız. Bu memleket ve millet için ne yapsak azdır.

Bugünkü seçimde kim seçilirse seçilsin Allah yollarını açık etsin. Selamet versin.

Büyükşehir Belediyesi Başkanı, Allah onun da yardımcısı olsun.Temennim bir an önce kadrosunu kurar ve eksiklikleri yapar.   

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı her hayırlı işlerde yanında oluruz. Yapacağı her hayırlı işte onunla beraberiz.

Yaptığı yanlış işlerde de kendisini uyarırız.  

Yaptığı işlerde bizce yanlış olan, eksik olan bir noktasını görürsek bu konuda da milletin bize verdiği yetki var.

Farklı bir partinin adayı da olsa sonuçta millet seçmiştir. Asla onu yok sayarak bir iş yapacak değiliz.

Baki Başkanımın da az önceki ifadesi çok önemliydi. Çubuk halkı yüzde 65’lik bir oy oranıyla kendisine bu ilçeyi yönetme yetkisini vermiştir. Dolayısıyla bu ilçede yapılacak bir şey varsa, bu ilçeden Büyükşehir tarafına yapılması gereken bir şey varsa milletin, “Benim irtibat noktam’ diye gösterdiği bir kişi varsa o da Çubuk Belediye Başkanıdır. 

Başkan Abdullah Esre ve yönetimine başarılı hizmetlerinden dolayı teşekkür eder yeni seçilecek başkan ve yönetim kuruluna başarılar dilerim.” Dedi.

 Divan Kurulu Başkanı Recep Taş Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ve Gelir Gider hesap Raporu’nu, Genel Kurul’un oylarına sundu. Raporlar Genel Kurul’da oybirliği ile ibra edildi.

Tahmini Bütçe Divan Kurulu Başkanı Recep Taş tarafından okundu.

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ

Dernek Tüzüğü’nün 3 maddesinde değişiklik yapılması önerisi Genel Kurul’un oylarına sunuldu.

·        Üye aidatlarının 30 liradan 40 veya 50 liraya çıkartılması teklif edildi. Genel Kurul’da yapılan oylama sonucu üye aidatları 40 TL.’ye çıkartıldı.

2 yılda bir yapılan Genel Kurul Toplantılarının 3 yılda bir yapılması Genel Kurul’un oylarına sunuldu.

Bir muhtarın, Genel Kurul toplantıları daha önceleri 3 yılda bir yapılıyordu. Madem Genel Kurul 3 yılda bir yapılacaktı da bundan önce yapılan bir Genel Kurul’da neden 2 yılda bir yapılmasına dair Tüzük değişikliğine karar verildi şeklindeki sözlerinin ardından yapılan oylama sonucu Genel Kurul’un 2 yılda bir yapılmasına karar verildi.

·        “Üyelik şartlarının 6 ayda sona erdirilmesi” ile ilgili maddenin ise genel Kurul üyelerinin oyları ile; “Üyelik şartlarının 3 ayla sınırlandırılması” şeklinde değiştirilmesine karar verildi.

Bu değişikliklerden sonra Tahmini Bütçe’de Genel Kurul’da oybirliği ile ibra edildi.

SEÇİMLERE GEÇİLDİ

3 listenin yarıştığı seçimlere 84 muhtarın tamamı katıldı.

Seçimlerden önce her üç adaya da beşer dakikalık söz hakkı verildi.

Başkan Adayı Hüseyin Biçer yaptığı konuşmada, “Sorunlarınızı ve sorunlarımızı  oturup birlikte inceleyip/araştırıp karar vereceğiz.”

Hüseyin Biçer’in Başkanlığındaki Yönetim Kurulu Asil Üyeleri; İsmail Kılınç, Halil Göksel, Hıdır Karataş, Nazım Küçükbayraktar, Ekrem Aktaş, Muslahattin Öztürk, Gülsüm Kahyaoğlu, Osman Demirtaş, Satılmış Ertürk. Harun Kılıç,

Denetim Kurulu Asıl Üyeliklerinde ise: Mustafa Gökoğlu, Sadullah Çetinkaya, Selahattin Teke gibi isimler yer aldı.

Başkan Adayı Burhan Şan yaptığı konuşmada, Her muhtarın arzusu köyüne en iyi hizmeti almaktır. Amacımız muhtarların ayrım yapmadan gerek ilçe ve gerekse il bazında sorunlarını çözmek olacaktır.

Burhan Şan’ın Başkanlığındaki Yönetim Kurulu Asil Üyeleri;  Hikmet Oran, Salih Sadi Saat, Aytekin Şen, Ferudun Tokmak, Mehmet Gülmez, Mustafa Koç, Satılmış Ertürk, Ahmet saydam, Ayhan Şahan, Haydar Kaya.

 Denetim Kurulu Asıl Üyeliklerinde ise; Sadullah Çetinkaya (Başkan) Harun Topçu, Hasan Gündovan gibi isimler yer aldı.

 

Başkan Adayı Abdullah Esre, “Görev yaptığımız 2 yıl zarfında acısıyla, tatlısıyla, görev yaptık.

Eski Başkan Burhan Şan’dan görevi devir aldıktan sonra görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalıştık. Aday arkadaşlara başarılar dilerim.  

Abdullah Esre Başkanlığındaki Yönetim Kurulu Asil Üyeleri;  Sadık Can, Emrah Bozkurt, Rıfat Tutar, Bekir Yaman, Yücel Özdemir, Salih Sadi Saat, Hasan Bal, Arif kalender, Bayram Kesen, Satılmış Ertürk. 

Denetim Kurulu Asıl Üyeliklerinde ise; Sadullah Çetinkaya, Ahmet Türkoğlu, Satılmış Kuvvet gibi isimler yer aldı.

84 mahalle muhtarının katıldığı seçim sonrası oyların dağılımı şu şeklide gerçekleşti;

* Taşpınar Mahallesi Muhtarı Burhan Şan                : 31 oy,

* Aşağı çavundur mahallesi Muhtarı Abdullah Esre : 30 oy,

* Susuz Mahallesi Muhtarı Hüseyin Biçer                  : 22 oy,

* Geçersiz                                                                        :  1 oy.

 

Kıyasıya geçen seçimde; Taşpınar Mahallesi Muhtarı Burhan Şan geçerli 84 oy’un 31’ ini alarak bir oy farkla Çubuk Muhtarlar Derneği’nin yeni başkanı oldu.

 Burhan Şan’ın Başkanlığındaki Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine; 

Hikmet Oran (Yavuz Selim Mahallesi Muhtarı),

Salih Sadi Saat (Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı),

Aytekin Şen (Camili mahallesi Muhtarı)

Ferudun Tokmak (Yeşilkent (Ahurköy) Mahallesi Muhtarı)

Mehmet Gülmez (Tuğla Mahallesi Muhtarı)

Mustafa Koç (Hacılar Mahallesi Muhtarı),

Satılmış Ertürk (Karataş Mahallesi Muhtarı)

Ahmet Saydam (Melikşah Mahallesi Muhtarı)

Ayhan Şahan (Muhsin Yazıcıoğlu Mahallesi Muhtarı),

Haydar Kaya (Kargın mahallesi Muhtarı)

Denetim Kurulu Asil Üyeliklerine ise; 

Sadullah Çetinkaya (Tahtayazı Mahallesi Muhtarı)

Harun Topçu (Yıldırım Aydoğlan Mahallesi Muhtarı)

Hasan Gündovan (Kızılca mahallesi Muhtarı)  seçildiler.

 

Yeni Çubuk Muhtarlar Derneği Başkan Burhan Şan yaptığı teşekkür konuşmasında, Desteklerinizden dolayı yönetim kurulum adına hepinize teşekkür ederim.

2 yıldır başkanlığımızı yapan Abdullah Esre ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımıza  yaptıkları hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor, bundan sonraki hayatlarında sağlıklı günler  ve başarılar dilerim. Yine birlikte olacağız ve birlikte çalışacağız.

Bilindiği üzere iki yıl önce yapılan seçimde başkanlığı 18 oy farkla Abdullah Esre arkadaşıma devir ettim. Şimdi de bir oy farkla başkanlığı kendisinden devir aldım. Bu bir yarış. Yeter ki birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içerinde bir yarış olsun...

Ortak paydamız Çubuk ve Çubuk halkı ve onlara en iyi hizmeti vermek olmalı...

Bu hizmeti verenin Ahmet, Mehmet veya bir başka ismin olması hiç önemli değil...

 Sizlere yararlı olmaya çalışacağım.

 

Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Recep Taş seçimler sonrası yaptığı açıklamada, Muhtarlar, belediyelerin en yakın çalışma arkadaşlarıdır. Mahallelerindeki sorunları bildirecekler ki, belediyeler de buna göre plan ve programlarını yapsınlar ve hizmetlerini yerine getirsinler...  

Muhtarlar köylerindeki dernek başkanları ile iyi geçinmelidir. Hangi muhtar dernek başkanı ile yakın çalışır ise başarılı olmuştur. Hangi muhtar dernekten uzak oldu ise başarısız olmuştur. Sizleri rahatlatacak derneklerdir. Bir başka ifade ile derneğin başarısı muhtarın, muhtarın başarısı ise derneğindir.

Eski Muhtarlar Derneği Başkan ve yönetimine yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor. Yeni seçilen Dernek Başkanı ve yönetimine ise görevlerinde başarılar diliyorum.

Çubuk Muhtarlar Derneği Başkanı Burhan Şan seçim sonrası yayınladığı mesajda, Değerli Çubuklu hemşerilerim ve muhtar arkadaşlarım Çubuk Muhtarlar Derneği’nin 12 Eylül 2019 Perşembe günü yapılan 9. Olağan Kongresi’nde yapılan seçimde 2 yıl süreyle başkanlık etmek üzere görevlendirildim.

2 yıl görev süresince ben ve yönetim kuruluna seçilen arkadaşlarım sizlerin destekleri ile hiçbir ayrımcılık yapmadan hizmet etmek için çalışacağız.

Tekrar teşekkür eder saygılar sunarım.” 

dscn5002-vert.jpg

 

 

.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.