Budokaido da 11 madalya ve 1 kupa

Budokaido da 11 madalya ve 1 kupa

Pursaklar da,düzenlenen Budokaido Ankara Cumhuriyet Kupası'nda Çubuklu sporcular 11 madalya ve 1 kupa aldı.

 

Pursaklar Kapalı Spor salonunda 29-30 Ekim tarihleri arasında Budokaido Ankara Cumhuriyet Kupası gerçekleştirildi. 

Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, karma dövüş sanatları olarak adlandırılan Budokaido Sporunda Çubuklu gençlerin 11 madalya ve 1 kupa aldıkları belirterek, bu başarının yetenek kurslarının meyvesi olduğunu söyledi. 

Müsabakalar sonunda kendilerine de spora ve sporcuya verdikleri desteklerden dolayı Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından teşekkür plaketi verildiğini hatırlatan Toprak, "İlçemizde yetişen genç sporcularımızın kazanmış olduğu başarılar bizi mutlu ediyor. Gençlerimiz spor sayesinde hem kötü alışkanlıklardan uzak duruyor, hem spor alanında ihtisas yapabilme imkanı yakalıyorlar. Ayrıca elde ettikleri başarılarla ilçemizin ismini tüm Türkiye'de duyuruyorlar. Bizim gençlerimizden isteğimiz okullarını ihmal etmeden eğitime sarıldıkları kadar, spora da sarılmalarıdır. Biz onlar için elimizden geleni yapmaya hazırız" dedi. 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aile Yaşam Merkezi Yetenek Kursları Antrenörü Raziye Akgün, müsabakaya 14 sporcu ile katıldıklarını, yaklaşık 122 sporcunun içerisinde 11 madalya ve bir kupa aldıklarını anlattı. 

Sporcularının çok büyük başarı elde ederek ilçelerini en iyi şekilde temsil ettiğini vurgulayan Akgün, "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından Çubuk Aile Yaşam Merkezinde yaklaşık 2 yıldır devam ettirilen 'Yetenek Kursları'nda eğitim alan sporcularımızdan 6 öğrencimiz altın, 3 öğrencimiz gümüş ve 2 öğrencimiz de bronz madalya alarak bizi gururlandırdılar. Bize destek olan herkese sporcularım adına teşekkür ediyorum. Bu güne kadar katıldığımız tüm müsabakalarda bu gün olduğu gibi ilçemizin yüzünü kara çıkarmadık ve her zaman önemli derecelerle ilçemize döndük" diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.