Bu Genelgeler de Neyin Nesi?

Bu Genelgeler de Neyin Nesi?

Çubuk Kaymakamı Adem Keleş tarafından kamu kurumlarına gönderilen yazı Sivil Toplum Kuruluşları tarafından “bu genelgeler neyin nesi” tepkilerine neden oldu.

Kamu kurumlarına gönderilen yazıda muhtarların muhatap alınması her türlü yazışmaların muhtarların üzerinden yapılması  STK’ların muhatap alınmaması istendi. STK’ların tepkisi üzerine kaymakam Adem Keleş ikinci bir yazı göndererek STK’ların muhatap alınmasını istedi.

Çubuk Kaymakamı Adem Keleş  imzalı olarak kamu kurumlarına gönderilen 12.02.2020 tarihli yazıda ”Tüm yasal düzenlemelere rağmen zaman, zaman ilçemizde kamu kurum ve kuruluşlarınca gerçekleştirilen kamu hizmetlerinde tebligat, genel duyuru, vb. iş ve işlemlerde mahalle muhtarları yerine, mahalle veya köy yardımlaşma ve dayanışma derneklerinin muhatap alındığı, duyuru ve tebligatlarını dernek veya dernek başkanları üzerinden yapıldığı müşahede edilmektedir.

  Bundan böyle muhtarlarımızın mevzuattan kaynaklanan görev ve yetki, hak ve sorumlulukları gereğince resmi kurumlarımızın sadece seçilmiş mahalle muhtarlarımızı muhatap alması vatandaşlarımızın iş ve işlemleri ile her türlü resmi yazışma ve duyuruların mahalle muhtarları üzerinden yürütülmesi hususunu gereğini arz ve rica ederim” yazısından sonra STK’lardan tepki yükseldi.

  Baz ı sivil toplum kuruluşlarının tepkileri üzerine Çubuk Kaymakamı  kamu kurum ve kuruluşlarına 05.03.2020 tarihli bir yazı daha göndererek derneklere de gerekli kolaylığın sağlanmasını istedi.

Gönderilen yazıda ”mahalle halkı için gerekli olan hizmetlerde bir sivil toplum kuruluşu olan mahalle dayanışma ve yardımlaşma dernekleri ile istişarede bulunulacak. Bu derneklerimizle  bir  rekabet içinde bulunmak  yerine, ortaklaşa hizmet amaç edinilecek. Oluşacak sinerjiden kamu yararının olumlu etkileneceği düşünülerek hareket edilecektir.

Kamu kurum ve kuruluşlarımız da halkın hizmetine matuf  kamu kararı olan hukuki talepler konusunda bu derneklerimize gerekli kolaylığı sağlayacaktır” diyerek  STK’lara  gerekli kolaylığın sağlanması istendi.

Kaynak: Refik Bayram 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.