BM’DEN SOKAKTA ÇALIŞAN ÇOCUKLAR MERKEZİ

BM’DEN SOKAKTA ÇALIŞAN ÇOCUKLAR MERKEZİ

BM’DEN SOKAKTA ÇALIŞAN ÇOCUKLAR MERKEZİ PROJESİ’NE ÖDÜL…

Büyükşehir Belediyesi Ankara Sokaklarında Çalışan Çocuklar Merkezi, Birleşmiş Milletler “Kamu Hizmetlerine Erişimin Geliştirilmesi” kategorisinde birinci seçilerek, büyük bir başarı daha kazandı.

Kamu hizmetleri alanındaki üstün başarıların uluslararası bilinirliği açısından en prestijli ödül olarak kabul edilen “UNPSA 2014 Ödülü”ne layık görülen Büyükşehir Belediyesi’nin ödülünü, Seul’de düzenlenen törende Başkan Melih Gökçek adına Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Ramazan Kabasakal aldı.

 

-445 PROJE ARASINDAN BİRİNCİ SEÇİLDİ

         2003 yılından itibaren verilen ödüllere bu yıl 80 ülkeden 704 kurum başvuruda bulundu. Üç aşamalı değerlendirmelerin ardından Büyükşehir Belediyesi “Ankara Sokaklarında Çalışan Çocuklar Merkezi” projesiyle “Kamu Hizmetlerine Erişimin Geliştirilmesi” kategorisinde 445 aday proje arasından birinci olarak “UNPSA 2014 Ödülü”ne layık görüldü.

         Dünyanın dört bir tarafından devlet liderleri, bakan, bürokrat, akademisyen, üst düzey yönetici ve temsilcilerinin katıldığı “2014 yılı Birleşmiş Milletler Kamu Hizmetleri Forumu, Kamu Hizmetleri Günü ve Ödül Töreni” Güney Kore’nin Başkenti Seul’de yapıldı.

         “Sürdürülebilir Kalkınma için e-yönetişim ve yenilikçilik” konulu Çalıştay’ın 3. oturumunda Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin dünyanın çeşitli ülke ve şehirlerinin örnek almak istediği projesi olan “Ankara Sokaklarında Çalışan Çocuklar Merkezi”ne ilişkin bir sunum yapıldı.

         Dünyanın en önemli sosyal sorunları başında gelen sokaklarda çalışan çocuklara dikkat çekmek ve tüm katılımcıların Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda yaptığı çalışmasından faydalanmalarını sağlamak amacıyla Dış İlişkiler Daire Başkanı Ramazan Kabasakal tarafından gerçekleştirilen sunum, katılımcılar tarafından da büyük alkış aldı. Sunumun ardından da Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal ve kültürel projeleri başta olmak üzere pek çok çalışmasına ilişkin bilgi ve fotoğrafların yer aldığı sergi de katılımcılar tarafından ilgiyle gezildi.

 

-ANKARA’YA BİR “ONUR” DAHA

         23 Haziran’da başlayan ve katılımcıların ülkelerindeki kamu hizmetlerine ilişkin bilgi ve deneyimlerinin aktarıldığı toplantıların ardından 26 Haziran Perşembe günü Kore Cumhuriyeti’nin en büyük fuar alanı olan Kore Uluslararası Fuar alanında UNPSA 2014 Ödül töreni düzenlendi.

         4 ayrı kategoride 19 ayrı ödülün dağıtıldığı törende Ankara Büyükşehir Belediyesi de dünyaya örnek olan projesi “Ankara Sokaklarında Çalışan Çocuklar Merkezi”yle büyük bir onura layık görüldü. “Kamu Hizmetlerine Erişimin Geliştirilmesi” kategorisinde 445 aday proje arasından birinci seçilerek büyük bir başarıya imza atan Büyükşehir Belediyesi’nin ödülünü, Başkan Gökçek adına Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Ramazan Kabasakal aldı.

 

-BM’DEN GELEN ÜÇÜNCÜ ÖDÜL

         Başkent Ankara, daha önce de Birleşmiş Milletler’in (BM) dünya kentselleşmesiyle ilgili yan örgütü Habitat tarafından hazırlanan “2012/2013 Dünya Şehirlerinin Durumu - Refah” başlıklı raporuna göre, dünyanın en refah 31. refah şehri olmuştu. Ankara ayrıca, bu başarısıyla listeye giren tek Türk şehri olarak da Türkiye’yi gururlandırmıştı. Büyükşehir Belediyesi ayrıca 2010 yılında da Kızılırmak Projesi’yle, Birleşmiş Milletler’in “Su çalışmalarında en iyi uygulama”  ödülünü almıştı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.