Bir tepsi baklava ile başladı, aranan tatlıcılar arasına girdi

Bir tepsi baklava ile başladı, aranan tatlıcılar arasına girdi

Çubuk'ta evinde yaptığı tatlılar çevresindekiler tarafından beğenilince özel davetler çin tatlı hazırlamaya başlayan ev kadını Songül Kolkan, aranan tatlıcılar arasına girdi.

Hamur işleri ve baklavayı çok sevdiği için kendi kendine baklava yapmaya başlayan, öğrendikçe komşularına ve yakınlarına da baklava yapıp ikram eden Songül Kolkan, bir komşusunun ısrarı üzerine bir tepsi baklavayı parayla sattı, baklavası çok beğenilen ve ilgi gören Kolkan, şimdi yanında 10 ev hanımı çalıştırıyor.

Songül Kolkan, yaptığı açıklamada, 15 yıl önce yakınlarına ve komşularına ikram amaçlı baklava yapmaya başladığını ifade ederek şöyle dedi:

"İlk baklava yapmaya 14 yaşında merakla başladım. İlerleyen zamanda komşularıma, eşime dostuma birer tepsi ikram ve hediye amaçlı yaptım. Yaptığım baklavaları çevremdekiler çok beğenirlerdi. Komşularımdan Süheyla abla bir gün, 'Artık senin hakkın bize geçiyor. Bize hediye yapmaktan vazgeç, bundan sonra parayla alalım senden' dedi. Ondan sonra ilk para karşılığında baklavayı o komşuma sattım. Ondan sonra onun köylüleri ve çevresindekiler baklava yaptırmaya geldi. Ondan sonra etraftan eş dost komşu derken, bu iş böyle büyüdü. Yaklaşık 10 senedir baklava ve hamur işi yaparak evimi geçindiriyorum. Benim sayemde de burada çalışan arkadaşlar evlerine destek oluyorlar. Kurban bayramında kurbanlarını kendi kazandıkları ile kesiyorlar. Ramazan bayramlarında aldıkları para ile çocukları için alışveriş yapıyorlar. Ev hanımları bu şekilde serbest çalışarak kendi ihtiyaçlarını kendileri alıyorlar. Çalışmak ve para kazanmak çok güzel bir şey, herkese de tavsiye ederim."

-Bayramlar için bir ay öncesinden sipariş alıyor

İşlerinin zamanla büyüdüğünü ifade eden Kolkan, kazandığı parayla kendisine hem ev hem de küçük bir atölye yaptığını kaydetti.

Bir tepsi baklavayla başladığı işte bugün siparişleri yetiştiremediğini vurgulayan Kolkan, "Siparişleri özellikle Ramazan ayında ve bayramlarda yetiştiremiyorum. Arkadaşlarımızla birlikte sabah erkenden başlayıp, gece 02.00'iye kadar çalışıyoruz. Aylık 400 tepsi ancak yapabiliyoruz. Bayram için bir ay öncesinden sipariş veriyorlar. En fazla 3 gün önce siparişleri kesiyoruz. Yapamadıklarımız darılıyor, küsüyor. Ramazan ve bayramlarda 10 kişi birlikte çalışıyoruz ama yine de yetiştiremiyoruz. Yaptığımız ürünleri herkes beğeni ile yiyor" dedi.

Songül Kolkan, üretime özellikle yörede en çok talep gören 'kol baklavası' ile başladığını belirterek, ''Şu anda kol baklavası, gazete baklavası, kıvırcık baklavası, gül baklavası ve şöbiyet başta olmak üzer insanların isteğine göre her türlü baklavayı yapıyoruz. En çok Çubuk'un kol baklavası sipariş ediliyor. Bunların yanında bütün hamur işlerini yapıyoruz. Erişte, mantı, gözleme, tarhana, su böreği, yine Çubuk'un meşhur tandır böreği ve yazma çöreğini de burada siparişe göre yapıyoruz'' diye kouştu

-İstekli ev hanımlarına öğretiyor

Mahalleye bir sene önce taşındığını ve Songül hanımın namını duyunca ilk olarak baklava yaptırmak için yanına gittiğini anlatan Pakize Çam, ise şunları söyledi;

" Önce müşterisiydim ve nasıl yaptığını merak ediyordum. Sağ olsun, 'gel öğreteyim' dedi ve şuan da yanındayım. Yaklaşık bir senedir buradayım ve hem öğreniyorum hem de çalışıyorum. Hem harçlığımı kazanıyorum hem de eşime destek ve evime destek oluyorum. Burada Songül ablanın yaptığı her işi bizde yapıyoruz. Sadece bana değil isteyen herkese burada baklava yapmayı öğretiyor. Songül hanımdan çok memnunum, baklavası ne karda hoş ise insanlığı da o kadar iyidir'' şeklinde konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum