Bilim adamlarından müthiş buluşBilim adamlarından müthiş buluş

Bilim adamlarından müthiş buluşBilim adamlarından müthiş buluş

Kurşun ve şarapneli geçirmeyen ve sıvı bir zırh üretildi...

İngiliz bilim adamları, kurşunu ve şarapneli geçirmeyen ve emen sıvı bir zırh geliştirdi.

Araştırmacılar sıvı zırhı, gizli bir formül ile geleneksel olarak kullanılan ve hafif karbon kökenli, çok sağlam liflerden oluşan bir malzeme olan Kevlar ile birleştirerek üretti.

Zırh, ağdalı bir bileşiğin Kevlar ile birleştirilmesiyle oluşuyor. Merminin gücünü emiyor ve daha yolun hale gelerek karşılık veriyor.

Karışımın zırhın daha hafif, daha esnek ve daha etkili olması bakımından savaşan askerlere büyük kolaylık sağlayacağı tahmin edililor.

Uzmanlar zırhın yapıldığı karışıma, "kurşun geçirmez krema" adını taktı. Zira, karışımın molekülleri, tıpkı yoğunlaşan bir tatlı hamuru gibi karıştırıldığında birbirlerine geciyor ve kalınlaşıyor.

Zırh, Bristol'deki küresel savunma ve güvenlik şirketi BAE Systems'teki bir grup bilim adamı tarafından geliştirildi.

BAE Systems'ın tasarım ve teknolojik malzeme geliştirme bölümü başkanı Stewart Penney, "Buteknolojien iyi şekilde suyu bir kaşıkla karıştırmak örneği ile açıklanabilir. Suda kaşığa karşı ufak bir direnç hissedersiniz. Oysa 'sıvı zırh' ile sıvıya yabancı unsurlar girdiğinde kayda değer bir direnç hissediyorsunuz. Daha hızlı karıştırdığınızda daha da sertleşiyor. Yani bir mermi isabet ettiğinde hızla sertleşiyor ve enerjinin etkisini emiyor" diyor.


Gazeteport

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.