Belediyeden Fırınlara Şafak Denetimi

Belediyeden Fırınlara Şafak Denetimi

Yaklaşan Ramazan ayı öncesi Çubuk Belediyesi Zabıta ve Sağlık ekipleri, ekmek ve simit fırınlarına yönelik ani şafak denetimi yaptı.

             Ramazan ayının yaklaşması dolayısıyla rutin kontrollerini sıklaştıran zabıta ve sağlık ekipleri ekmek ve simit fırınlarını mercek altına aldı. Denetimler esnasında çalışanların kılık kıyafetleri ile yakından ilgilenen zabıta ve sağlık ekipleri, işyeri sahiplerini çalışanlarının kılık kıyafetlerine dikkat etmeleri ve bone kullanmaları konusunda sık sık uyardı. Çalışanların portör muayenelerini inceleyen ekipler, fırınların temizliğine, hijyen şartlarına, hammaddelerin saklanma şartlarına, soyunma odalarına, kullanılan ürünlerin son kullanma tarihlerine ve ürünlerin gramajlarına dikkat etmeleri konusunda ikazlarda bulundu.

Gün içerisinde toplam 11 fırını denetleyen ekipler, temizlik ve hijyen kurallarına uymayan 3 işyerine suç zabtı tanzim etti. Ayrıca denetimlerde kirli olan pasa bezi zabıta ekiplerince imha edilirken, son kullanma tarihi geçen katkı maddelerine de el konularak imha edildi. İlçedeki fırınların genel olarak durumunun iyi olduğu belirtilirken, kurallara uymayanlara ceza kesildi ve hijyen kurallarına ve genel kurallara uyan fırınlara ise ekiplerce teşekkür edildi.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, denetimlerle ilgili yaptığı açıklamada, diğer aylarda olduğu gibi Ramazan ayında da halkın sağlıklı, temiz bir şekilde ekmek tüketebilmesi için denetimleri sıklaştırdıklarını kaydetti. Halkın sağlığıyla oynayan, sağlıksız ortamda üretim yapan fırınlara asla izin vermeyeceklerini ifade eden Başkan Özden,  halkın en temel besin maddesi olan ekmeğin üretildiği fırınların denetiminin aralıksız süreceğini ve bu konuda kesinlikle taviz gösterilmeyeceğini açıklayarak, ilçede yaşayan vatandaşlardan karşılaştıkları olumsuz durumları Alo 153’e haber vermelerini istedi.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.