BELEDİYE GENÇLİK MERKEZİ ÜYELERİ’NDEN ANKARA GEZİSİ

BELEDİYE GENÇLİK MERKEZİ ÜYELERİ’NDEN ANKARA GEZİSİ

Çubuk Belediyesi Gençlik Merkezi üyeleri Ankara’nın tarihi ve turistlik merkezlerini ziyaret etti.

Çubuk Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl faaliyete geçirilen Gençlik Merkezi, ilçe içerisinde ve ilçe dışarısında çeşitli faaliyetler yürütüyor. Çubuk Belediyesi, geleceğin mimarı olarak gördüğü bu nedenle de azami ilgi ve özen gösterdiği gençlere yönelik açılan Gençlik Merkezi, gençlerin boş zamanlarını değerlendirmeye yönelik kültürel gezi ve etkinliklere aralıksız olarak devam ediyor.

Gençlik Merkezi’nde verilen temel eğitim bilimlerinin yanı sıra, kültür, sanat, spor, tarih gibi alanlarda düzenledikleri etkinlikler ile de gençlere yönelik farkındalık düzeyini geliştiriyor.

Çubuk Belediyesi Bilgi Evi ve Gençlik Merkezi idarecilerinin ortaklaşa düzenlediği organizasyon ile gençler, ilk önce Anıtkabir ‘e giderken, daha sonrasında ise Kocatepe Camii, Hamamönü, Tacettin Dergahı, Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi, Ulucanlar Cezaevi, Estergon Kalesi’ni rehberler eşliğinde ziyaret ettiler. Gençler Mehmet Akif Ersoy ve Ulucanlar Cezaevi hakkında bilgiler aldılar. Öğrenciler cezaevinde görsel olarak sergilenen insan figürlerini ve hayat hikayelerini de inceleme fırsatı da buldular.

Gençlik Merkezi’nin gençlere farklı bakış açıları sağlayan, ufuklarının genişlemesine yardımcı olan faaliyetleri, gençlerin ilgisini çekerken, ailelerinde takdirini kazandığını söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, ’’Bilgi evlerindeki ve gençlik merkezindeki öğrencilerimize yönelik zaman zaman bu tür etkinlikler düzenliyoruz. Bunun yanında ilçemizde sivil toplum temsilcileri, muhtarlar, yaşlılar ve ev hanımlarına yönelikte de etkinlikler düzenledik. Özellikle Ankara başta olmak üzere Çanakkale ve Konya’nın tarihi ve turistlik mekanlarına yönelik kültürel amaçlı geziler düzenlendi. Bu tür kültürel etkinliklerin faydalı oluğuna inanıyoruz’’ diye konuştu.  

gezi1.jpggezi2.jpggezi3.jpggezi4.jpggezi5.jpggezi7.jpggezi6.jpggezi8.jpggezi9.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.