“BELEDİYE DÜĞÜN SALONU” TUVALETİNDE SU YOK…

“BELEDİYE DÜĞÜN SALONU” TUVALETİNDE SU YOK…

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Düğün ve Nikâh Salonu tuvaletinde sıvı sabun var, ne hazindir ki su yok… Suyu olmayan bir tuvalete kim girer?

Şuayip YAMAN

 

İnsanların toplu olarak, Düğün ve nikâh merasimleri için gittikleri bir mekân… Zaman zaman da çeşitli toplantı ve etkinliklerin yapıldığı bir yer…

Vatandaşlar veya kurum veya kuruluşlar bu Salonu kiraladığında, Salon’dan sorumlu birim burada gerekli hazırlıkları almıyor mu? Alıyorsa tuvalette neden su yok?

Yoksa buradaki sorunlardan kiralayan şahıs veya birim mi sorumlu?

Aynı zamanda da yaklaşık 100 bin nüfusa sahip bir ilçenin en büyük salonu… Belediyenin de bazı birimlerinin faaliyet gösterdiği bir yer…

Düğün Salonu, İnsanların uzun müddet kaldıkları bir yer. Dolaysıyla da bir müddet sonra tuvalet ihtiyacı duyacaklardır. Ama tuvaletlerde maalesef su yok…

Ne yazıktır ki bu Salon’un kadın ve erkek tuvaletinde sıvı sabun var, su yok. Peçetelik var, peçete yok. Su yoksa sıvı sabunu neden koydunuz?  Hani ilaçlı hijyen sıvı koysanız, insanlar ellerine sürerek ovuştururlar. Ama bu da yeterli değil, ille de ellerini su ile yıkamak zorundadırlar.

İnsanlar küçük tuvaletlerini bile yapsalar ellerini sabunla yıkar…  Hadi diyelim ki insanlar büyük tuvaletini yapmak zorunda kalsalar, tuvalete gittiklerinde ne ile taharetlenecekler?

O zaman Düğün Salonu’na girişte bir levha asalım ve “ Salonda tuvalete girecekseniz, lütfen yanınızda su ve peçete bulundurunuz” şeklinde bir ilan, bir duyuru levhası asalım. Hiç değilse insanlar tedarikli olsunlar…

Girişinde, “Lütfen tuvaletleri temiz tutalım” şeklinde bir de uyarı var. Su olmayan bir yerde tuvaleti nasıl temiz tutarsınız?

Bunun meali: Vatandaşlar Belediye tuvaletine girerken yanlarında pet şişe ile su götürsün demektir…

Oysa İslam da “temizlik imandandır.”

Üstelik Belediye Başkanımız da bir doktor…

Şimdi bazı yağcı, yağdanlık, dalkavuk ve yaratıklar diyecek ki, “Ey yazar bunu da mı Başkan yapsın! “

(Başkan ne çekiyorsa bunlardan çekiyor…)

Doğru, Başkan tabii ki böyle ufak işlerle uğraşmaz. Ama bunlar çok önemli işler…

Dün (5.01.2017) bu Salon’da bir muhalefet partisinin “Danışma Kurulu Toplantısı” vardı. Üstelik vekilleri de vardı. Vekiller veya diğer misafirler İyi ki tuvalete gitme ihtiyacı duymadılar. Gitselerdi bu nahoş manzara ile karşılaşacaklardı. Burada kim ayıplanacaktı?

Yarın buraya kendi vekilleriniz veya misafirleriniz geldiğinde, onlara da mı aynı muamelede bulunacaksanız? Olur ya…Hadi o anda sular kesik diyelim.

 Ama bu tür ufak ve çok önemli nüansları personelin görmesi lazım değil mi? Bu personelleri orada görevlendiren başkan değil mi? Tuvalete sıvı sabun koyan, peçetesiz peçetelik koyan personel, oraya suyu koyamıyorsa, buna alternatif bir uygulamayı da aklına getiremiyorsa, orada ne işi var?

Gerçi Salon’un tuvaletlerinde suların aktığını çoğu kez görmedim. Zaman zaman da buraya gelenlerin konuyla ilgili şikayet ve sitemleriyle karşılaştım.

 Hadi o anda sular kesik diyelim. İptidai de olsa; Oraya bir su kovası veya musluklu bir su bidonu koymak da mı aklınıza gelmiyor? En azından günü kurtarırsınız…   

Son çare de tuvalette su yoksa kapıları kilitlersiniz, olur biter…

dscn3407-1-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum