BEKİR YILMAZ ÖĞRENCİLERİNDEN “ENSTRÜMAN ZİYAFETİ”

BEKİR YILMAZ ÖĞRENCİLERİNDEN “ENSTRÜMAN ZİYAFETİ”

Bekir Yılmaz Ortaokulu öğrencileri Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde ilk kez düzenledikleri Enstrüman Şöleni ile izleyicilere “muhteşem” bir müzik ziyafeti yaşattılar...

Şuayip YAMAN

Görsel Sanatlar ve Müzik öğretmenlerinin destekleriyle gerçekleştirilen programda, öğrenciler yaklaşık bir yıldır müzik öğretmenleri eşliğinde çalışmalarını sergileme imkânı buldular. Müzik öğretmenleri önderliğinde, repertuarlarındaki eserleri solo keman ve piyano gibi enstrümanlar (çalgı aleti) eşliğinde seslendiren öğrenciler, izleyicilerin beğenisini topladı.

Bekir Yılmaz Ortaokulu öğrencilerinin düzenlemiş olduğu Enstrüman Konseri’nde; ortaokul öğrencileri müzik öğretmenleri önderliğinde, repertuarlarındaki birbirinden güzel eserleri grup halinde org, keman, flüt gibi enstrümanlar eşliğinde seslendirdiler.

Program sonunda davetliler tarafından ayakta alkışlanan öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde sahnede nostaljik şarkıları da seslendirerek programı sonlandırdılar.

Bekir Yılmaz Ortaokulu’nun genç ve dinamik müdürü Engin Önal, “da bir yıl gibi kısa bir zaman diliminde öğrencilerden profesyonel bir orkestra kurduk.

 Öğretmenlerimizden Esin Bilgin ve Seda İskender Özdeş'e emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Şu an 26 öğrencimiz keman kursu alıyor, ancak bu sayıyı 50’iye çıkartmak istiyoruz. Amacımız Güzel Sanatlar Lisesi’ne öğrenciler yetiştirmek.

Yine bugün açılışını yaptığımız resim sergisi ile de öğrencilerimizin değişik çalışmalarından oluşan birbirinden güzel 300’den fazla eseri sergileme fırsatını yakalamış olduk.

Gerek ‘Enstrüman Konseri’nde ve gerekse ‘Resim Sergisi’nde emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunarım.”

Müzik öğretmeni Seda İskender Özdeş ise, “Uzun çalışmanın meyvesini almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ders saatleri haricinde her gün sadece 2 saat öğrencilerle çalıştık. Öğrencilerin kısa süredeki bu başarılarında, kabiliyet, maharetlerini de inkâr etmemek gerek.”

Umarım Bekir Yılmaz Okulu yöneticileri bu konseri daha da geliştirerek “geleneksel” hale getirirler.

dscn0445-tile.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.