BBP'de yerel seçim takvimi belli oldu

BBP'de yerel seçim takvimi belli oldu

Büyük Birlik Partisinde 2019 Mahalli İdareler Seçimleri belediye başkanlığı aday adaylığı başvuruları 19 Kasım-21 Aralık'ta yapılacak. Tüm adaylar merkez yoklaması yöntemiyle belirlenecek.

Büyük Birlik Partisinde (BBP) 2019 Mahalli İdareler  Seçimleri belediye başkanlığı aday adaylığı başvuru tarihi, 19 Kasım-21 Aralık  olarak belirlendi. 
 
BBP'den yapılan açıklamaya göre, bugün gerçekleştirilen Genişletilmiş  Divan Toplantısı'nda 31 Mart yerel seçimi ve aday belirleme süreçlerine ilişkin  kararlar alındı.

Belediye başkanlığı aday adaylığı müracaatlarının 19 Kasım-21 Aralık  tarihlerinde yapılması ve tüm adayların merkez yoklaması yöntemiyle  belirlenmesine karar verildi.
Öte yandan, il genel meclis ve belediye meclisi üyelik başvuralarının  ise 11 Ocak 2019'a kadar devam edeceği belirtildi.
 
Başvuru ücretleri, büyükşehir belediye başkanlığı için 3 bin lira, il  belediye başkanlıkları ve nüfusu 50 bin ve üzerinde olan ilçeler için 2 bin lira,  nüfusu 50 binin altında olan ilçeler için bin lira, belde belediye başkanlıkları  ve ilçe encümenlikleri için 500 lira olarak belirlendi.
 
Müracaatlar, BBP Genel Merkezi veya aday adayı olunan il ve ilçe  teşkilatlarına yapılabilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.