BAYRAM AYDIN ‘TARSUS MARATONU’ NA KATILACAK...

BAYRAM AYDIN ‘TARSUS MARATONU’ NA KATILACAK...

Ankara Valiliği Uluslararası 79. Atatürk Koşusu’na Çubuk’tan 51 yaşındaki delikanlı Bayram Aydın katıldı.

                                                                                              Şuayip YAMAN

 

Bayram Aydın bu koşuda, klasmanda 800 kişi içerisinde ilk 100’e, 50 yaş gurubu içinde ise  ilk 10’a girdi.

bayramaydin6.jpg

Bayram Aydın ilk, orta ve lise eğitimi dönemlerinde atletizm ile uğraşmış, askerlik dönüşü memuriyet hayatına atılınca bırakmış. 10 yıl sonra tekrar başlamış..

bayramaydin5.jpg

Bursa da yaş gruplarında üçüncülük, Balkan Atletizm Şampiyonası’nda altıncılık elde etmiş.. dört kez Avrasya Maratonu koşmuş, sekiz kez de Atatürk Koşusu’na katılmış.. 

bayramaydin4.jpg

Bayram Aydın yaptığı açıklamada, “ Çalışmalarımda bana her türlü yardımlarını esirgemeyen ve Atatürk Koşusu’na katılmamı sağlayan başta sponsorum Paşa Tur sahiplerinden Erhan Paşayiğit ile birlikte Adliyespor Teknik Direktörü Sadullah Acele’ye teşekkür ederim.

bayramaydin3.jpg

Bir hastalık nedeniyle 3 yıl ara verdiğim atletizme tekrar döndüm. Ameliyatıma katılan Gazi Hastanesi doktorlarından Doç. Dr. Fazlı Polat, Doç. Dr. Süleyman Yeşil ve Prof. Dr. Ali Atan’a teşekkür ederim.

 

Sporun yaşının olmadığını, yakalandığı bir hastalıktan da spor sayesinde kurtulduğunu ifade ederek gençlere spor yapmalarını öğütleyen Bayram Aydın 31 Mart 2015 tarihinde 21 km. olarak düzenlenecek ‘Tarsus Maratonu’na katılacak. 

 

Bayram Aydın 1964 Kars doğumlu, 51 yaşında... 15 yıldır Çubuk’ta ikamet ediyor.

 

Bayram Aydın’a, Tarsus Maratonu’nda şimdiden başarılar diliyoruz.

 

                                               ATATÜRK KOŞUSU

 

Büyük Atatürk Koşusu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 95. yıl dönümü sebebiyle 27 Aralık 2014 tarihinde 79. kez yapıldı.

 

27 Aralık 1919 tarihinde Milli Mücadele’nin merkezi olarak belirlediği Ankara’ya ilk adımını atan Mustafa Kemal Atatürk’ün intikalinin yıldönümü sebebiyle organize edilen “Büyük Atatürk Koşusu” 79. kez koşuldu.

 

 Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 95. yıl dönümü olan 27 Aralık 2014 tarihinde saat 14:00’da Dikmen Keklik Pınarı’ndan başlayacak olan 10.8 km’lik koşu, TCDD Genel Müdürlüğü Ankara Garı önünde sona erdi.

 

Atatürk’ten izin alınarak ilk olarak 1936 yılında yapılan “Büyük Atatürk Koşusu”nda Ankara Demirspor Kulübü’nden 41:08’lik derecesiyle Galip Darılmaz birinci olmuştu.

 

Bugüne kadar yapılan koşular sonucunda erkeklerde 8’er kez Şükrü Saban ve Mehmet Yurdadön, kadınlarda ise 4’er kez Lale Öztürk ile Binnaz Uslu birinci olarak Büyük Atatürk Koşusu’nu en fazla kazanan sporcular oldular. Eski parkurda kadınlarda Elvan Abeylegesse 2002 yılında 31:18’lik derecesiyle, erkeklerde ise Zeki Öztürk 1987 yılındaki 29:25’lik derecesiyle en iyi parkur derecelerini ellerinde bulunduruyorlar. Yeni parkurda ise 2011 yılında düzenlenen koşuda mücadele eden sporculardan kadınlarda 33:15 ile Binnaz Uslu, erkeklerde de 29:02’lik derecesiyle Mert Girmalegesse en iyi parkur derecelerine sahip atletler oldular.

 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin yıldönümü kutlamaları kapsamındaki “Büyük Ankara Koşusu” 26 Aralık 2014 Cuma günü gerçekleştirildi. 79.’uncusu düzenlenen organizasyonda 300 sporcu katıldı. Dikmen Keklik Pınarı’ndan saat 14.00’te başlayan yaklaşık 10 kilometrelik koşu, Ankara Garı önünde son buldu.

 

79. Büyük Atatürk Koşusu ödül töreni, Ankara Spor Salonu’nda yapıldı.

Yarışmada erkekler ve kadınlarda ilk 10’a giren sporculara 2 bin ile 100 lira arasında değişen para ödülleri verildi.

 

Ödül törenine katılan Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Özekinci, kadınlarda ilk üç dereceyi alan Sabahat Akpınar, Şeyma Yıldız ve Meryem Eroğlu’na kupalarını takdim etti.

 

Erkeklerde koşuyu ilk üç sırada tamamlayan Wendmageng Seid Egiso, Mehmet Çağlayan ve Fetene Aleme Regasa ise kupalarını Tuğgeneral Nevzat Büyükceran’ın elinden aldı.

bayramaydin2.jpgbayramaydin1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum