Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Çubuk'ta, belediye tarafından Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan yardım kampanyasına, vatandaşlar, kışlık erzak ve giyim malzemeleriyle destek veriyor.

AK Parti Genel Merkezi'nin Bayırbucak Türkmenleri için düzenlediği yardım kampanyası kapsamında Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce çalışma başlatıldı. İlçe belediyesi tarafından başlatılan kampanyaya vatandaşlar, kışlık erzaklarını ve giyim malzemelerini Bayırbucak Türkmenlerine göndererek destekte bulunuyorlar.

Akkuzulu Camisi'nin imamı İlyas Uzun, mahalle sakinlerinin kışlık erzaklarını ikiye bölerek Bayırbucak Türkmenlerine gönderdiğini dile getirerek, yapılan yardımlar karşısında çok duygulandığını söyledi.

Kampanya başladığından beri mahalle sakinlerinin adeta seferber olduğunu belirten Uzun, "Maddi ve manevi yardımını esirgemeyen vatandaşımızdan Allah razı olsun. Bu mahallemiz, ilçede Türkmen ve Yörük olarak biliniyor. Beni en çok duygulandıran, imkanları kısıtlı olmasına rağmen ellerindeki küçük altınları ve kışlık erzaklarını getirmeleri oldu" diye konuştu.

Akkzulu Yardımlaşma ve Dayanışma Yaşatma Derneği Başkanı Kemal Küçük de Türkmen kardeşlerine her zaman destek olacaklarını kaydetti.

Bayırbucak Türkmenlerinin vatanlarını savunduklarını ifade eden Küçük, "Onların her zaman yanındayız, Türkmen kardeşlerimize gereken yardımı yapacağız. Biz de elimizden geldiği kadar neyimiz varsa kuru bakla, nohut, mercimek, un gibi ürünlerle yardım ettik" dedi.

Sırtına yüklediği bulgur, nohut, fasulye ve şekeri getirerek yardım kampanyasına destek vermeye çalışan 70 yaşındaki Hasan Sarıyer ise "Allah devlete, millete zeval vermesin. Elimizden gelen, kudretimiz neye yetiyorsa onu vermeye çalıştık. Biz de Türkmeniz ve Türkmen kardeşlerimize yardım ediyoruz. Çubuklu Türkmenler olarak biz her zaman arkalarındayız" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.