BAŞKAN DR. ACEHAN,  “BUNDAN SONRA ÇUBUK’UN BAŞKANIYIM”

BAŞKAN DR. ACEHAN, “BUNDAN SONRA ÇUBUK’UN BAŞKANIYIM”

Parti rozetini yakasından çıkartıp İlçe Başkanı Av. Baki Demirbaş’a veren yeni Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, “Bu günden sonra tüm ilçenin başkanı olacağım. Çubuk’un Başkanı olarak çalışmaya söz veriyorum” dedi.

                                                                                              Şuayip YAMAN

Parti rozetini yakasından çıkartıp İlçe Başkanı Av. Baki Demirbaş’a veren yeni Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, “Bu günden sonra tüm ilçenin başkanı olacağım. Çubuk’un Başkanı olarak çalışmaya söz veriyorum” dedi.

Seçim Kurulu’ndan mazbatasını alan yeni Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, Belediye başkanlık makamında düzenlenen devir-teslim töreni ile eski Başkan Lokman Özden’den görevi teslim aldı.

Yeni Belediye Başkan Dr. Tuncay Acehan, Belediye Başkanlık binası önünde kendisini bekleyen partililere hitaben yaptığı konuşmada,  “Bu mutlu günümüzde sizleri sevgi ve saygı ile selamlıyorum.

Ortada, yüzde 57 gibi bir oy oranı ile kazanılan ve en yakın partiye 40 puan fark atarak kazanılan bir zafer var. Devraldığımız emanetin ne kadar vebal ve ne kadar sorumluluk gerektirdiğini şimdi, şuan daha çok hissediyorum. Cenabı Allah yar ve yardımcımız olsun. Bu zaferin oluşmasında ve bu uzun süren seçim sürecinde bize katkılarını, desteklerini, şefkatlerini eksik etmeyen herkese teşekkür ediyorum.

Bu uzun süreçte bizim sıkıntımıza, kahrımıza dayanan, tahammül eden, değerli eşim ve çocuklarım, hepinizi tekrar saygı ve sevgi ile selamlıyorum.

Devir aldığımız emanetin ne kadar vebal gerektirdiğini ne kadar sorumluluk gerektirdiğini şimdi şuan daha çok hissediyorum.

6 ay süren bir seçim süreci yaşadık. Türkiye’nin kritik ortamında bu seçim, Başbakan için, ülke için, ilçe için çok önemli idi.

Bu seçimi hep beraber kutluyoruz. Ankara’da Melih Başkan’ın, Türkiye’de Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın zaferini birlikte kutluyoruz.

Seçim bitmiştir ve bugünden itibaren hizmet zamanıdır.  Bu konuda değerli İlçe Başkanımız başta olmak üzere bütün rakiplerimizin, Çubuk’taki bütün sivil toplum kuruluşları, dernekler ve halkımız başta olmak üzere ortak akıl ve istişarenin gerektirdiği üzere Çubuk’u beraber ve birlikte yöneteceğiz, inşallah...

Düzgün ve doğru bir iletişimle yöneteceğiz. Gönül kapımız ve başkanlık kapımız her zaman herkese açık olacak. Devir aldığımız bu bayrağı daha ileriye götürerek, Çubuk’umuza hizmet etmiş olarak inşallah huzur içerisinde bizde günü ve zamanı geldiğinde bir başka kardeşimize devir edeceğiz.

İletişim kapılarını herkese açacağım. Halkımıza hizmet için önce israfları kaldırıp sonra hizmet vereceğiz. Asli ihtiyaçlar için gerekli tasarrufları yapacağız. Yoksa hizmet yapamayız. Üzerimizde taşıdığımız sorumluluğu ve vebalini biliyoruz. Ortak akıl ve istişare ile çalışmalarımızı yöneteceğiz. Her şeyi şeffaf bir şekilde çözeceğiz.

1902 yılından beri bu makama emeği geçen belediye başkanlarımızdan rahmetli olanları rahmetle anıyor, şu anda sağ olanlara Allah sağlıklı uzun ömür versin, Allah selamet versin diyorum. Görevi bana yeni teslim etmiş olan başkanıma da bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum.’’

Müftülük görevlisi ve Ak Parti’den belediye başkan aday adayı olan Lokman Öztürk tarafından okunan duanın ardından Çubuk Belediyesi Başkanlık Binası önünde partililere, vatandaşlara ve Belediye çalışanlarına seslendikten sonra makamına geçen Başkan Dr. Acehan, partililerin ve vatandaşların tebriklerini kabul etti.

30 Mart 2014 Pazar günü gerçekleştirilen seçimler sonrasında, AK Partili belediye başkanı Tuncay Acehan’ın başkanlık koltuğuna oturduğu Çubuk Belediyesi’nde; AK Parti’den 22, MHP’den 2 ve BBP’den ise 1 belediye meclis üyesi görev alacak.

25 Belediye Meclis üyesinin partilere göre dağılımı ise şöyle :

AKP Belediye Meclis üyeleri : Mustafa Demir, Harun Olmuş, Nurdan Çoban, Şükrü Özek, Nuri Fidan, Meral Kayan, Hasan Hüseyin Karakuş, Ebru Ateş, Ahmet Kılıç, Ali Taşkesti, Ümit Polat, İsmail Çelik, Habib Koparan, Selman Yurt, Ali Tiftikçi, Yusuf Kılıç, Hüseyin Karaca, Ahmet Keser, Bilal Eken, Alaattin Bezci, Zeki Metin, Aynur Koparan.  

MHP Belediye Meclis üyeleri : Recep Öz, İhsan Mutlu.

 

BBP Belediye Meclis üyesi : Durali Simsar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum