BAŞKAN DEMİRBAŞ; BİR BELEDİYE BAŞKANINA CEVAP VERMEK SENİN HADDİNEMİ

BAŞKAN DEMİRBAŞ; BİR BELEDİYE BAŞKANINA CEVAP VERMEK SENİN HADDİNEMİ

Aski genel müdür yardımcısı Murat Tütüncübaşı tarafından Ankara bulvarının yarılması ve su ile ilgili yaptığı açıklamaya Çubuk Belediye başkanı Av. Baki Demirbaş'tan cevap gecikmedi.

Aski genel müdür yardımcısı  Murat Tütüncübaşı  tarafından  Ankara bulvarının yarılması  ve su ile ilgili yaptığı açıklamaya Çubuk belediye başkanı yaptığı açıklamada “Bir belediye başkanına cevap vermek senin haddinemi diyerek yaptığı basın açıklamasında ;“ Yaklaşık 100 bin nüfuslu bir ilçenin, seçilmiş Belediye Başkanına yönelik ASKİ Genel Müdürlüğünde müdür yardımcısı olarak görev yapan bir bürokratın haddini aşan açıklama yaptığını basından takip etmiş bulunmaktayım.

    İlçenin kaderini belirleyen bir çalışma yapılmadan önce, ilçenin seçilmiş Belediye Başkanının ve dolayısı ile ilçe halkının bilgilendirilmesi gerekirken, görevi olan bu bilgilendirmeleri yapmayarak, “Akyurt halkı rahat olun her türlü engellemelere rağmen, ucuz siyasete rağmen bu projeyle suyunuzu getireceğiz” tarzında tamamen siyasi bir ağızla siyaset yapmak ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Murat Tütüncübaşı’nın görevi olmasa gerekir. 


   Çubuk Belediye Başkanı olarak halktan aldığımız görevle ilçemizin hak ve hukukunu korumak, milli servetinin çarçur edilmesini engellemek elbette görevimizdir. Bırakın Belediye Başkanlığını milli servet olan ve bozulduktan sonra bir daha tamiri eskisi gibi olmayacak bir yolun daha az hasarla başka alternatiflerinin değerlendirilebilecek iken, neden değerlendirilmediğini sormak bu şehirde yaşayan her yurttaşın hakkıdır.

- Bir Belediye Başkanına cevap vermek senin haddine mi?   

“Bazı siyasetçiler gibi gerçeklikten, bilimsellikten, teknikten uzak konuşamam. Bir ilçe başkanının sözünün yatsıya kadar yanan mumlardan olmasını istemeyiz” gibi ifadelerle siyaset yapmak ve Belediye Başkanına kameralar aracılığı ile cevap vermek bir bürokratın haddine olmasa gerek.
ASKİ yetkililerince ve bazı siyasilerce Akyurtlu hemşehrilerime suyun verilmemesini ya da Akyurt’un su probleminin ortadan kaldırılmasını istemiyoruz gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bizim bu konudaki tavrımız nettir. Akyurtlu hemşehrilerimizin su problemi elbette giderilmelidir. Ancak, bunu yaparken mevcut bir sistemi zarara uğratmadan yapmak gerekir. Yıllar önce verilen onca cana ve oluşan milyonlarca hasarlara mal olan, büyük bir emek ve harcamayla yapılan Çubuk- Ankara yolunun adeta talan edilircesine tahrip edilmesine hangi vicdan el verir.  


Kendisini bizzat arayarak yolun kazılmamasını ve bunun yerine başka alternatifler üzerinde çalışılmasını istediğim Tütüncübaşı, tekrar çalışmaya başlamadan önce geleceğini bildirip gelmemekle, görüşmekten kaçarak her şeye rağmen yolu kazmaya devam etmekle acaba kendisi nasıl bir siyaset yapmıştır? 
İlçenin Mülki İdaresinin başı olan ve koordinasyonu sağlamakla mükellef Kaymakamlık Makamına asfalt kazılmayacak diye 2 gün önce bilgi verirken, arkasından asfaltı tam da yolun ortasından tahrip etmek ne ile izah edilebilir. Belediye Başkanını yalancılıkla itham eden bürokrat Tütüncübaşı, Mülki İdare Amirini de mi? yalancılıkla itham ediyor?


 “Akyurtlu’nun hayır duasını alacağız inşallah” diyerek Çubuk halkının yolunu acımadan bozmakla Çubuklulardan nasıl bir dua almayı umut ediyor. 

Çubuk-2 (ömrünü tamamlamak üzere olan) ve Kavşakkaya Barajlarındaki su seviyeleri ortada iken, “Ne kadar su alıyorsanız bu değişmeyecektir” demek ne kadar gerçeklik ne kadar bilimsellik ve ne kadar teknik doğrudur.  


Tütüncübaşı’nın aynı yol üzerinde yapılan son yamadan, ilçe genelindeki bulvar ve caddelerdeki yamalardan, grup yollarına atılan asfalttan haberi olmadığı gün gibi aşikardır. Yıllardır doğru dürüst yapılamayan yolları, Tütüncü 15 gün içerisinde yapacaklarını iddia ediyor. 

Şunu unutma Tütüncübaşı! 

Çubuk Belediye Başkanı olarak Çubuk’un geleceğini korumak en temel vazifelerimizdendir. 

  Av. Baki DEMİRBAŞ 

Çubuk Belediye Başkanı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum