Başkan Acehan Yörem Çubuk Ar-Ge'nin İstişare Toplantısı’na katıldı‏

Başkan Acehan Yörem Çubuk Ar-Ge'nin İstişare Toplantısı’na katıldı‏

Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, Küçükali, Akkuzulu, Kapaklı, İmamhüseyin, Yıldırım Beyazıt ve Cumhuriyet Mahallelerinin muhtar, dernek başkanları ve mahalle sakinlerinden oluşan heyetin istişare toplantısına katıldı.

Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, Küçükali, Akkuzulu, Kapaklı, İmamhüseyin, Yıldırım Beyazıt ve Cumhuriyet Mahallelerinin muhtar, dernek başkanları ve mahalle sakinlerinden oluşan heyetin istişare toplantısına katıldı.

arge06.jpg

Küçükali, Akkuzulu, Kapaklı, İmamhüseyin, Yıldırım Beyazıt ve Cumhuriyet Mahalleleri vatandaşları tarafından oluşturulan sosyal ve topluluk olan ‘Yörem Çubuk Ar-Ge' yemekli istişare toplantısı düzenledi.

arge07.jpg

Çadır Düğün ve Toplantı Salonunda düzenlenen istişare toplantısına Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, Ak Parti İlçe Başkanı Av. Baki Demirbaş, Belediye Meclis Üyeleri Harun Olmuş, Ahmet Keser, Ahmet Kılıç, Aynur Koparan, Zabıta Müdürü Ünal Ayten, Özel Kalem Müdürü Meral Kayan, bürokratlar, mahalle muhtarları, dernek başkanları, esnaflar ve bazı vatandaşlar katıldı. 

İstişare toplantısının açılış konuşmasını yapan Yörem Çubuk Ar-Ge Organizasyon Sorumlusu Beşir Koçak, Ar-Ge grubunun yörelerinin kültürel bilgi ve birikimini yeni oluşumlara yol açması için çalışma başlatmak için kurulduğunu söyledi. İlçenin genelde Ak Parti hükümeti döneminde büyük hizmetler aldığını aktaran Koçak, “İlçemize Yukarı Elören, Elveren’den başlayan yaklaşık 120 kilometrelik bir asfalt atılmıştır. Bundan dolayı Başkanımız Tuncay Acehan Beye teşekkür ediyoruz. Bu hizmetlerin kısım kısım ilçemizin diğer bölgelerinde de ihtiyacı var. Elmalı, Akkuzulu, İmamhüseyin, Eskiçöte mahallelerimiz ile Karadana mahallerimizde de asfalt ihtiyacı bulunmaktadır. Bunlarında diğer yollar gibi yapılmasını istiyoruz” dedi.

İlçede yapılan hizmetleri duydukları zaman memnun olduklarını ve gurur duyduklarını ifade eden Koçak, davete katılan herkese teşekkür etti.

İstişare toplantılarının önemine işaret eden Ak Parti Çubuk İlçe Başkanı Av. Baki Demirbaş, ilçenin sorunlarını ve eksiklerini yakından takip ettiklerini ve kendilerine gelen dosyaları ilgililere ilettiklerini aktararak, “Bu tür istiare toplantılarını sorunların çözümü noktasında çok önemsiyorum. Geçtiğimiz hafta düzenlediğimiz kongreden sonra ilçemize gelen siyasi büyüklerimize muhtarlar derneğimiz tarafından bize verilen mahallelerimizin sorunlarıyla ilgili dosyaları verdik. İlçemiz için yapılmasını istediğimiz hizmetleri kendilerine direk iletme fırsatı bulduk. Biz her zaman şunu söylüyoruz, ‘Çubuk’taki bütün halkımız hizmetin en iyisini almaya layıktır’. Önce hizmet Karagöl bölgesinden başladı. Karagöl bölgesindeki asfaltlama çalışması tamamlandıktan sonra Beşir Beyin söylediği bölgelerde de asfaltlama çalışmaları yapılacak’’ diye konuştu.     

İlçenin 84 mahallesi olduğunu ve hepsinin kendileri için bir olduğunu vurgulayan Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, seçimlerden önce söz verdikleri gibi görev süresince tüm mahallelerine eşit bir şekilde hizmetleri yayma amacında olduklarını ifade etti.

Karagöl yolunun yarım kalan asfaltının ilkbaharda yapılacağını belirten Başkan Acehan, “Karagöl bölgesinde başlayan asfaltlama çalışması, Karagöl Grup yoluna kadar indi. Ancak mevsim nedeniyle asfaltlama çalışmaları durmak zorunda kaldı. İnşallah bahara tekrar bu bölgede asfaltlama çalışması başlayacak ve devamında diğer bölgelerimizde de sürdürülecek. Biz önümüzdeki hizmet süresini 5’e böleceğiz. İnşallah 5 yıl içerisinde bölgemizde mahallerimizde asfalt, yol ve alt yapı sorunu kalmayacak. Bu yıl içerisinde ilçeler arasında en çok asfalt alan ilçeyiz, bu inşallah önümüzdeki yıllarda da devem edecek” dedi.

Hangi hizmetin nerden alınacağının bilinmesinin çok önemli olduğu anlatan Başkan Acehan, yeni büyükşehir kanununa göre mahallelerin, yollarının, alt yapılarının ve ulaşımının büyükşehir belediyesine ait olduğunu hatırlattı.

Kimi zaman muhtarlardan gelen talepleri, kimi zaman da kendisinin zaman zaman mahallelerde incelemeler yaparak sorunları tespit ettiğin, sorunların çözümü noktasında ilgililere aktardığını ve takibini de yaptıklarını kaydeden Başkan Acehan, “Mahallelerdeki hizmetlerin yürütülmesi için BüyükşehirBelediyesi tarafından geçtiğimiz dönemlere göre buradaki ASKİ ve Fen İşleri Şube Müdürlükleri araç ve ekipman tarafından güçlendirilmiş durumda. Bu nedenle hizmetlerin önümüzdeki dönemde daha seri bir şekilde yapılacağı kanaatindeyim. Hepinizin bildiği gibi ASKİ tarafından Kavşakkaya Barajından Çubuk2 Barajı’na su getirilmesi için büyük bir proje başlatıldı. Bu çalışma yakın bir zamanda tamamlanacak. Önümüzdeki yıl içerisinde de ASKİ’nin yapacağı alt yapı yatırımlarından mahallelerimizin yararlanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Allah'ın izniyle önümüzdeki 5 yıl içerisinde biz üst ve alt yapı ile alakalı yol, kaldırım, kanal, su ve kaldırım gibi hizmetleri tüm mahallerimize adil bir şekilde gerçekleştireceğimizi söyleyebilirim. Bunun dışında yapacağınız halkımızı ilgilendiren her türlü sosyal ve kültürel etkinliklerinize destek veremeye hazırız. Şuanda biz belediye olarak alt yapı işlemleriyle ilgili işlerle meşgulüz. Bizim amacımız belediyeyi bu finansal kaostan çıkarak halkımıza hizmet edebilecek, eser bırakabilecek, yatırım bırakabilecek bir belediye haline getirmektir. Görevimizin bitiminde ilçemize güzel eserler bırakarak huzuru kalp ile hayatımıza devam edebilmek en büyük amacımızdır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından toplantı soru cevap şeklinde devam etti.  

Yörem Çubuk Ar-Ge’nin düzenlediği toplantıların önümüzdeki günlerde de mahallelerde bulunan konaklarda devam edeceği belirtildi.

 arge09.jpgarge06.jpgarge05.jpgarge04.jpgarge03.jpgarge02.jpgarge01.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum