Başkan Acehan, 'Çubuk Akademi' Öğrencileriyle Buluştu

Başkan Acehan, 'Çubuk Akademi' Öğrencileriyle Buluştu

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, ‘Çubuk Akademi' öğrencileriyle bir araya gelerek deneyim ve tecrübelerini paylaştı.

Acehan, Çubuk Belediyesi koordinatörlüğünde Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce, okullarında başarılı öğrencilerinin katılımıyla hayata geçirilen 'ÇubukAkademi eğitim ve öğretim çalışmaları' kapsamında, öğrencilerle bir araya geldi.

Çubuk Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda öğrencilerle bilgi, deneyim ve iş hayatına dair tecrübelerini paylaşan Acehan, kendi dönemiyle karşılaştırdığında gençlerin her geçen yıl kitap okuma ve sosyal faaliyetlerden uzaklaştığına şahitolduğunu, çağın en büyük bağımlılığının internet olduğunu belirtti.

Ailelerin giderek bölündüğünü ve insanların yalnızlaştığını anlatan Başkan Acehan, şunları söyledi:

'Öğrenciliğimiz dönemlerinde üzerimizde sosyal bir denetim vardı. Hem öğretmenlerimiz hem akrabalarımız hem de aile büyüklerimiz tarafından gençlik ve çocukların üzerinde ciddi bir denetim, eğitim ve motive vardı. Madde bağımlısı diye bir şey yoktu. Şuanda bilgisayar, telefon bağımlığı daha büyük bir tehlike olarak karşımıza geldi. Ben interneti çöplüğe benzetiyorum. İnternet bağımlılığı eroinbağımlılığından kötü hale geldi. Örneğin biz baba, anne, dede hep birlikte yaşadık. O zamanlar çekirdek aile diye bir şey dile getiriliyordu, şimdi çekirdek aile de bitti. Şuanda insanlar fert olarak yaşıyor. Toplum çok hızlı bir değişim yaşadı.'

Gençler için Karagöl'de izcilik ve gençlik kampı yapılacağının müjdesini veren Acehan, 'Hem Karagöl’de hem de Kışlacık Mahallesinde bulunan eski karakolu gençlerimiz için izcilik ve gençlik merkezi yapacağız. Karagöl ve çevresinde çok güzel yaylalar var. Gençlerimiz inşallah oralarda kamp kuracaklar gezecekler ve spor yapacaklar. Hem şehrin gürültüsünden hem de sanal alemden uzaklaşmış olacaklar.' diye konuştu.

Gençlere yönelik çalışmaları hakkında da bilgi veren Acehan, ilçeye yüzme havuzu da kazandırmak istediğini sözlerine ekledi.
 

Kaynak:http://beyazgazete.com/haber/2016/4/29/baskan-acehan-cubuk-akademi-ogrencileriyle-bulustu-3251887.html

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.