Bademcik şişmesi nasıl geçer?

Bademcik şişmesi nasıl geçer?

Bademcikler, boğazınızın her iki tarafında yer alan oval şekilli yumuşak doku kütleleridir. Bademcikler lenfatik sistemin bir parçasıdır. Bademcik şişmesi vücut direncini düşüren bir problemdir. Özellikle çocuklarda sık görülen bademcik şişmesi, kimi zama

Bademcik şişmesi nasıl geçer?

D vitamini eksikliğine dikkat

- Bademcikleriniz şişken yutkunmak bir dert olduğu için çiğnemeniz gerekmeyen sıvı gıdalarla beslenin. Sebze çorbası, tavuk çorbası gibi çorbalar hem besleyicidir hem de yemek yerken yaşadığınız ağrıları en aza indirir.

- Her gün bal ile karıştırılmış sıcak su için

- Hastalık sürecinde kesinlikle sigara tüketmeyin

- Tuzlu su ile her gün boğazınıza gargara yapın

- Kuşburnu, nane ve adaçayını sıklıkla tüketin

- Günde 2 kapsül sarımsak tüketin.

- Bu dönemde vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri almak için taze sıkılmış meyve ve sebze suları içebilirsiniz.

- Boğazınızı tahriş edebilecek aşırı baharatlı yemeklerden, kahve ve koladan uzak durun.

- Boğazının kurumasını önlemek için oturduğunuz yerin ve yatak odanızın havasını nemlendirin.

- Dinlenin. Dinlenmek enfeksiyonun kısa sürede vücuttan atılmasına yardımcı olur.

- Şişlik 7-8 gün içinde inmediyse, en azından iyileşme işareti vermediyse doktora gidin.

Bademcik iltihabında ilaç tedavisi

Bademcik şişmesiyle birlikte yüksek ateş, titreme, kulaklara vuran ağrı, boyun bölgesinde bulunan lenf bezlerinde şişme, çocuklarda karın ağrısı, kusma görülüyorsa bu durum doktor tedavisi gerektirebilir. Bademcik iltihabı tedavisi için doktorunuz hastalığın şiddetine ve etkilediği alana göre antibiyotik önerebilir. Ek olarak antiseptik gargara reçete edebilir.

Bademcik altihabına doğal çözümler

Siyah turp

Siyah turp kürü gerçekten doğal bir öksürük şurubu diyebiliriz. Hem boğaz enfeksiyonunu yok ediyor hem de öksürüğü şıp diye kesmektedir.

Elma sirkesi

Yapmanız gereken şey öncelikle organik bir elma sirkesi bulmanız. İki su bardağı ılık suya 3 yemek kaşığı elma sirkesini ilave edin. Şişen bademcilere iyi gelecektir.

Sarımsak

Bu doğal antibiyotiğin şanı şöhreti aşikar. Bademcik ağrısı ve boğaz iltihabına karşı etkili olan sarımsağı ortadan ikiye kesin ve ağzınıza atıp şeker gibi emin. Bunu yapamazsanız alternatifi de mevcut: Bir su bardağı suyun içerisine 3 diş sarımsak atın ve 10 dakika kadar kaynatın. Kaynayan suyun içerisine bir çimdik karabiber ekleyin ve bu suyu için.

Zeytinyağlı soğan kürü

Bir yemek kaşığı organik zeytinyağında 2 adet rendelenmiş soğanı kavurun. Karışım ılıdıktan sonra bir tülbent ya da geniş bir bezin içerisine koyun. Bunu da boynunuzun etrafına sarın. Ağrının hızlı bir şekilde geçtiğine şahit olacaksınız. Diğer yöntemlere göre temizlik açısında biraz daha zorlayıcı ama gerçekten etkisini gösteriyor.

Tarçın çayı

Antibakteriyel özelliği olan tarçın, bakterilerin üremesini ve dağılmasını önler. Bir su bardağı sıcak suyun içerisine bir tatlı kaşığı toz tarçını ilave edin ve yaklaşık 5 dakika demlendirin. Ardından isteğinize göre taze limon suyu sıkın ve bu çayı süzerek için. Toz tarçından hoşlanmıyorsanız bu yöntemi çubuk tarçınla da deneyebilirsiniz. Ama bunun için demlenme süresi en az 10 dakika olmalıdır. Günde 2 kere bu yöntemi uygulayabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.