Baba yadigârı şimdi müzede

Baba yadigârı şimdi müzede

Çubuk’ta yaşayan 65 yaşındaki Dursun İpek, geçimini fotoğrafçılıkla sağlayan babası Mazhar İpek’ten yadigâr 81 yıllık fotoğraf makinesini Çubuk Şehir Müzesi’ne bağışladı.

Babasının, ilçedeki iş insanlarından Abidin Yılmaz’ın 1940’ta hediye ettiği fotoğraf makinesiyle 40 yıl geçimini sağladığını söyleyen İpek, “Babam bu makineyi sabahtan omzuna alır, ilçe merkezine götürürdü. 

İlçe meydanında fotoğraf çeker, akşam olunca da makineyi omzuna alır eve getirirdi. Bu şekilde dört çocuk okuttu ve büyüttü” dedi. Babasının vefatından sonra 81 yıllık fotoğraf makinesini bu zamana kadar gözü gibi koruyup muhafaza ettiğini aktaran İpek, şöyle devam etti:
“İlçemiz şehir müzesini gezmeye geldiğimde bir eksiklik olduğunu fark ettim. Baba yadigarı Çubuk’un ilk fotoğraf makinesini müzemize gönülden bağışladım. Babam bu makineyle 40 yaşın üzerindeki Çubuk halkının iyi, kötü günlerinde, askerlik ve okul günlerinde fotoğraflarını çekerek bizleri bu seviyeye getirmiştir. Bu makineyi müzemizde görünce çok duygulandım.” 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.