Baba Porsche'yi satmayı, oğlu hava atmayı istiyor

Baba Porsche'yi satmayı, oğlu hava atmayı istiyor

Ankara Shopping Fest çekilişinde Porsche Cayman kazanan çiftçi Ali Yalçın ve ailesi, çifte bayram yaşıyor. Anahtarı teslim alan Yalçın ailesi, yaklaşık 50 bin lira tutan vergiyi ödedikten sonra ancak araca kavuşabilecek.

ANKARA (AA) – Ankara Shopping Fest çekilişinde Porsche Cayman kazanan çiftçi Ali Yalçın ve ailesi, çifte bayram yaşıyor. Anahtarı teslim alan Yalçın ailesi, yaklaşık 50 bin lira tutan vergiyi ödedikten sonra ancak araca kavuşabilecek.    

Çubuk’un Ağılcık Mahallesi’nde çiftçilik yapan Ali Yalçın (61), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara Shopping Fest'te çekilen kurada 450 bin TL değerindeki Porsche Cayman'ı kazandığını duyunca inanamadığını söyledi.

Alışverişi oğlu Murat Yalçın’ın yaptığını ifade eden Yalçın, "Oğlum benim kredi kartımdan bayram için biraz alışveriş yapmış. Bizim çekilişten haberimiz yoktu. Her gün olduğu gibi sabah erkenden hayvanlarımızı yemlemek ve sağmak için ahırdaydık. Oğlumun telefonu çaldı ve Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci aramış. Porsche kazandığımızı söylemiş. Hem oğlum hem de biz inanamadık" diye konuştu.

Hayatında hiç Porsche marka araç görmediğini kaydeden Yalçın, "Üç ay önce, 20 bin TL'ye yeni bir araç almıştık. O araba ne? Bu aldığımız ne?  Arasında dünya kadar fark var. Bu köyde, Porsche'ye binilmez. Hele üzerimize alalım. Muhtemelen satarız. Biz öyle arabalara binemeyiz" diye konuştu.  

Ailesi ile çiftçilik yaptıklarını anlatan oğul Murat Yalçın da ilk defa böyle bir şeyle karşılaştıklarını ve şaşkınlıklarının halen devam ettiğini aktardı. Kendisiyle dalga geçildiğini veya dolandırılmaya çalışıldığını zannettiğini belirten Yalçın, "Süt sağarken telefon geldi. Kendisinin Salih Bezci olduğunu söyledi ve 'Porsche kazandınız' dedi, inanamadım. Telefonu tamamen kapattım. Daha sonra bize ulaşamayınca banka müdürü, Çubuk ticaret odası başkanı ve muhtara ulaşmışlar. Onlar da bize ulaştılar ve ondan sonra inanmaya başladık" ifadesini kullandı.

Porsche'yi babasının satmak istediğini, kendisinin de bir iki hafta binip hava atmak istediğini aktaran Yalçın, "Yerli otomobilden Porsche’ye binmek biraz farklı olsa gerek. Bir iki hafta binip satmak istiyoruz. Bizler o kadar lüks otomobillere binemeyiz. Bizim işimiz tarlada, hayvancılıkla, buralarda yazık olur. Satıp parasına yeni süt inekleri almayı ve yeni bir ahır yapmayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Köylülerin ve yakın akrabalarının kendilerini tebrik için geldiklerini söyleyen Yalçın, "Biz bu yıl, çifte bayram yaşıyoruz. Kafamıza 450 bin TL’lik Porsche Cayman talih kuşu kondu. Vesile olan herkesten Allah razı olsun, Allah herkese nasip etsin" değerlendirmesinde bulundu.

Ali Yalçın’ın eşi Sare Yalçın, iki gündür ne olduklarını bilemediklerini ve halen şokta olduklarını söyleyerek, "Ben hiç inanamıyorum. Bunlar gördüklerini söylüyorlar ya ben yine de inanmıyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.