AYDIN ÜNAL BADER'DE

AYDIN ÜNAL BADER'DE

BADER yeni sistem ile ilgili bilgi kirliliğinin ve ortaya atılan spekülasyonların ortadan kaldırılması için “Anayasa Değişikliği Ne Getiriyor”başlığıyla Ankara Millet Vekili Aydın ÜNAL’ı konuk etti.

Bürokrat Ankaralılar Derneği (BADER), tarafından geleneksel hale getirilen Hamamönü Söyleşilerinin Ocak Ayı  Programı, 26 Ocak  2016 tarihinde, tarihi Kabakçı Konağında gerçekleştirildi. Saat 19:00’da başlayan söyleşinin konuğu “Anayasa Değişikliği Ne Getiriyor” konusuyla Ankara Milletvekili  Aydın ÜNAL oldu. Söyleşiye katılım son derece yüksekti.

Başkanlık Sistemi de diyebileceğimiz  “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” ne geçişi düzenleyen “Anayasa Değişikliği”nin MHP li MV’lerinin de desteğiyle TBMM’de kabul edilerek, referanduma sunulması kararının ardından; BADER  yeni sistem ile ilgili bilgi kirliliğinin ve ortaya atılan spekülasyonların ortadan kaldırılması için “Anayasa Değişikliği Ne Getiriyor”başlığıyla Ankara Millet Vekili Sayın Aydın ÜNAL’ı konuk etti.

Böylece BADER, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” nin ilk ağızdan halka anlatılmasını başlatan ilk STK oldu. Program’a Ankara’nın tanınmış simaları ile üst düzey bürokratlar katıldı. Ankaralılar ve Ankara’ya Hizmet Edenler Derneği (AHİD) Genel Başkanı Hilmi YAMAN ve Yönetim Kurul üyeleriMesleki Yeterlik Kurumu Başkanı Adem CEYLAN, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Başdanışmanı Mehmet DEMİRTAŞ, DSİ Denel Müdürlüğü Daire Başkanı Hasan ÇAKIRYILMAZ, EGO Genel Müdürlüğü İç Denetim Birim Başkanı Recep KONOKMAN, Çankaya Vergi Dairesi Müdürü Mücadettin ŞANAL, eski Çubuk belediye Başkan Yrd Şükrü ACIELMA, ÇİMDER Genel Başkanı Çubuk zabıta Müdürü Ahmet KARAKUŞ, Sağlık-sen Şube Başkanı İbrahim ŞAHİN, DSİ Ankara Şube Müdürü Nihat OĞUZ, İş adamı Ahmet ÖZTÜRK başta olmak üzere ismini sayamadığımız bir çok bürokrat ve Ankaralı hemşehriler söyleşiye yoğun ilgi gösterdi. Program süresince katılımcılar hem söz alarak, hem de konuşmacıya sorular yönlendirerek programa katkıda bulundular.

Ankara’nın tarihi, stratejik konumu ve önemi ile sözlerine başlayan Ankara Milletvekili Aydın ÜNAL, Ankara'mız ne Kurtuluş Savaşın da ne öncesinde ne de sonrasında asla kuşatılmamış her hangi bir muhasara altında kalmamıştır. Bunu hep birlikte  en yakın  15 Temmuzda hepimiz şahitlik yaptık gördünüz. Darbenin kalbinde, başkentimizde halkımızın göstermiş olduğu üstün cesaret Milletimizi gururlandırmıştır. 

Milletine sadakat gösteren bir lider yani Cumhurbaşkanımız ve biz Siyasiler olarak bu yaşanan vahim olaydan sonra şunu anladık ki artık boşa geçirecek ne bir dakikaya ne de bir zamana ihtiyacımız yok. Ardından hemen Tek Millet, güçlü bir devlete ihtiyacımız olduğunu ve bunun için elimizden ne geliyorsa yapmamız gerektiğine karar verdik. Allah razı olsun ki başta Sayın Cumhurbaşkanımız R. T. ERDOĞAN bu konuda ki kararlılığını her seferinde kamuoyu önünde gündeme getirdi. Acilen değişmesi gereken Anayasa Maddeleri üzerinde MHP ile yapılan 18 Maddelik bir paket üzerinde çalışmalara başlandı, gecemizi gündüzümüze katarak Meclis çatısı altında Allah'a şükür bu Maddeleri geçirdik. Şimdi söz Millette. Tahminen Nisan Ayının ikinci haftası yapılması planlanan referandumda inşallah en az yüzde atmışlar gibi bir rakamla kabul edilir diye düşünüyoruz. 

Bazılarının tek adamlığa mı doğru gidiyoruz niçin bu kadar aceleci davranıyorsunuz sorusuna karşılık Ankara Milletvekili Aydın ÜNAL; aslında geç kalınmış bir durumdur, bu hiç de yeni değil 1977 de Rahmetli ERBAKAN Hocanın konu ile ilgili talep ve söyledikleri çok önemli şeyler var,  daha sonra rahmetli ÖZAL'ın, TÜRKEŞ'in, DEMİREL'in de Başkanlık yönünde önemli söylemlerine şahit oluyoruz. Niye çok önemli; yaşadık gördük 27 Mayıs darbesi  80 darbesi ve en son 15 Temmuz da yaşananlar bize bir kez daha bir şeyi hatırlattı. Asıl kökü dışarıda fakat maşaları yurt içinde faaliyet gösteren eli kanlı terör örgütleri maalesef  boş durmuyorlar. Bu nedenle güçlü bir Yönetime, sağlam, Vesayet barındırmayan güçlü bir İktidara ihtiyacımız var.

Millet olarak biz bunu istiyor arzuluyoruz. Asla tek adam sistemi değil bu, kontrol mekanizması güçlü, bürokrasiden uzak,  sağlam bir halk  iradesinin, ön planda olduğu bir sistem. Bir başka soruya cevap veren Sayın ÜNAL, peki ne mi gelecek; 550 Milletvekili sayısı 600 olacak, Yargı düzenlemesinde, tarafsızlık ön planda olacak, seçilme yaşı 18 olacak, partili bir Cumhurbaşkanı isterse parti başkanı da olabilecek. Partili başkan asla olmasın diyenler 1960'lara kadar nasıl yönetilmişti Türkiye, Atatürk ile başlayan sonra İnönü ve sonrası… Peki ne olmayacak; asla rejim falan değişmeyecek, artık koalisyonlar  falan da olamayacak, bu gün git yarın gel mekanizması asla işlemeyecek, bürokratik vesayet asla bu zeminde yer bulamayacak, Siyasi ve ekonomik istikrar gelecek,  iş adamları yatırımlarını daha kararlı ve daha hızlı yapacak…Bir başka soruya cevap veren ÜNAL, Son günlerde, Referandumla gündeme gelen spekülatif haberlere asla  inanmayın, bundan sonra hiç bir şey eskisi gibi olmayacakmış, ekonomi kötüye gidecekmiş,  Kişi ye göre düzenleme yapılıyormuş Tayyip ERDOĞAN tek adam olacakmış,hepsi uydurma ve yalan,Tayyip Erdoğan dönemi ortada, Üçüncü köprü, Marmaray, Savunma sanayiinde sıçramalar,  Altay Tankları, ANKA'lar, Savaş Gemileri, dünyada rakipsiz Milli Piyade tüfeğimiz… en önemlilerden bazıları,  tek adamlığa giden bir sistemin yapacağı şeyler değil  bunlararkadaşlar. Biz irademize ve gücümüze sahip çıkalım Allah'ın izni ile bugünümüz yarınımızdan daha iyi olacaktır buna inanın ve Devlete güvenin.

Ben bir Ankaralı ve bir Ankara Milletvekili olarak Ankaramızın güzide Sivil Toplum Kuruluşlarından  BADER'i, AHİD’iyakından takip ediyorum. Milletimizin heyecanla beklediği  bu yürekli mücadelesinde sizlerinde Ankara'mızda öncülük yaparak mekanınızda bizleri ağırladığınız için başta  Dernek başkanı İbrahim TAŞKESTİ beyi ve şahsında tüm  üyelerini yürekten kutluyor, bu fırsatı bana verdiğiniz için hepinize ayrı ayrı  teşekkür ediyorum diye sözlerine son verdi.

Son olarak söyleşiye ev sahipliği yapan BADER Genel Başkanı İbrahim TAŞKESTİ, program sonunda günün anısına Ankara Milletvekili Sn. Aydın ÜNAL’aDerneğin sembolü olan konuşmacının isminin yazılı olduğu bir “Kalem” takdim etti. 

Bürokrat Ankaralılar Derneği Genel Başkanı İbrahim Taşkesti, kapanışta yaptığı konuşmasını; Başta engin tecrübelerini bizimle paylaşan Vekilimiz Sn. Aydın ÜNAL’a diğer STK Genel Başkanlarına, Bürokratlara, programa katılan tüm misafirlere teşriflerinden dolayı  teşekkür ediyor, bir sonra ki söyleşimizde buluşmak üzere şükranlarımı sunuyorum diye tamamladı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.