AYBÜ'de robot yarışması

AYBÜ'de robot yarışması

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Ar-Ge ve Koordinasyon Kulübü tarafından "The Game of Robots II. Yıldırım Yarışları" düzenlendi.

AYBÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, yaptığı açıklamada, etkinliği 2 yıldır sürdürdüklerini, Türkiye'de robotiği yaygınlaştırarak geliştirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Katılımcıların ve yarışmacıların seviyesine bakıldığında bu amaçlarını büyük ölçüde başardıklarına ifade eden Prof. Dr. Doğan şunları kaydetti:

"İki yıllık bir yarışma geçmişimiz olmasına rağmen katılan robotların seviyesi her sene daha da yükseliyor. Bu nedenle her yıl kriterleri de yükseltiyoruz. Yüzlerce lise ve üniversite öğrencilerimiz yarışma için geliyor. Şu an bütün yarışmalarımız tamamlandı, seminerlerimiz devam ediyor. Önemli derecelerde para ödüllerimiz oluyor. Yarışmacılarımızın yaptıkları robotları geliştirebilmeleri açısından bu ödülleri her geçen gün daha da arttırıyoruz. Bu ödüllerle birinci olmanın yanı sıra seneye daha profesyonel robotlarla gelmelerini öngörüyoruz."

Etlik'teki 15 Temmuz Binası'nda gerçekleştirilen yarışlarda katılımcılar "çizgi izleyen", "yangın söndürme", "mini sumo" ve "serbest kategori"de mücadele etti.

Toplam 117 takımın katıldığı etkinlikte, "çizgi izleyen"de Gelişim 11 isimli robot ile İstanbul Gelişim Üniversitesinden Semanur Bakartepe, serbestte Phaedrus Dynamics isimli robot ile Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesinden Muzaffer Samed Vural, mini sumoda Rick isimli robot ile Özel Ankara Sanayi Odası Meslek ve Teknik Anadolu Lisesinden Berkay Sarıdoğan birinci oldu.

Yangın söndürme kategorisinde dereceye layık çalışma bulunamadı.

 

AYBÜ'de robot yarışması

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.