ATATÜRK’ Ü SAYGI VE ÖZLEMLE ANDIK...

ATATÜRK’ Ü SAYGI VE ÖZLEMLE ANDIK...

Ulusal Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu ve mimarı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, ölümünün 79 yıldönümünde rahmet, özlem, saygı ve şükranla andık.

Şuayip YAMAN

“Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.”

Ve  “Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız kâfidir.” Diyerek Türk Milleti’nin kalbinde taht kuran ve 10 Kasım 1938’de ebediyete intikal eden Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ölümünün 79. yıldönümünde rahmet, özlem, saygı ve şükranla ile andık.

Atatürk’ün ölümünün 79. yıldönümü nedeniyle düzenlenen “Anma Programı” ile ilgili ilk tören Atatürk Parkı’ndaki Atatürk Büstü’ne Çelenk Sunumu ile başladı.

Sunuculuğunu Fatih Sultan Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Samet ÇİĞDEM’in yaptığı Çelenk Sunma programında;

Kaymakamlık Çelengi İlçe Kaymakamı İbrahim ÇENET, Belediye Başkanlığı Çelengi Başkan Dr. Tuncay ACEHAN, Ana Muhalefet Partisi adına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çelengi İlçe Başkanı Vural ÇOKCAN tarafından sunuldu.

Saat 9' u 5 geçe ebediyete intikal etmiş, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşuyla birlikte sirenler çalındı ve ardından İstiklâl Marşı okundu.

 Çelenk sunma programının ardından “Atatürk’ü Anma” programı ile ilgili tören ve etkinliklere saat 9.30’da Çubuk Halk Eğitim Merkezi’nde devam edildi.

 

Sunuculuğunu Fatih Sultan Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni Sevilay ERKOLKATIKSIZ  ile Tarih Öğretmeni Samet ÇİĞDEM’in yaptığı ikinci tören Çubuk Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda yapıldı.

 

Saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı okundu.

İlçe Kaymakamı İbrahim ÇENET günün anlam ve önemini belirten konuşmasında;  “Türk ulusunu bağımsızlığa kavuşturan, onu çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarmak için ömrünü adayan, adı ve eserleri sonsuza kadar yaşayacak olan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 79.yılında rahmetle anıyoruz.

10 Kasım günleri Atatürk’ün 57 yıllık hayatını, mücadelesini, milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğru anlama bakımından büyük bir öneme sahiptir.

Atatürk’ü sevmek, O’nu anlamak ve O’nun prensiplerini milletimizin menfaatleri doğrultusunda uygulamakla mümkündür ve her vatandaşımızın da görevi olmalıdır.

Atatürk vermiş olduğu Kurtuluş Savaşı sırasında gösterdiği askeri dehası ile dünyada hayranlık uyandırmış ve övgüyle karşılanmıştır. Verdiği mücadele ile milletimizin yazgısını ve tarihin akışını değiştiren Atatürk, yalnızca eserleriyle değil, düşünceleriyle de insanlığın yetiştirdiği büyük kişiler arasında yerini almıştır.

Atatürk, Milli Mücadele de milli birliği oluşturan eşsiz bir lider, muharebe meydanlarında efsanevi bir kumandan, Devlet kurabilen büyük bir siyaset adamı, milletin çehresinin değiştiren kudretli bir inkılâpçıdır. Bu özellikleriyle, insanlık tarihinin tanıdığı en büyük liderlerinden biri olduğuna şüphe yoktur.

Nitekim İngiltere Başbakanı Lloyd George’ nin “Yüzyıllar nadir olarak dahi yetiştirir. Şu talihsizliğe bakın ki, o büyük dahi, çağımızda Türk ulusuna nasip oldu ve üstelik bizim karşımıza çıktı. Mustafa Kemal’in dehasına karşı, elimizden bundan fazlası gelemezdi. “

Sözleri Atatürk’ün dünyada saygı duyulan, tarihe damgasının vuran bir lider olduğunun göstergesidir.

Mustafa Kemal Atatürk milli mücadeleden sonra yeni bir devletin kurulması ve yapılanması çalışmalarına başlamış, Türk Milleti için, temeli Cumhuriyet olan bağımsız bir mili devlet olan Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak Türk Milleti için Cumhuriyet’in en iyi devlet sistemi olduğunu belirtmiştir.

Türkiye Cumhuriyetinin 94 yıldır sarsılmadan, dimdik ayakta durması Atatürk’ün ne kadar doğru bir tercih yaptığını göstermektedir.

Uygarlık yolunda ilerlediğimiz 21. yüzyılda da ileriyi görebilen ve daha ileriye gitmeyi amaçlayan, yeni nesiller yetiştirmek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi düşünebilmenin ilk adımıdır. Bu adımı atarken, yeni neslin geçmişini iyi bilmesi ve özümsemesi gerekmektedir.  Bunun içindir ki her fert üzerine düşen sorumluluğun bilincinde olmalıdır.

Ülkenin yönetimini devralacak, geleceği yönlendirecek, uygar ve saygın bir ulus olma bilincini daha da pekiştirecek olan bizler, büyük Önder Atatürk’ün İlke ve İnkılâpları ışığında ilerlemeliyiz. Atatürk’ün mücadele azmi ve Türk milletine olan sarsılmaz güvenini hep hatırlamalıyız. Atatürk gibi liderlerin yalnızca belli bir neslin lideri olmadıklarını, unutmamalı.. Ülkemiz için bize gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkma hedefinden vazgeçmemeliyiz.

Ömrünü milletine hizmete adadığı için Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda saygı ile eğiliyor. Allah’tan rahmet diliyor, vatan sana minnettardır, diyorum.

Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere silah arkadaşlarını, vatanın bölünmezliği ve bağımsızlığı için bu uğurda canlarını feda etmiş bütün şehit ve gazilerimizi minnetle ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun…” Dedi.

Anma Etkinlikleri :

 

‘Atatürk’ün Hayatı’nın konu edildiği oratoryonun sunumunda Okul öğrencileri; Burkay Berk SAĞPAZAR, Enes ŞAHAKALKAN, İlayda UZUNTAŞ, idem LÖKOĞLU ve Nur ÇALIŞKAN rol aldılar.

 

 “Gurbette Ömrüm Geçecek” türküsünü Ali Fuat BİLALOĞLU seslendirdi.

 

“Hoş Gelişler Ola” marşının sunumunu öğrenci İlayda UZUNTAŞ işaret diliyle yaptı.

 

Okul öğrencisi Kaan PEHLİVAN tek kişilik “Seğmen Gösterisi”ni sundu.  

 

“Bir Fırtına Tuttu Bizi” türküsünü Eray Tolga DEMİR’ in bağlaması eşliğinde Ali Fuat BİLALOĞLU seslendirdi.

 

“Çalın Davulları” türküsünü Öğrenci Ali Fuat BİLALOĞLU seslendirdi.

 

“Bülbülüm Altın Kafeste”  adlı türküyü Edebiyat Öğretmeni Zeynep SÜRMELİ seslendirdi.

                                                                           

 “Gençliğin Ata’ya Cevabı” Gösterisinin sunumunun ardından “Anma Programı” sona erdi.

dsc_0001-vert-002.jpg

dsc_0039-vert-002.jpg

dsc_0092-vert-001.jpgdsc_0121-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.