ATAMIZI SAYGIYLA VE ÖZLEMLE ANDIK

ATAMIZI SAYGIYLA VE ÖZLEMLE ANDIK

Atamızı Saygıyla ve Özlemle Andık. Cumhuriyetimizin ve devletimizin kurucusu Büyük Önder, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ü aramızdan ayrılışının bir yıldönümünde daha her 10 Kasım’da olduğu gibi saygıyla ve özlemle anıyoruz.

Şuayip YAMAN

 

Haber-Yorum

 

Atamızı Saygıyla ve Özlemle Andık. Cumhuriyetimizin ve devletimizin kurucusu Büyük Önder, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ü aramızdan ayrılışının bir yıldönümünde daha her 10 Kasım’da olduğu gibi saygıyla ve özlemle anıyoruz.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük devlet adamı, önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK, tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de düzenlenen törenlerle ölümünün 76. yılında rahmet, saygı, sevgi, özlem ve hasretle bir kez daha anıldı.

 

Atatürk Parkı’nda düzenlenen törenler ilçe protokolü, öğretmenler, öğrenciler ve birkaç vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Anma törenlerinin ilki Atatürk Parkı’nda çelenk sunumu ile başladı.

Kaymakamlık çelengini İlçe Kaymakamı Cemal Şahin, Garnizon Komutanlığı çelengini Garnizon Komutanı ve İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Niyazi Murat Tiryaki, Belediye Başkanlığı çelengini ise Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan ve Ana Muhalefet Partisi CHP’nin çelengini ise İlçe Örgütü Başkanı Vural Çokcan sundu.

Atatürk’ün aramızdan ayrıldığı saat olan 9’ u 5 geçe iki dakikalık saygı duruşu yapıldı Sirenler iki dakika süresince aralıksız çaldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardında Atatürk Parkı’ndaki ilk tören sona erdi.

Sunuculuğunu Çubuk Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat öğretmenlerinden Şafak Ayyıldız ve Zeki Koç’un yaptığı ikinci Anma töreni ise saat 9.30’da Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Anma programı başladı.

Çubuk Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Öğretmeni Nuriye Çoşkun günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, “ Türk ulusunu bağımsızlığa kavuşturan, onu çağdaş uygarlık düzeyine çıkaran, adı ve eserleri sonsuza kadar yaşayacak olan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 76. yılında rahmetle anıyoruz.

10 Kasımların Atatürk’ün 57 yıllık hayatını, mücadelesini,  milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğru anlama bakımından önemi büyüktür.

Atatürk’ü anlamak ve onun prensiplerini milletimizle birleştirmek, milletin her ferdinin vazifesidir.

Kurtuluş Savaşı ile yazgımızı değiştiren Atatürk, yalnızca eserleriyle değil, düşünceleriyle de insanlığın yetiştirdiği büyük kişiler arasında yerini almıştır.

Atatürk Milli Mücadele de birliği oluşturan eşsiz bir lider, muharebe meydanlarında destansı bir komutan, devlet kuran büyük siyaset adamı, milletin çehresini değiştiren kudretli bir inkılâpçıdır.

Mustafa kemal Atatürk memleketi işgalden kurtardıktan sonra yeni bir devletin kurulması ve yapılanması çalışmalarına başlamış ve Türkiye Cumhuriyetini kurarak Türk milleti için Cumhuriyetinin 91 yıldır sarsılmadan, dimdik ayakta durması Atatürk’ün ne kadar doğru bir tercih yaptığını göstermektedir.

Uygarlık yolunda ilerlediğimiz 21. yüzyılda daha ileriye gitmeyi amaçlayan, yeni nesiller yetiştirmek, Mustafa Kemal gibi düşünebilmenin ilk adımıdır.

Bu adımı atarken, yeni neslin geçmişini iyi bilmesi ve özümsemesi gerekmektedir. Bunun içindir ki her fert üzerine düşen sorumluluğun bilincinde olmalıdır.

Saygın bir ulus olma bilincini daha da pekiştirecek olan bizler, Ulu Önder Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin ışığını takip etmeliyiz. Bunun için de Atatürk’ün mücadele azmini hep hatırlamalıyız. Atatürk gibi liderlerin yalnızca belli bir neslin lideri olmadıklarını, önder olma özelliklerini hiçbir zaman yitirmediklerini bilmeli ve çağdaşlaşma yolundan asla dönmemeliyiz.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bütün ömrünü milletine hizmete adadığın için önünde saygı ile eğiliyoruz. Vatan sana minnettardır” dedi.

Okul öğrencileri ve Kültür edebiyat öğretmenleri tarafından hazırlanan “Mustafa Kemal Cephede” adlı oratoryo ilgiyle izlendi.

“Atatürk Kurtuluş Savaşı’nda” adlı şiiri okul öğrencilerinden Hilal Yoleri ve Abdülsamet Üfelek birlikte okudular.

Okul’un Tarih Öğretmeni Dilek Koç tarafından hazırlanan “Ben Mustafa Kemal’ im” konulu slayt izlendi.

Okul öğrencilerinden Damla Kıran, “Dağ Başını Duman Almış” şiirini okudu.

Ödül Töreni’ne geçildi.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün ebediyete intikalinin 76. yıldönümü münasebetiyle ilçemiz ilk, orta ve liseler arasında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Buna göre;

Şiir dalında birinci olan Bekir Yılmaz Ortaokulu öğrencisi Ayşenur Demir’e,

Kompozisyon dalında birinci olan Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi öğrencisi Şeyma Kuraşlı’ya,

Resim dalında birinci olan Yavuz Selim Ortaokulu öğrencisi İsmail Özsoy’a ödülleri İlçe Kaymakamı Cemal Şahin tarafından verildi.

******

Şiir dalında ikinci olan Güldarpı Ortaokulu öğrencilerinden Rabia Önal’a,

Kompozisyon dalında ikinci olan Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Aslıhan Küçük Sakal’a,

Resim dalında ikinci olan Atatürk Ortaokulu öğrencisi Ümmü Gülsüm Soba’ya ödülleri İlçe Garnizon Komutanı ve İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Niyazi Murat Tiryaki tarafından verildi.

******

Şiir dalında üçüncü olan Akkuzulu Ortaokul öğrencisi Semanur Sivri’ye,

Kompozisyon dalında üçüncü olan Fatih Sultan Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Enes Yücel’e,

Resim dalında üçüncü olan Aşağı Çavundur Ortaokulu öğrencisi Mehmet Ali Oruç’a ödülleri Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan tarafından verildi..

******

ATATÜRK,  “Benim Naçiz Vücudum Elbet Bir Gün Toprak Olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır.

 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu büyük lider ATATÜRK’ün vefatının üzerinden 76 yıl geçti.

 

10 Kasımların amacı yas tutmak değil; yok olmak üzere olan bir milletin Mustafa Kemal önderliğinde yeniden canlanarak dirilişinin, demokratik, bağımsız, laik ve sosyal hukuk devleti olarak, Atatürk kişiliği ile özdeşleşen bir devletin var oluşunun yıl dönümüdür aslında.


“Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır.”

 

Sözü ile kurduğu Cumhuriyetin sarsılmaz, gücü ve sonsuza kadar var olacağını, kurduğu Cumhuriyet’e sonsuz güveni olan bu eşsiz liderin zamansız olarak aramızdan ayrılışı tabi ki hüzün ve acı verecektir.

“Bağımsızlık benim karakterimdir” diyerek kurduğu Cumhuriyetle kişiliğini özdeşleştiren bu liderin anısının ve yaptıklarının, Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte ilelebet yaşayacağını elbette ki bilmekteyiz.

Anısına ve mirasına sadık kalmak her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının bir şükran borcudur.

 

19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basarak, tüm imkânsızlık ve yoksulluklara rağmen, ulus bilinci ve tam bağımsızlık inancıyla başlattığı Kurtuluş Savaşı ile kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, büyük bir değişim ve gelişme yaşadı. Ulusal ve bağımsızlıkçı anlayış, Türkiye’nin hızla gelişmesinin ve dünyanın en güçlü ve onurlu ülkelerinden biri olmasının yolunu açtı. Bugün bu yolu açan Büyük Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ ü özlemle anıyoruz.

 Atatürk’ün ortaya koyduğu ve yaşamı boyunca uyguladığı ilkeler, her türlü zorlukları aşmamıza ve çağdaş medeniyeti yakalamamıza yeter. Bizler, O’nun ilkelerinin takipçisi olmaya, aydınlattığı yolda ilerlemeye devam etmeliyiz.

ATATÜRK, kendisini milletine adayan hürriyet yolunda karşısına çıkan bütün zorluklara direnen, hayatı boyunca büyük başarılarla başka milletlere örnek olan büyük bir lider ve devlet adamıdır. Cumhuriyetimize, ülkemize ve milletimize yaptığı hizmetler asla unutulmayacaktır.

Yüce ATATÜRK, 76 yıl önce sonsuzluğa uğurlanmış olsa da, gönüllerde ve zihinlerde ölümsüzleşmiştir. Düşünceleri, ilke ve devrimleriyle yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Cumhuriyet’e ve onun laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan yapısına her zaman sahip çıkmalıyız.

Ve bugün, Cumhuriyet’e olan inancımız ve gönülden bağlılığımız, geleceğimizin en büyük teminatı olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin her bir ferdi, ATATÜRK’ün bizlere bıraktığı bu yüce mirası O’nun ilke ve devrimleriyle sonsuza kadar yaşatmaya kararlı olmalıdır.

ATATÜRK zamanında devlet yöneten; Lenin, Stalin, Mussolini ve Hitler bugün ülkelerinde lanetle anılırken, O hala Cumhuriyetin 91. yıldönümünde ve ölümünün 76 yılında dahi ulusunun gönlünde her geçen gün daha da büyüyen bir sevgi seli ile anılıyor. Anılmaya da devam edecektir.

Bu kararlılıkla, Cumhuriyetimizin kurucusu, yurdumuzun kurtarıcısı büyük komutan, eşsiz devlet adamı, ulu önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK' ü aramızdan ayrılışının 76. yılında bir kez daha rahmetle, özlemle, saygıyla, sevgiyle ve rahmetle anıyorum. Ruhu şad olsun...

 76 yıl önce Türkler kurtarıcısını, Türk Milleti evladını kaybetti. Eserlerini millete bıraktı. Türk gençliği emaneti olan ‘CUMHURİYET’İ koruyacak ve kollayacaktır.

Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün şehit  ve  gazilerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyorum. 

 

 

Yazarın Özel Notu: Çubuk Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, mükemmel bir “Anma” programı hazırlamış. Emeği geçen okul yönetimini, öğretmen ve öğrencilerini tebrik eder,  sonsuz teşekkürlerimi sunarak, başarılarının devamını dilerim.

Bu arada İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne de bir sitemim olacak. Mademki günün anısına bir yarışma düzenlediniz, ödül töreninde dereceye giren öğrencilerin tam kadro olarak hazır bulunmalarını neden sağlamadınız? Çünkü dereceye giren öğrencilerin yarısı ödül töreninde yoktu. Bu öğrencilerin ödül töreninde bulunmamalarının önemli mazereti neydi? 

Mükemmel bir şekilde hazırlanmış ‘Anma Töreni’ programını gölgelemeye hiçbir kimsenin hakkı yoktur. Ama oldu.

Koskoca protokol üyeleri orada, ama ödül alacak öğrencilerin yarısı yok, üstelik mazeretleri de yok. Bugün bu anlamlı günde hepsi birden hasta olamaz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ödül alacak bu öğrencilere ödül töreni ile ilgili olarak haber verdi mi, verdi ise bu öğrenciler neden gelmediler? Yetkililer bunu nasıl izah edeceksiniz?

10-kasim1.jpg10kasim.jpg10kasim3.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.