ASUS X serisinde performans ve görüntü kalitesi bir arada

ASUS X serisinde performans ve görüntü kalitesi bir arada

ASUS X serisinin yeni dizüstü bilgisayarlarında performans ve görüntü kalitesi bir arada

ASUS’un giriş seviyesi yeni dizüstü bilgisayarları, Intel Core i7 işlemci performansı ve NVIDIA grafikleri ile günlük bilgisayar işleri ve eğlence ortamı için ideal bir çözüm olarak öne çıkıyor.

 

ASUS, X serisi dizüstü bilgisayar ailesinin yeni üyeleri X456, X556 ve X756 modellerini tanıttı. 14, 15.6 ve 17.3-inç ekran boyutuna sahip bu yeni dizüstülerde fırçalı yüzey şık metal kasalar ile birlikte Çikolata Kahverengisi, Deniz Mavisi, Arktik Kar, Cazibe Kırmızısı ve Buz Altın olmak üzere beş renk seçeneğine yer verildi. ASUS X serisi yeni bilgisayarlar, oyunlar için özel olarak tasarlanmış ve Full HD görüntü kalitesi sunan NVIDIA® GeForce® 940M ekran kartı ve 6. nesil Intel®Core™ i7 işlemci seçenekleri ile geliyor. Ayrıca ASUS Eye Care teknolojisi, ekrana uzun süre bakıldığında kullanıcıya rahat bir izleme imkânı sunmak için mavi ışığı %33’e kadar azaltıyor.

 

Intel Core i7 performansı ve NVIDIA grafikleri

ASUS X serisi dizüstü bilgisayarlar; 6. nesil Intel Core i7 işlemci, 8GM RAM (16GB’ta genişletilebilir) ve NVIDIA GeForce 940M ekran kartı seçenekleri ile güç buluyor. Ön yüklemeli şekilde gelen Windows 10 işletim sistemi ile X serisi, bilgisayarlar ile yapılacak günlük işler ve eğlence ortamı için ideal bir çözüm olarak öne çıkıyor. Kullanıcılar depolamada 2TB’a kadar hard disk seçeneğinin yanı sıra daha hızlı veri transferi için SSD’yi de tercih edebiliyor.

 

ASUS Eye Care teknolojisi ise mavi ışık seviyesini %33’e kadar azaltarak kullanıcıların gözünü korurken bunu ekran kontrastından ödün vermeden yapıyor. Bu teknoloji, bilgisayarları karşısında uzun süre kalmak zorunda olan kullanıcıların göz yorgunluklarını ve gözlere zararlı diğer efektleri azalmak üzere tasarlandı. 

 

ASUS X serisi ayrıca, ASUS Splendid teknolojisinin ortaya çıkardığı doğru renk sıcaklığı ile daha zengin ve derin renk optimizasyonunu kullanarak berrak Full HD görüntüleri kullanıcılara sunuyor. Bilgisayarlarda optimize edilmiş üç mod bulunuyor: Canlı Mod ile fotoğraf ve filmler için kontrast güçlendiriliyor, Normal Mod ile günlük bilgisayar işleri yapılıyor, Manuel Mod ile de renklerde ileri seviye ayarlamalar yapılabiliyor.

 

Bilgisayarlarda kullanılan ASUS SonicMaster ise kullanıcılara bir dizüstünden alabilecekleri en iyi ses deneyimini sunuyor. ASUS AudioWizard uygulaması sayesinde kullanıcılar, her ortamda her çeşit ses içeriği için önceden belirlenmiş 6 mod arasından dilediklerini anında seçebiliyor.

 

Etkileyici tasarım

ASUS X serisi dizüstü bilgisayarlar üç farklı kapak tasarımına sahip. Modellere göre kullanıcılar parlak Cazibe Kırmızısı, Çikolata Kahverengisi, Arktik Kar, metal desenli Deniz Mavisi veya fırçalı yüzey metal Buz Altın renklerinden birini tercih edebiliyor.

 

Kullanıcıların beğenilerine göre tasarlanmış bu dizüstüler sahip oldukları donanım ve yazılım özellikleriyle de kullanıcı deneyimini daha da artırıyor. ASUS IceCool teknolojisi özgün iç tasarımı ile kasada ellerin yerleştirildiği kısımların alt tarafında ısı birikmesinin önüne geçerek rahatsızlık yaratabilecek ısı sorunlarını ortadan kaldırıyor. Isı üreten bileşenler kullanıcıdan uzaklaştırılarak avuç içinin yerleştirildiği yüzeyde 28°C-35°C arasında bir sıcaklık değeri elde ediliyor. Vücut sıcaklığından oldukça düşük seviyedeki bu değerler sayesinde saatlerce bilgisayar başında kalmak zorunda olan kullanıcılar dahi rahat bir deneyim yaşıyor.

 

ASUS X serisi bilgisayarlarda ayrıca lityum polimer (Li-poly) piller kullanıldı. 700’e kadar şarj döngüsü için tasarlanan bu piller, standart Li-ion pillere kıyasla 2,5 kat daha fazla kullanım ömrüne sahip. Li-poly piller ayrıca yüzlerce kez şarj olduktan sonra dahi orijinal şarj kapasitelerini %80’e kadar koruyabiliyor. Böylece kullanıcılar pil performanslarının kötüleşebileceği yönündeki kaygılardan kurtulmuş oluyor.

 

USB Type-C ile diğer cihazlara kolay bağlantı

ASUS X serisi dizüstü bilgisayarlar, kullanım kolaylığı için kablolunun hangi tarafının nereye takılacağı derdini ortadan kaldıran USB Type-C portuna da sahip. Bu sayede kullanıcılar 5Gbit/s’ye varan hızlarda USB 3.1 Gen 1 veri aktarım hızının keyfini yaşıyor. Bu hız USB 2.0 bağlantısına kıyasla 10 kat daha fazla hız anlamına geliyor.

 

Bunlara ek olarak bilgisayarlarda standart USB 3.0 ve USB 2.0 bağlantı seçenekleri ile birlikte harici ekranlar için HDMI ve VGA çıkışları da yer alıyor. Üçü bir arada SD/SDHC/SDXC kart okuyucuya sahip dizüstülerde bir adet RJ-45 Ethernet port ve Süper Multi optik DVD disk sürücüsü de bulunuyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.