AŞURE VE BİRLİK GÜNÜ BİRLİKTE KUTLANACAK...

AŞURE VE BİRLİK GÜNÜ BİRLİKTE KUTLANACAK...

Çubuk Dernekler Federasyonu (ÇUDEF), kardeş kuruluş Muhtarlar Derneği üyeleri ile Çubuk Muhtarlar Derneği’nde bir araya gelerek; Aşure Günü’nü birlikte yapalım mı, yapmayalım mı? Görüşünü gündeme getirerek birlikte tartıştılar ve ortak bir tarihe karar ve

Şuayip YAMAN

 

Çubuk Dernekler Federasyonu (ÇUDEF), kardeş kuruluş Muhtarlar Derneği üyeleri ile Çubuk Muhtarlar Derneği’nde bir araya gelerek; Aşure Günü’nü birlikte yapalım mı, yapmayalım mı? Görüşünü gündeme getirerek birlikte tartıştılar ve ortak bir tarihe karar verdiler.

 

Aşure ve Birlik Günü bu yıl 24 Ekim 2015 tarihinde yapılacak.

 

ÇUDEF, Eğitim ve Kültür Hizmetleri çerçevesinde 8 yıldan beri Muharrem ayının  10. gününü takip eden bir günde “Aşure ve Birlik Günü” etkinliği yapmakta..

 

Aşure ve Birlik Günü, geçtiğimiz yılda olduğu gibi 2015 yılında da Çubuk Dernekler Federasyonu (ÇUDEF) ile Çubuk Muhtarlar Derneği işbirliğinde yapılacak.

 

ÇUDEF Başkanı Recep Taş konuyla ilgili olarak yaptığı konuşmada, “Geçmiş yıllarda Çubuk Belediye Başkanlığı ile bu programları ortaklaşa yapmıştık. Ancak son dönemde Sayın Belediye Başkanı ve çalışma arkadaşları tarafından dikkate alınan, saygı duyulan ve ortak projeler yapılmaya layık görülen bir STK konumunda kabul edilmiyoruz.

 

Görüyorum ki bu uygulama sadece bizlere özel değilmiş. Muhtarları da dikkate alan yokmuş. Bu konuyla ilgili olarak tepki veren muhtarlarımızı tebrik ve takdir ediyor, yayınladıkları deklarasyonun altına imzamı atabilirim. 

 

Güzel ilçemizde zaman akıp gidiyor. Halk hizmet noktasında caddelerde, sokaklarda etkin bir belediye arıyor. Bizler de bu duruma üzülmekten başka bir şey yapamıyoruz.

 

Belediye yönetiminde bulunan kimi yetkililer kendi sorumluluklarını yerine getirmek bir yana dernekçiliğe soyunur oldular. Dernek kurmaya ve yönetmeye başladılar. Hâlbuki herkesin öncelikli olarak kendi işini yapıp sorumluluklarını yerine getirmesi gerekmez mi?

 

Bizim Çubuk Dernekler Federasyonu olarak bir misyonumuz var.

 

Amacımız; İlçemiz ve çevresinde bulunan tüm yerleşkelerde bulunan insanlarımız arasında birliği, kardeşliği pekiştirmek ve ebedi dostluğa dönüştürerek milli birliğe hizmet etmektir.

 

‘Aşure ve Birlik Günü’ etkinliklerimiz de bu amaca hizmet etmek üzere organize edilen bir etkinliktir.

         

Kıymetli kardeşlerim hepinizin bildiği üzere İslam coğrafyasında, İslam’ın tüm tezahürü tüm toplumlar aşure geleneğine sahip çıkarak kendi meşreplerince aşure kaynatmakta, benzer programlar yapmaktadırlar.  Bizim organize ettiğimiz Aşure ve Birlik günü ise farklı bir formatta yapılmaktadır. Bizler aynı Allah’a, Aynı Kur’an-a, aynı Peygambere inanan, Ehlibeyti kendine dost ve yoldaş bilen insanlar olarak ortak paydalarımızı işleyen eğitici, öğretici bir mahiyet taşımaktayız.

 

Bizler inanıyoruz ki, insan bilmediğinin düşmanıdır. Bilmek için de dinlemek, tahammül etmek gerekir. Bu şekilde ancak ön yargıları ortadan kaldırıp İslam kardeşliğini ihya edebiliriz.

 

Yaptığımız ve yapacağımız Aşure ve Birlik Günlerinin tek amacı budur. Bu etkinliğimizi toplumun tüm katmanlarına kadar ulaştırmak, Toplumun tüm kanaat önderlerinin katkısını almak temel amaçtır.

 

Bu itibarla Muhtarlar Derneği gibi toplumu bütünüyle kucaklayan bir teşkilat bizim öncelikli tercihimizdir.

 

Burada bir de sitemim var. Geçen yıl yaptığımız etkinlikte Muhtarlar Derneği yönetiminin olağan üstü çalışmasından son derece mutlu olurken etkinliğe az sayıda muhtarımızın katılmasından da son derece müteessir olduk.

 

Bizler ancak,  toplumun bütün kesimiyle birlikte organizasyonlar yaparsak başarıya ulaşırız.

 

Takdir edersiniz ki hiçbir zaman modası geçmeyen, eskimeyen, pörsümeyen daima önemini muhafaza eden en önemli toplumsal değer birlik ve kardeşliktir.

            

Çubuk Dernekler Federasyonu olarak bizlerin de en yüce değerimiz birliğimiz ve kardeşliğimizdir.

 

Ülkemizi kuşatan coğrafyalar, Orta Asya ve Orta Doğu ateş çemberinde adeta yanıyor. Bizler her türlü eksikliğine rağmen demokrasinin yaşandığı medeni bir toplumda yaşıyoruz.

 

Ancak daima uyanık olmak ve çalışmak zorundayız. Zira geçmişte yaşanan Sivas olayları gibi kardeşi kardeşe kırdıran, vahşi olayları tekrar yaşamamak için daima duyarlı olmaya mecburuz.

 

Bizim Aşure ve Birlik Günü programımız farklı bir formatta olsa da ilçemizdeki tüm kardeş derneklerin benzer etkinlikleri ile de aynı günde yapılmaması için özel itina gösteriyoruz.

 

 Dolayısıyla Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu ile tüm muhtarlarımızın katkısı ve desteği ile yapacağımız etkinliğimizin etki alanının genişlemesi için tüm eleştiri ve önerilere de açık olacağız.

 

Bu duygularla tüm muhtarlara sevgi ve saygı sunuyorum” dedi. .

cudef-vert.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.