ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Murat Tütüncübaşı: Çubuk susuz kalmayacak

ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Murat Tütüncübaşı: Çubuk susuz kalmayacak

ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Murat Tütüncübaşı: Çubuk susuz kalmayacak

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, dün yaptığı açıklamada “Çubuk susuz bırakılıyor. Akyurt’un su ihtiyacını karșılayacağız diye Çubuk, Mansur Yavaș tarafından susuz bırakılacak. Ankara yolu asfaltı Ahi Evren Sanayi Sitesine kadar kazılıyor. Biz buna müsaade etmeyiz. Ben bu yol kazma çalıșmasını durduruyorum” ifadelerini kullanmıştı.

ÇUBUK’UN SUSUZ KALACAĞINI NEREDEN ÇIKARDINIZ”
Demirbaş’ın bu açıklamaları üzerine ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Murat Tütüncübaşı, Akyurt-Çubuk arası su iletim hattı çalışmalarının devam ettiği alanda incelemelerde bulundu. Yaptığı açıklamada hem Akyurt hem de Çubuk halkına seslenen Tütüncübaşı, “Bazı siyasetçiler gibi gerçeklikten, bilimsellikten, teknikten uzak konuşamam. Eleştirilere daima açığız. Hele bu eleştirileri yapan ilçe belediye başkanımızsa bu eleştirilere dikkat kesiliriz. Ancak bu yapılan eleştiriler siyasete dönük olmamalı. Bir ilçe başkanının sözünün yatsıya kadar yanan mumlardan olmasını istemeyiz. Çok açık ve net söylüyorum siz Çubuk’un 1 litre suyunun eksildiğini nereden çıkardınız, neye dayanarak bunu söylüyorsunuz. Ne kadar su alıyorsanız bu değişmeyecektir. Akyurt halkı rahat olun her türlü engellemelere rağmen, ucuz siyasete rağmen bu projeyle suyunuzu getireceğiz ve Akyurtlu’nun hayır duasını alacağız inşallah. Ankaralılar, değerli hemşerilerimiz lütfen rahat olun, bize ödediğiniz her kuruş dikkatli şekilde harcanmakta, tekniğine uygun, ekonomik projelerle çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

“5 YILDA AMORTİ EDECEK”
Ankaralı’nın parasının verimli bir şekilde kullanıldığına değinen Tütüncübaşı, projenin 5 yıl gibi kısa bir sürede kendisini amorti edeceğini vurguladı. Tütüncübaşı, “35 milyon 800 bin TL olan sözleşme bedeli yıllık 7 milyon TL’lik enerji tasarrufuyla 5 yılda kendini amorti edecektir, çok rantabl bir projedir. Bu projeyle Çubuk’un hiçbir şekilde suyu eksilmeyecek, Akyurt’a verilen su, Çubuk’a verilen su aynıdır, enerji maliyetleri minimuma indirilecektir. İşletmesel maliyetler azalacağı için, hem arıtmadan hem de enerjiden tasarrufumuz olacak, çok karlı bir yatırımdır” şeklinde konuştu.

“UCUZ SİYASETLE ENGELLER KOYMAK ANLAŞILIR DEĞİL”
17 günlük kapanma süresi içerisinde Çubuk-Ankara arasındaki ulaşımı sağlayan yoldaki çalışmaların tamamlanacağını dile getiren Tütüncübaşı, yolun kazılma şekline yönelik eleştirilere de açıklık getirdi. Yolda telekom hattı, pis su hattı ve yağmur suyu hattı bulunduğunu söyleyen Tütüncübaşı, mevcut altyapıyı koruyarak çalışmaların sürdürüldüğüne dikkat çekti.

“Bu tür siyasi ve kişisel engellemelere rağmen biz ASKİ olarak Ankara’nın geleceğini düşünerek hareket ediyoruz” diyen Tütüncübaşı şunları söyledi: “Biz günü kurtarma peşinde değiliz, Ankara’nın geleceğini kurtaracağız. Master planımıza uygun bir şekilde bu proje hazırlanmış olup, projenin onaylanma tarihi 05.05.2017’dir. 4 yıl önce onaylanmış bir proje hayata geçirilmektedir. Planlanmış, programlanmış işlerin önüne mesnetsiz, gerçeklikten, bilimsellikten uzak ucuz siyasetle engeller koymak anlaşılır değildir. 17 gün kapanma süresinin ardından bu yoldan çıkmış olacağız ve asfaltlanarak tekrar eski haline getirilecektir”

Kaynak :https://www.google.com/amp/s/www.ufukgazetesi.net/aski-genel-mudur-yardimcisi-murat-tutuncu-cubuk-susuz-kalmayacak.html/amp

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum