ANNELER VE ŞEHİT AİLELERİ MORAL GÜNÜ...

ANNELER VE ŞEHİT AİLELERİ MORAL GÜNÜ...

Ankara Hanımelleri Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından şehit anneleri, yakınları ve gaziler için “Moral Günü” düzenlendi.

Şuayip YAMAN

Ankara Hanımelleri Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Çubuk İlçesi  Terör Mağdurları Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği “Moral Günü” programında, şehit anneleri, yakınları ve gaziler Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde bir araya geldi.

 

Şehit anneleri, yakınları ve gazilere karanfil dağıtıldı.

Program Hafız Hasan MUTLU tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şehit ve ebediyete intikal eden gaziler için dua edildi.

Ankara Hanımelleri Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Asiye MUTLU yaptığı açılış konuşmasında, “Birlikte mutlu bir aileyiz. Daha güçlü olmak için uğraş vermemiz gerekir.

 

Şehit anne ve yakınları bizlere şehitlerimizin birer emaneti,  onları el üstünde tutacağız.
 

Birlik, beraberlik, kardeşlik içerisinde hanımlarımıza, annelerimize ve ülkemize yönelik hayırlı hizmetler yapmak için varız. Hanımlar olarak 'sosyal hayatta bizler de varız' diyerek sosyal, kültürel ve ekonomik etkinliklere katkı sunmak istiyoruz.” dedi.

Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki AVAN “İçeride ve dışarıda görev yapan tüm Mehmetçik'e Çubuk'tan selam söylüyoruz. Bizler her zaman için devletimizin yanındayız. Hainlere karşı yapılan tüm operasyonları sonuna kadar destekliyoruz.” diye konuştu.

İsrail askerleri tarafından Gazze'de yapılan katliamı şiddetle kınadıklarını kaydeden Avan, "Bu bir katliamdır. İsrail terör devleti için kınama yetmez, artık tüm ilişkiler kesilerek gereği yapılmalıdır." ifadesini kullandı.
 

Sivil Toplum Kuruluşları adına Faysal ALP; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştiren anlamlı bir konuşma yaptı.

 

İç Anadolu Birliği adına İsmet TAŞ, “Yahudi Siyonist İsrail 40 Filistinliyi öldürdü. 2000 kişiyi de yaraladı.

 

İsrail’i Allahın rahmeti ile lanetliyoruz.

 

İsrail’in vahşetini Türkiye’den başka bir ülke kınamadı.”

 

AK Parti Çubuk İlçe Başkanı Av. Baki DEMİRBAŞ; “Ülkemizin ekonomik, siyasi, askeri, gerek eşi, benzeri bulunmaz coğrafyası ve son zamanlarda ki İslam dünyasına liderlik hamleleri dolaysıyla ülkemiz üzerinde tüm oyunlar oynanmaktadır.

 

Bu aziz millet bu topraklar üzerinde yaşamanın bedelini hep ödemiştir. Ödemeye de devam edecektir. Bu millet üzerinde kirli emelleri olan iç ve dış mihraklar, kirli elerini ovuşturan kan tacirleri unutmasınlar ki;

 

Artık hiçbir şey eskisi gibi değildir. Artık karşılarında sınırları dışında kardeşleri ağlar iken umursamaz bir Türk Milleti yok. Artık karşılarında manevi benliğini kaybetmiş bir Türk milleti yok.

 

Bu millet geçmişte olduğu gibi “söz konusu vatansa gerisi teferruattır.” Anlayışına tekrar kavuşmuş ve kendi canlarından kıymetli olan bu topraklarda “İslam Kardeşliğini” yaşamak için tüm çabayı göstermektedirler.

 

Artık bizden olmayanlar şunu iyi bilmelidirler ki bu aziz milletin, Allah’ın izniyle her alanda galip gelmesi kaçınılmazdır.

 

İşte bunu içindir ki kıymetli kardeşlerim aile, mahalle, köy, belde, ilçe havasını soluduğumuz her yerde kenetlenmeli ve dostlarımıza güven düşmanlarımıza korku salmalıyız.

 

Kıymetli kardeşlerim ya bir olup birlik olup tozu dumana katacağız. Ya da başkasının tozunda dumanında kaybolacağız. Bizler ümit ediyorum ki; Ayıplanmış şahsiyet olarak bu dünyadan ayrılmayacağız. İnanıyorum ki; Attığımız adımlarda yaptığımız işlerde samimiyet olacak ve hak rızasına kavuşacağız. İşte bunu içinde tek vücut olup dünyaya ne olduğumuzu göstereceğiz.

 

Kıymetli kardeşlerim;

 

Rabbim birliğimize, beraberliğimize zarar vermeye çalışan şer odaklarına fırsat vermesin. Bizlerin birlik ve kardeşlik anlayışından saptırmasın. Dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşanan zulüm inşallah tez zamanda biter ve “Müslüman Dünyası” rahat bir nefes alır.

 

Şu an bölge olarak güvendeyiz, İnşallah hem bölgemize hem de diğer bölgelerde yaşayan kardeşlerimizden dualarımızı ve yardımlarımızı eksik etmeyeceğiz.   

 

İnşallah bu zulümler biter. Müslüman dünyası rahat bir nefes alır.”

 

İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU ile Bölge Milletvekili Cemil ÇİÇEK’in gönderdiği mesajlar okundu.


Konuşmaların ardından programda; Şiir dinletisi, Türk Tasavvuf Müziği ve kahramanlık  türkülerinin yer aldığı “Moral Günü” programında Salon’da zaman zaman duygulu anlar yaşandı.

Programa çok sayıda şehit yakını, gazi ve gazi yakını katıldı.

dscn5829-vert.jpg

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.