Ankaragücü Başkanı ATO'ya aday

Ankaragücü Başkanı ATO'ya aday

Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, Ankara Ticaret Odası Başkanlığı için adaylığını koydu.

Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanlığı için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek ile yarışacak. ATO Başkanlığı için diğer aday ise AKP Çankaya Belediye Başkan adayı Barış Aydın olacak. 

Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek'in ATO'ya başkan olabilmesi için üç aşamalı bir süreci geçmesi gerekiyordu. İlk olarak herhangi bir meslek komitesinin başına gelmesi gereken Osman Gökçek, önceki gün bu hedefine ulaştı. ATO'da Medya Meslek Komitesi'nin 4 asil ile 5 yedek üyesi, oda seçimine 3 ay kala istifa etmesinin ardından geçtiğimiz günlerde yapılan seçimlerde ise Osman Gökçek'in Medya Meslek Komitesi başkanı seçildiği ortaya çıktı.

Şu anki başkan Salih Bezci ise Osman Gökçek'in adaylığını duyduğu zaman konuyu devletin üst kademesine ilettiği ve "Sen işine bak" yanıtını aldığı iddia edildi. Bir diğer iddia ise Osman Gökçek'in adaylığına devletin üst kesiminin sıcak bakmadığı, kamuoyunun tepkisinden çekinildiği için bu sürece şimdilik onay verilmeyeceği yönünde.

Barış Aydın ise daha önce AK Parti'den milletvekili adayı olmuş ancak son sıralarda olduğu için vekilliğe seçilememişti. Seçim döneminden sonra ATO'ya adaylı düşünen Barış Aydın'ın da girişimlerde bulunduğu ancak üyelerin desteğini almakta zorlandığı gelen iddialar arasında.

Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner'in hummalı çalışmaları devam ederken, başkanlık için öne çıkmış görünüyor.

Bir detay da Sanayi ve Ticaret Odaları'na Başkan olabilmenin yolu Meclis üyeliğinden geçiyor. Meclis üyeleri içinden önce Yönetim Kurulu ardından ise Oda Başkanı seçiliyor. Tabi bunların hepsi kulislerde konuşulanlar. Gerçekler önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum