Ambalaj Atıkları Konusunda Bilgilendirme

Ambalaj Atıkları Konusunda Bilgilendirme

Çubuk Belediyesi hem ambalaj atıklarını kaynağından ayrı olarak topluyor hem de vatandaşları bu konuda bilgilendiriyor.

Çubuk Belediyesi, ambalaj atıklarının kaynağından ayrı olarak toplanılması konusunda yeni bir uygulama başlattı. Okullarda verilen seminerlerin ardından ilçe genelinde halkı bilgilendirmeye başlayan belediye görevlileri, konutları tek tek gezerek vatandaşlara ambalaj atıklarını nasıl ayrı toplayacakları ve toplama günleri konusunda bilgi veriyor.

Yetkililer, ambalaj atıkları konusunda yapılan bilgilendirmenin ardından tüm ilçe genelinde atıkların toplanmasının yaygın hale getirileceğini ve vatandaşların bu konuda daha da bilinçli olmasının sağlanacağını kaydetti.

Atık miktarının azaltılması ve ambalaj atıklarının geri dönüşüme kazandırılmasının gelecek için büyük bir yatırım olduğunu söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, "Geri dönüşümün uygulanması ile çöplere giden atık miktarında azalma sağlanarak bu atıkların taşınması ve depolanması işlemleri için daha az miktarda alan ve daha az enerji kullanılmış olur. Ayrıca her atık çöp değildir. Vatandaşlarımızın geri dönüşüm konusunda gerekli ilgi ve hassasiyeti önemle göstermelerini rica ediyorum" dedi.

Vatandaşların daha güzel daha sağlıklı ve insanca yaşayacağı bir çevreye kavuşması için ellerinden ne geliyorsa tüm hemşehrileriyle el birliği içinde yaptıklarını kaydeden Başkan Özden, şunları söyledi:

"Eğer bu şehirde yaşıyorsak bu şehrin standartlarını yükseltmek ve içinde yaşayan insanların 'evet ben bu şehirde yaşıyorum sağlıklıyım ve mutluyum, güzel bir çevrede yaşıyorum' diyebilmesini sağlamak için çevre bilinci konusundaki çalışmaları her geçen gün artan bir ivme ile yapmak zorundayız. Ancak her şeyin başında eğitim geliyor. Özellikle çocuklarımıza ve öğrencilerimize, vatandaşlarımıza bu konuların hassasiyetini çevre bilincini vermeliyiz. Bizde bu konuda Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) ile birlikte elimizden ne geliyorsa yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Yaklaşık 2 yıl önce başladığımız ambalaj atıklarını geri dönüşüme kazandırma projesinde bu güne kadar 4 milyon 241 bin 410 kilogram ambalaj atığı, 63 bin 267 kilogram bitkisel atık, 450 kilogram atık pil ve 4 bin 430 kilogram atık motor yağı kaynağından toplanmıştır. Vatandaşlarımızın destek ve katkıları ile inşallah bu rakamları her geçen gün artıracağız."

Başkan Özden, ilçede yaklaşık 2 yıldır başta kamu kurumları, okullar ve belediye birimleri olmak üzere katı atıkların ve ambalaj atıklarının ayrı ayrı atılması için kutuları şehir merkezinde değişik mekanlara yerleştirdiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.