Altın Sesler Yarıştı

Altın Sesler Yarıştı

Çubuk Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Türk Halk Müziği Ses yarışması finali Halk Eğitim merkezinde gerçekleştirildi.

İlk defa Çubuk ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda okuyan öğrenciler ile öğretmenler arasında Türk Halk Müziğinin tanınması, benimsenmesi, kişilik gelişmelerine yardım etmek amacıyla “Türk Halk Müziği Ses Yarışması” düzenlendi. Çubuk Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve TRT Genel Müdürlüğü"nün işbirliği ile düzenlenen, 169 öğrenci ve 21 öğretmenin katılımı ile 3 aydır devam eden Türk Halk Müziği Ses Yarışmasının finali 3 – 4 Mayıs tarihlerinde Çubuk Halk Eğitimi Merkezinde yapıldı.

Yarışmayı İlçe Kaymamakamı Meftun Dallı,İlçe Milli Eğitim Müdürü M.Mansur Toprak,Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca,Y.Çavundur Belediye Başkanı Lokman Özden,Siyasi parti temsilcileri,Dernek başkanları,Sivil Toplum örgütü temsilcileri,Daire amirleri,Öğretmenler,Öğrenciler ve Veliler izledi.

Türkiyenin bir çok yöresine ait Türkülerin seslendirildiği yarışmada,yarışmacılar okudukları Türkülerle ve yöresel kıyafetleriyle izleyicilerden büyük alkış aldılar.

 Özel Aksoy İlköğretim Okulu Öğrencileri okudukları türkülerle izleyicileri kendilerine hayran bıraktılar.


TRT Halk Müziği Bölümü müdürlerinden Cemalettin GENÇTÜRK, TRT sanatçıları Emine KOÇ ve Tekin ÇELİKEL in de jüri üyesi olarak katıldığı yarışmada ilköğretim okulları kategorisinde herkesin ilgi odağı olan  Serap Nur DERİN, orta öğretim kategorisinde Merve YAMAN, öğretmenler arasında ise Emel ERKAN birinci oldular.




TRT Genel Müdürlüğünün de katkılarıyla TRT stüdyolarında yarışma finalistlerinin seslendirmeleriyle müzik cd si çıkarılarak Çubuk Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ankara Valiliğinin himayelerinde satışa sunulması planlandı. Satıştan elde edilecek gelir ile ilçede acil ihtiyaç bulunan öğretmen evi ve ilköğretim okulu yapılması hedefleniyor..



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum