"Alemlere Rahmet Geliyor"

"Alemlere Rahmet Geliyor"

Kutlu doğum haftası etkinlikleri çerçevesinde Müftülüğümüz Merkez Kız kur'an kursu tarafından "Alemlere Rahmet Geliyor" Adlı tiyatro gösterisi sergilendi.

Çubuk belediyesi M.Aklif Ersoy Kültür merkezinde düzenlenen kutlu doğum proğramı ve "Alemlere Rahmet Geliyor" adlı tiyatro oyunu yoğun ilgi gördü.Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden,İlçe Müftüsü Ali Canbolat,Daire amirleri,Kur'an kursu öğrencileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı proğramda izleyiciler yer bulmakta zorluk çekti.

 i.jpg
Saygı duruşu, istiklal marşı ve Kur'an tilavetiyle başlayan proğram nur İlçe Müftümüz Ali Canbolat ve Çubuk belediye Başkanı Lokman Özden'in konuşmalarıyla devametti.
 
Proğramdan çok etkilendiği gözlemlenen Belediye başkanı Lokman Özden'in duygulandığı gözlerden kaçmadı. Bu yıl çubuk'ta kutlu doğum haftasının dolu dolu geçtiğine dikkat çeken Özden" Vatandaşlarımızın göstermiş olduğu ilgiden son derece memnunuz, bundan sonraki yıllarda da kutlu doğum etkinliklerinin daha coşkulu geçmesi için her türlü desteği vereceklerini belirtti.
 muftu.20110422012618.jpg
Müftü Ali Canbolat ise "Hz.Peygamber efendimizin hayatının çok iyi anlaşılması gerektiğine dikkat çekerek, İslam dinine, Kur-an'a ve Peygamberin gönderilişine bakıldığında rahmet ve merhamet görüyoruz, "Bu senenin konusu olan merhamet, insanların içine işlemeli. Şöyle bir düşünüyoruz yüzde 90'ı Müslüman olan bu ülkede kadına şiddet, çocuğa şiddet var ise çöp konteynırlarından ceset parçası çıkıyorsa, insanlar vahşi hayvanlardan da çok birbirini hiç kıymadan katlediyorsa, 10 yaşındaki çocukları canice öldürüyorsa, bir üvey anne 12 yaşındaki çocuğu parçalayıp her parçasını bir semte atıyorsa, bu gün televizyon ve gazete haberlerinde cinayetten, dayaktan, şiddetten acımasızca bahsediliyorsa, biz O Rahmet Peygamberini iyi öğrenmemişiz demektir" dedi.
 
bebek.jpg
Konuşmaların ardından Kur-an kursu öğrencileri "Alemlere Rahmet Geliyor" adlı tiyatro Oyunu ve cahiliye dönemini anlatan piyesleri sahneledi,Nur Muhammed Kız Kur'an kursu İlahi  Korosu ise seslendirdiği ilahiler ile dinleyicilere duygulu anlar yaşattı.
 seker.jpg
Proğrama katılanlara, Ahlakımı öğreniyorum adlı kitap,gül ve üzerinde hadis kartelası bulunan özel hazırlanmış kestane şekeri ikram edildi.

Bu arada, etkinliğe ilginin çok olması dolayısıyla bir çok kişi programı ayakta izlemek zorunda kaldı.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum