Akp'deAdaylar Aralık ayında açıklanıyor

Akp'deAdaylar Aralık ayında açıklanıyor

AK Parti Ankara İl Başkanı Halis Bilge, 2009 Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesi belediye başkan adaylarının Aralık ayından önce açıklanmayacağını söyledi.

Ankara'da yerel seçimler öncesi belediye başkan aday adayları isimlerini duyurmaya başladı. Edinilen bilgiye göre, AK Parti'de Çankaya ilçesi hariç diğer ilçeler için başkan adaylarını belirlemede anket önceliği ele alınacak. Tüm ilçelerde vatandaşlarla birebir ve telefon görüşmesiyle yapılan anketi Başbakan Erdoğan'a sunacak olan Genel Merkez, Ankara'da Aralık ayında yapılacak törenle belediye başkanlarını kamuoyuna tanıtacak.

AK Parti Ankara İl Başkanı Halis Bilge, yaptığı açıklamada, Altındağ, Çubuk ve Polatlı kongresinin bugün, Keçiören ve Sincan kongresinin 2 Kasım, Kalecik kongresinin 4 Kasım, Elmadağ ve Haymana kongresinin 8 Kasım, Mamak ve Çankaya kongresinin 9 Kasım tarihinde yapılacağını belirterek, Etimesgut ilçe kongresinin ise henüz belirlenmediğini kaydetti. Bilge, Ankara'da ilçe kongrelerinin 9 Kasım'da biteceğini söyledi.

AK Parti Genel Merkezi'nin geçtiğimiz günlerde büyükşehir belediye başkan adaylarından 7 bin 500 YTL, nüfusu 100 binin üzerindeki illerin adaylarından 3 bin YTL, nüfusu 200 binin üzerindeki ilçelerin adaylarından 2 bin 250 YTL, belde belediyeleri adaylarından ise bin YTL ücret alınmasını kararlaştırmasının ardından başkan adayları kıyasıya yarışacak. Bu arada, Başbakan Erdoğan'ın da katılacağı 9 Kasım Pazar tarihindeki AK Parti Çankaya İlçe Kongresi'nde Çankaya Belediye Başkan adayının açıklanacağı öğrenildi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.