Akademi öğrencileri ‘Mevlana ve Şems-İlahi Aşk’ gösterisini izledi

Akademi öğrencileri ‘Mevlana ve Şems-İlahi Aşk’ gösterisini izledi

Çubuk Akademi öğrencileri ‘Mevlana ve Şems-İlahi Aşk’ gösterisini izlerken, tiyatro ve oyunculuk hakkında da oyunculardan bilgi aldı.

Üstün yetenekli öğrencilerin eğitilmesi amacıyla Çubuk Belediyesi öncülüğünde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen Çubuk Akademi eğitim çalışmalarına devam ediyor. Akademi öğrencilerine yönelik ‘Mevlana ve Şems –İlahi Aşkı’ isimli tiyatro gösterisi sunulurken, gösterinin sonunda tiyatro ve oyunculuk hakkında da kısa bir eğitim verildi.

Çubuk Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda Ankara Büyükşehir Belediyesi Altındağ Gençlik Merkezi tiyatro grubu tarafından sahnelenen oyunda 20’inin üzerinde oyuncu sahne aldı. Gösteride, Mevlana ve Şems'in dönemsel hayatı farklı bir dille, anlatıldı.

Muhammet Emin Kutluca'nın yönettiği ve Şems-i Tebrizi ve Mevlana'nın ‘gizli kalmış ve anlaşılmamış yönlerini, mecazi aşktan ilahi aşka yükselme serüvenini’ anlatan gösteride, şeytanın ve nefsin etkisiyle her insanda bulunan kıskançlık, çekememezlik gibi duyguların nelere sebebiyet verebileceği tiyatro ile anlatılmaya çalışıldı. 

Çubuk Akademi sorumlularından Ali Oğuz’un girişimleriyle Çubuk’ta ilk defa sahnelenen oyunu öğretmen ve öğrenciler izlerken, oyuncular öğrencilerden büyük alkış aldı.

Gösterinin ardından oyuncular ve yönetmen tarafından akademi öğrencilerine, tiyatro eğitimi, aktör, aktirisit ve oyunculuk sanatı hakkında eğitim verildi.

Programın oluşturdukları akademinin eğitim çalışmalarından biri olduğunu anlatan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, “İlk olarak oyun sahnelendi ve ardından oyun ve sanat hakkında bilgilerini öğrencilerimizle paylaştılar. Oyuncular tiyatroyu diğer sanatlardan ayıran özellikleri anlattılar. Ben çok güzel bir etkinlik oluğunu düşünüyorum. Çocuklarımızın ufuklarını açtığını düşünüyorum. Bu etkinliklerimiz resim ve sinema üzerine devam edecek” dedi.

Aslan, emeği geçenlere de teşekkür etti.  

egitim-vert-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.